Natt i Praha
Bilde tatt på nattvandring rundt i Prahas gater. Her tatt fra broen nedenfor Karlsbroa, som du kan se i bildet. Idyllisk by.
Godt fornøyd med stemningen jeg får frem.
Bildet inngår i albumet Praha - Bilder fra Praha.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-31 18:00:37
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon 350D
  • -
  • Brennvidde22mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/0s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger155
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274041} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .

nydelig. har alltid villet dratt dit:)
Håkon H.

Takk :) Det anbefales på det sterkeste. Fineste stedet jeg har vært :)
Truls L.

Nydelig bilde med flotte farger :)

Mvh Truls
Anne-Lise S.

Her har du to bilder i ett. Lyset ved Karlsbroa til venstre er dust og dempet, og det fremhver dermed de flotte og varme fargene. Mulig du også har konsentrert deg kun om dette utsnittet i andre versjoner, og det håper jeg, for akkurat i den stunden du sto akkurat der, så synes jeg den delen av bildet ditt er det mest fascinerende og interessante. Høyredelen viser mye lys, og kanskje mer enn du klarer å få frem her på en god måte. For meg blir fargene noe skrikende ift. hvordan det faktisk er, og mye av grunnen til det er det hvite lyset som faller over kuppelen bakenfor Karlsbroas ene ende. Jeg synes denne delen av bildet blir litt anmasende, om du forstår hva jeg mener, men om du får til å dempe lyset noe, vil det falle mer i smak hos meg. Totalt er dette en liten bit av nydelige Praha som gir reiselyst både for meg som har vært der, og for de som ikke har vært der enda, så du lykkes i å rykke i reisefoten til folk. Da må vel også helheten sies å fungere ift. om dette er noe du ønsket å formidle sammen med din indre stemning der og da! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

...forkastelig! ;P Det klart beste nattbildet fra Praha, Håkon. Speilingene i vannet er kanskje en tanke inspirert av Cartier-Bresson? Stemningsfullt og harmonisk bilde.
Håkon H.

Takk for tilbakemeldinger alle sammen!

Og spesielt takk til deg Anne-Lise. Hehe. Du pekte her på ting jeg faktisk ikke har tenkt så mye over. Men jeg er på mange måter enig med deg i at det blir litt ''anmasende'', som du uttrykker det. Og ja, jeg har et utsnitt der jeg har tatt utgangspunkt i kun Karlsbroen, samt et med karlsbroen og praha-borgen/st.vitus. Kan legge ut av karlsbroen i en annen versjon av bildet.

Det eneste jeg er litt uenig i er at du sier det blir fremstilt på en måte som det ikke er. Det skal sies at lyset var ekstremt sterkt på denne siden av elven, og jeg synes det gir en litt spennende kontrast.men det er som du sier kanskje litt i overkant, selv om jeg selv føler det er i balanse.

Men skal se litt på det. Skal se om jeg får dempet lyset litt å slengt ut en ny versjon. Takktakk.

Og roy, jeg må ærlig innrømme at jeg ikke hadde cartier-bresson da jeg gikk rundt i prahas gater. Det vet du godt ;)
Avsluttet .

Hehe, når jeg jeg tenker meg om vet jeg vel det ;)
Håkon H.

Hehe, ja det vet du ;)

Nå har jeg også lagt ut en ny versjon av bildet, og har tonet ned lyset en del på de områdene Anne-Lise nevnte.

Håkon
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu