Havhest 15.07.07
Opptak i sundet mellom Prins Karls Forland og Vestspitsbergen.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger846
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_275499} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Nydelig bilde av en kjempeirriterende fugl!
Du synes kanskje at den første setningen min er merkelig, men her er begrunnelsen: Jeg har drevet fiske i mange år på yttersiden av Lofoten og Vesterålen, i Finnmark og i Barentshavet. Når man da står ute på dekk å sløyer, samles det flokker med havest, gjerne tusenvis av individer, nedenfor båten der lever og annet slog går ut i sjøen. Det er et leven uten sidestykke, der de ligger og slåss om maten. Så jeg har faktisk bidratt med å mette mange tusen havhester! :)
Synes du har fanget denne glideren i et nydelig lys og med flott bakgrunn. Ville kanskje hatt litt mer kontrast, men sitter for tiden med en dårlig kalibrert skjerm, så det er ikke sikkert jeg ser det slik det egentlig er presentert. Flott bilde!
MVH JOO
Avsluttet .
Hei Carsten
Nydelig komposisjon, med en nydelig blåtone i vannet, men jeg hadde ønsket å heve kontrasten noe på fuglen og dempet høylyset noe på hale partiet.

Rune
Carsten A.
Jan Ottar: He-he, med den forklaringen skjønner jeg godt irritasjonen - for min del syns jeg jo også at denne arten er ganske så uskjønn, så om du hadde byttet ''kjempeirriterende'' med ''stygg'', ''klumpete'' el. lign. er vi helt på linje.

Men når den seiler fredelig over blankt hav i denne typen fint lys, da syns jeg den gjør seg bra. Om du tar bildet inn i PS vil du se at toneområdet er dekket hele veien fra de helt lyse til de helt mørke toner. Mellomtonene vil jeg ha i så høyt leie som her, det stemmer med det inntrykket jeg søker å formidle fra denne og lignende situasjoner.

MVH CA
Roy H.
Atter en gang et flott bilde fra deg Carsten. Nydelig blåfarge i havet og behagelig lys på havhesten.
Mvh Roy
Rolv B.
Fuglen virker ikke like sylskarp som dine øvrige fugler, men det som bærer bildet er de fantastiske bølgene og blåsjatteringene. Er litt nysgjerrig på hva den tynne sorte kanten langs ryggen på fuglen skyldes (den er veldig tynn!). Dette er selvsagt pirk, men...
Mvh Rolv B
Jan R O.
Virker ikke helt knallskarp nei, men nydelig bilde for det. Fint lys på fuglen, fin blå bakgrunn og fine ''bølger'' under den.
Thorbjørn R.
Fantastiske flotte farger og former på havet her. På meg virker hodet skarpt, men litt større dybdeskarphet ut mot vingene kunne vært ønskelig.
Kjell Ivar Ø.
Ikke helt skarp fugl men bevares flott komponert og fine farger.
Kjell Ivar
Kjell G.
Jeg likte den gjennomskinnlige nebbspissen og måten bildet er ''inndelt'' 3 ''komponenter'': Fuglen, den øvre 2/3 dels, nærmest konturløse bakgrunnen, og den nedre 1/3 med fine linjer og speiling.

mvh kjellg
Carsten A.
Takk for kommentarer.

Dette bildet er ikke et dokumentasjonsbilde av denne arten, og er heller ikke ment å skulle være det. Dersom man fortrekker et mer dokumentasjonspreget og detaljert (''skarpt'') artsbilde som samtidig er billedmessig sett mindre interessant er kanskje bilde nr. 331602 et alternativ.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu