Sivsanger
Første bilder med nyanskaffet 300 mm..
Bildet inngår i albumet Norske fugler -
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon EF 300 mm f.2,8 L USM IS
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/4000s
  • Nei
  • Annet1,4 x TC.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger416
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_274394} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Håkon S.
Likte dette bilde av sivsangeren. Flott positur og stilig med det store insektet i nebbet. Skarpt og fint syns jeg. Kanskje litt for lyst?
Flott bilde!
Atle Q.
Æsj... nå er det snart bare jeg igjen som løper rundt med 300 mm f4..... både du og Kjell Sigurd Strandenæs har tatt spranget fra 300 mm f4 til f 2.8 i løpet av kort tid.... det har tydeligvis vært gode lønnstilleg i år...
Det virker som det mangler bitte litt på skarphet på beina og magen...litt rart igrunn da hodet og øyenstikkeren virker skarpe..men uansett bra ''debut'' for den nye linsa..
mvh Atle
Avsluttet .
Veldig flott situasjon! Fuglen framstår noe uskarp på min skjerm.

Inge
Eyvind R.
Takk for kommentarer. AQ og IF nevner noe manglende skarphet. Jeg mener at bildet er skarpt på øye, nebb og øyenstikker. Mulig manglende skarphet på på deler av buk/ben skyldes svært begrenset dybdeskarphet ved kort hold og blender 4,5 på 420 mm. Jeg vil veldig gjerne ha synspunkter på disse forholdene..

Mvh Eyvind
Atle Q.
Hei Eyvind, grunn til at jeg synes det var rart at bena/deler av kroppen er litt uskarp, er at så oppreist som fuglen er, så er det nesten samme avstand fra linsa til ben/kropp som til hode / øyenstikker. Dersom det er manglende dybdeskarphet, må dybdeskarheten være veldig liten på f4.5....
men denne diskusjonen er litt avsporing fra selve bildekrittikken, da jeg er ening i at uskapheten ikke reduserer bildekvaliteten nevneverdig sålenge hode/øye /insekt er skarpt
Carsten A.
Fint med en situasjon og ikke bare ''pent'' bilde av arten. Pent presentert.

Jo, en anelse senking av mellomtoner kan nok vurderes som en fordel, men det må bli en anelse også, for en slik operasjon går fort utover mørkere mellomtoner i fuglekroppen.

Dybdeskarpheten med 420mm og f/4.5 er meget begrenset, det er sikkert nok, og her ser det ut som kamera har vært vendt oppover med fokus på hode, nebb og øyenstikkervinger. Særlig de siste gir godt skarphetsinntrykk. Da ligger fokusplanet vinkelrett på opptaksretningen og altså noe på skrå i forhold til et loddrett plan. Dermed er det vel rimelig å anta at beina ligger en anelse utenfor den egentlig skarphetssonen. At det er brukt en 1.4x konverter med dette objektivet kan etter min mening ikke forklare at det skulle opptre en tydelig, men mindre uskarphet i denne avstanden fra sentrum (og her, med 20D, benyttes også bare sentrum av billedsirkelen). Canon EF 300/2.8L IS USM er etter min erfaring et av det meget få objektiver som holder virkelig god standard også med en 1.4x konverter. Bra også med 2x, men da blir kvalitetsfallet opplagt mer tydelig, slik at bruk på eller nær full åpning (som her) blir for dårlig.

En sak for seg er at 1/2000s og f/6.3 antakelig hadde vært en klart bedre løsning.

MVH CA
Ketil K.
Gratulerer med nytt objektiv Eyvind! Her har du nok fått litt lav DOF? Skarpheten ligger på hodet og øyestikkeren, enig. Større dybde hadde hjulpet så kropp etc. også fremstår skarpe - mye å gå på med den raske lukkertiden. Så der har f4 telen et lite fortrinn, man behøver ikke passe på i samme grad som med en 2,8 tele.
Bård B.
Nydelig portrett og situasjon med øyenstikkeren.

Er enig i at bildet hadde tjent på å få skarpere ben og bryst. På den annen side medfører uskarpheten bakover i fuglen at den får en en mer romlig form og det skapes i større grad en dybde. Med den oppreiste posituren forfra ville et bilde som var skarpt over hele fuglen blitt veldig flatt.

Bård
Kjell Ivar Ø.
God start med nytt objektiv. Ser ut som du har hatt et hardt lys
og stri med. Ville nok blenda ned ja. Flott portrett uansett.
Mvh Kjell ivar
Eyvind R.
Takk for nye og grundige kommentarer. Veldig fint med vurderinger rundt dybdeskarpheten mm.
Hilda Hol E.
Hei Eyvind.

Sivsangeren med byttet i nebbet syns jeg du her presenterer på en veldig flott og fortellende måte. Gratulerer med nytt objektiv.
''Hold fram som du stevner''.

Vennlig hilsen Hilda.
Eyvind R.
Takk for fin kommentar, Hilda.
Liv F. D.
Hei Eyvind.
Dette var et veldig fint og klart bilde. Flott presentert av fuglen, og fint med insektet i nebbet. Veldig bra dette!
Ha en god fredagskveld!
mvh
Liv '')
Eyvind R.
Takk for hyggelig kommentar fra deg, Liv.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu