Havørn i motlys
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikkor AFS 200 mm f/2 ED IF G VR
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/2.4
  • Lukker1/2000s
  • FilmtypeISO 320
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger728
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_275158} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Kjell Sigurd S.
Originalt og sprekt. Motlyset gir en fin effekt. For meg kunne du godt ha holdt det en tanke mørkere i skyggen. Imponerende at du får meg så mye detaljer under disse forholdene. Posituren er fin.

Kjell S
Mathias B.
Pent og annerledes bilde. Skiller seg ut fra mengden av havørnbilder det etterhvert har blitt her på siden. Nebbet blir nesten gjennomsiktig av motlyset, og lyset danner en fin ''glorie'' rundt fuglen. Skarpt og bra detaljert.

-Mathias
Rune Edvin H.
Vel, kan bare si at dette er en klassiker.
Rune
Lars Kristian A.
Utrolig bra. Skikkelig blinkskudd.
Terje S.
Meget bra Ketil. Flott motlyseffekt og bra treff med fokus. Syntes den begrensede dybdeskarpheten kler bilde.


Terje
Tom E.
Hei!
Hvordan variere et velkjent havørnbilde,er vel utfordringen her.Ut fra strømmen av havørnbilder(som undertegnede har bidratt med)er det å komme,prøve noe nytt.En faktor som blir tatt i mot med åpne armer.Synes du har lykkes med dette.Støyen under vingen er muligens litt sjenerende.Det var det å få i pose og sekk da.
mvh Tom
Stig Børre E.
Tøfft lys og bra skarphet.
Syns tonene virker veldig grumsete og urene, bærer preg av å være ''lettet opp'' en hel del i etterbehandlingen.

StigB
Ivar B.
Motlyset er nydelig og skaper en fin glød rundt ørna. Posituren er fin og klørne gir en herlig detalj. Jeg synes derimot du har lettet for mye opp i skyggene. Dette gir litt grums, men synes også det gir litt mindre motlysfølelse. Mørkere skygger gir selvsagt dårlige detaljer, men i mine øyne haddde stemningen i bildet steget flere hakk dersom du hadde holdt litt igjen her. Mvh Ivar.
Kjell G.
Jeg tror dette flotte bilde har et større potensiale. Vannet ser litt mørkt ut på min skjerm, og forskjellen i toneomfanget i det mørke vannet og skyggepartiene for eksempel under vingene, er litt for stor etter mitt skjønn. Løftingen av sistnevnte skygger har vel også redusert bildekvaliteten en del.

Så god som du er i mørkerommet, tror jeg det kommer en forbedret utgave i v2.

mvh kjellg
Pål E.
Hei,

Klørne danker nesten ut det krevende ørneblikket her, og tar således hovedrollen i dette flotte, dramatiske portrettet. Motlyset setter en nydelig og ikke minst skarp ramme rundt fuglekroppen. Men støyen under vingen trekker ned. Særlig fordi lysløftingen i dette området - som jeg mistenker har vært betydelig - gir de normalt brunlige fargene et grått, matt preg. Er selv ikke i nærheten av å kunne ta slike bilder, og uttaler meg derfor som rein observatør! Alt arbeidet som ligger bak, med forberedelser av utstyr, timing, fugletilnærming osv, er jeg mektig imponert over.

Kunne det ellers funket med en ørlite mindre presentasjon akkurat her?

mvh,
PE
Ketil K.
Takker for kommentarene - tror likevel jeg melder pass på å lage en ny versjon, da jeg på min skjerm ikke klarer å se verken grums eller tonefeil. Ser heller ut til at jeg må gjøre noe med skjermen - her var det jo ganske unisont at det er feil på bildet. Gjør obs på at bildet må ses med rel. mørkt justert skjerm.
Bjørn H.
Nok et gjennomført flott bilde fra deg Ketil. Dette er jo bare lekkert. Lyset og posituren er supert. Og for en lyssetting du har gitt klørne :)

Sier meg enig med de som syns det fremstår vel mørkt... På min skjerm hadde det nok gjort seg i en litt lysere utgave. Dessuten må jeg scrolle og scrolle .. :))

Bjørn ....

Kjell Ivar Ø.
Motlyset kommer godt frem synst ikkje den mørke bakgrunn
gjør noe på et sånt bilde. Fremhever klørne og blikket til ørna.
Synst dette var flott og litt annarledes.
Mvh Kjell ivar
Avsluttet .
Nydelig motlys og en utrolig dybdeskarphet, like imponert vær gang når skal du ha kurs????

Rune
Kjartan T.
Takk for sist!

Dette bilde så jeg på skjermen din i Flatanger, den gang så det enda bedre ut enn på mac´en hjemme i stua mi. Skjønner innvendingene mot mørk bakgrunn, men et flott bilde av havørna det er det!
Ketil K.
På originalen tar vannet alt for mye oppmerksomhet, det blir rett og slett for dominerende. Derfor er bildet mørknet ned, og det vil normalt også passe på motlysbilder. Men skjønner det ble litt mye av det gode her. Takk for klare kommentarer!
Arne S.
Fin variant av landets mest fotograferte fugl.

;)
Svein B.
Jeg synes dette er ett strålende havørnbilde, ørlite for mye løftet i skyggene under vingen nærmest- men her spiller selvfølgelig variasjon i skjermer også inn. Måten motlyset skinner på i fjæspissene på vingene er viktig med en såpass mørk bakgrunn, men det funker fint for min smak i alle fall.

Mvh
Svein B
Magnar B.
Nydelig gjort … har ikkje sett denne versjonen før. Veldig stilig!
Carsten A.
Jeg har sett bildet vist noe anderledes enn her. De fleste gode opptak (som dette er) kan presenteres (og presenteres med fordel) på mange litt ulike måter. Det er fotografens oppgave å finne frem til den presentasjonen som best stemmer med hans/hennes eget syn på hva som bør frem etc. i opptaket.

For min del ville jeg trå at en forsiktig løfting av mellomtoner blir en vinning. Ellers er det klørne som blir det sentral her. Med 600mm brennvidde hadde vi kanskje fått en vel så kreativ presentasjon av dem! Idé til ettertanke?

Underlig at eneklte fester seg ved støy i dette bildet.

MVH CA
Svend Wiig L.
Hei Ketil!

Helt rått bilde!
Har nok blitt preget av alle disse bildene av ørn i forskjellige positurer osv...
..på godt og vondt: Har blitt litt mettet.
Missforstå meg rett, en kan bli ''lei'', psykisk...(halleluya) til bildenes urettmessige subjektive tolkning!

Her vil jeg gi deg et pluss for ET ANNET BILDE.! (For meg!) Nydelig lys på vinger/ørn. På vei til byttet osv...

Noe konstruktiv kritikk (negativt).....må være høylysene på vingene,,,,

Mvh Svend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu