Sommerkveld ved fjorden III
Bildet inngår i albumet • Landskap • -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-02 21:01:45
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger1297
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_275070} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Kristin S.
Hei!

Dette var alldeles nydelig! Flotte farger og fin stemning.
Dette kan jeg lett anbefale:)

Mvh Kristin
Espen Gresvik S.
Veldig flott, med passe lang lukkertid.

egs :)
Rolf S.
Dette var ett severdigt bilde som falt i smak, behaglige farger og komponert slik at blikket blir dratt inn i bilde.
Mvh Rolf
Geir B.
Tusen hjertelig takk for anbefaling og flott kommentar, Kristin :-)

Takk også til Espen og Rolf for hyggelig tilbakemelding.

mvh
Geir
Monika Frisvold V.
Hei
Nydelig bilde med flotte farger og fint lys...
Herlig sløring av vannet... flott dybde også.
Du har ikke lyst å dele dem tekniske data?
Kansje jeg kunne lært meg noe...!!!
monika
Gunnar John C.
Det jeg opplever her er kontrasten mellom det varme og det kalde - jeg går ut fra at det er en lang lukkerhastighet som skaper det litt amorfe neonblåskjæret i brenningen. Dag møter natt. Egentlig slites jeg litt når det gjelder vann og lange lukkerhastigheter, det gir en effekt, men på bekostning av havets formspill. Men svabergene har du virkelig fått til å leve her, nydelig eksponert. Skulle gjerne sett eksponeringsdata...

Vennlig hilsen,
Gunnar
Geir B.
Tusen takk også til Monika og Gunnar. Hyggelig at dere liker bildet. Jeg har jobbet litt med lange lukkerhastigheter og bølge-motiv dette året - jeg synes det er fasinerende ikke helt å vite hvordan bildet blir ......

Teknisk:

Bildet er tatt med 24mm som er blendet ned til f/22 = stor dybdeskarphet. I tillegg har jeg brukt to polarisasjons-filter ( som er synlig i hjørnen på opptaket ). Med 5D innstilt på ISO100 ga dette en lukkertid på 20 sekund = blurring av bølgenes ( og delvis skyenes ) bevegelse.

Fremkallingen er gjort i Lightroom der jeg - basert på inspirasjon hentet ii andre fargesterke landskapsbilder på FdN - har gjort en relativt kraftig forsterking av farger og kontraster ( kanskje vel overdrevent, vurdert nå i etterkant ).

Jeg legger ut det ubehandlede bildet ( slik det er tatt i RAW med alle sine lyter ) for å vise at man kan gjøre mye i etterbeandlingen ..... et bilde lyver ikke, heter det visst ...... :-)

mvh
Geir
Ronny A.
Hei, Geir.
Dette var virkelig nydelig å se på. Enig med den sug-effekten, at man blir dratt innover i bilde med blikket. Utrolig hva man kan redigere. Her fortjener du en anbefaling:-) Bilde ble veldig fin med hvit ramme / grå bakgrunn...
Ha ei flott uke!
mvh Ronny
Ivar B.
Fargemessig ble dette i sterkeste laget for min del. Jeg synes også du har inkludert for mange elementer i forgrunnen, og i mine øyne blir bildet betraktelig bedre med kutt i bunnen mot kvadratisk utsnitt. Jeg synes du da du får isolert og forenklet en tanke, samt at blikket dras enda mer inn i stemningen i bildet. Herlig med skyene som flyter ut under eksponeringen. Mvh Ivar.
Geir B.
Takk til Ronny for fin kommentar og anbefaling: Ei flott uke til deg også :-)

Takk til Ivar for fyldige tilbakemeldinger. Enig i at fargene er blitt litt vel svulstige, men selv liker jeg at så pass mye er med i forgrunnen men en lite beskjæring fra bunnen vil nok stramme opp.

mvh
Geir
Jarle L.
Deilig bilde å se på, flott blåtoner og en flott himmel. Akkurat passe sløring i vannet.
Jan R O.
fargene litt i overkant synes jeg og det heller mot høyre, men ellers artig at du legger ut råbildet sånn at man kan se forskjellen
Geir B.
Tusen hjertelig til Jarle og Jan.

Fargene er litt i overkant - denne gang med hensikt.

Å legge ut RAW-filen er kanskje litt for avslørende vedr. min relativt lempfeldige teknikk - på den annen side så viser det at resultatte kan bli OK selv om forutsetningene er gjennomsnittlige :-)

mvh
Geir
Tom Dysa S.

Hmmm jeg har ikke før fått bilde ditt på veggen... før du kommer med virkelig utfordrer til det bilde hehe...
Var veldig flott farger her, og som vanlilig kompet er like fjellstøtt som i en blues trio som har spilt hver dag i 4mnd i strekk;-))
Litt pussig kansje Geir, men jeg har vel nesten identiske farger på ett av de første bildene jeg tok med 5D på Bornholm.. men som dessv ble litt hemmet av masse drit på brikken.. Og jepp jeg kjører nesten konsekvent F 22...
men bildene mine kommer jo ikke lengre en til pc,n heller da hihi.. Mvh Tom
Geir B.
Jeg takker og bukker, Tom , men som du ser av kommenaterene over er nok fargene litt i ''meste laget'', kanskje ...... :-)

mvh
Geir
Elna T.
Hei Geir! Av ein eller annan grunn tiltrekkjer lilla farge i bilda merksemda mi. Liker dette òg...mvh elna
Erlend J.
det er i hvertfall utrolig morsomt å se hva du klarer å bryte ut av ei rawfil. fint landskap.

mvh Erlend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu