Rype i flukt
Kun dager igjen til 10. september nå. Må nok innrømme at jeg da bytter ut 300/2,8 med 12/70.
Utstyr
  • Nikon D2X
  • Nikkor 300/2,8 AFS
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger333
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_275529} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jan R O.
Men er det ikke en større utfordring å ''skyte'' gode bilder av rypa enn å ta livet at den? forøvrig et greit fluktbilde, men noe kjedelig og ensartet bakgrunn etter min mening
Reidar N.
Enig med fotografen. 10. september er dagen da rypa skifter status fra fotomotiv til mat. Fantastisk mat, og fantastisk spennande turar med hagla.

Reidar
Stian H.
Hei.

Herlig syn for en ventende rypejeger. Ikke enkelt verken med 300/2,8 eller 20/76 i mitt tilfelle :-)

Fin positur som oser av fart. Liker komposisjonen som er litt mot læreboka, men gir en følelse av flyktende fugl på tur ut av bildeflaten. Skarpheten er grei, og bakgrunnen dus og harmonisk. Den er forøvrig preget av noe støy, men det plager meg lite.

Mest av alt er jeg imponert av at du orker å slepe på 300'en på fjellet. Min rigg med 300 veier nesten dobbelt så mye som min nusselige 20-kaliber med korte rør og engelsk skjefte, og blir desverre ikke med på riktig alle hundetreningsturer...

Ha en fin høst, og kos deg i rypefjellet!

Stian
Randulf V.
Utfordringen er nok vel så stor med kamera, ja. Men det dreier seg ikke bare om det. For min del er det noe som føles veldig riktig med å jakte, forutsatt at det skjer på skikkelig vis - så humant som mulig, og med respekt for viltet.
Mathias B.
Pent bilde av en fugl som er umulig å fange i flukt. Her har du klart det veldig bra synes jeg. Fint lys, og ok komposisjon. Hadde likt at rypa var plassert en del lenger til venstre i bildet, men jeg synes det funker greit som det er. Bra skarphet også.

-Mathias
Jan Inge K.
Hmmm, det rykker vel litt i avtrekksfingeren til de fleste når vi ser dette, enten vi trykker av med kamera, gevær eller begge deler. Fint fluktbilde av rypa dette. (Og jeg skjøt årets første i Sverige på tirsdag...)
Randulf V.
Med utgangspunkt i tanken om snarlig start på rypejakta, synes jeg det passer fint å plassere fuglen på vei ut av bildet. Det er gjerne slik man opplever rypa i den situasjonen.
Uansett går dette så fort at det er vanskelig å plassere fulgen i bildeflaten bevisst.
Bengt Egil R.
Jasså du skyter bak...;-) Pen føggel, lykke til med jakta. Kjenner jeg deg rett har du nå uansett med deg en helt grei mengde fotoutstyr...
:-) Bengt
Randulf V.
Det hender i alle fall at jeg føler meg noe på etterskudd. Enten jeg får skutt eller står igjen som et spørsmålstegn...
Det å fotografere er også en viktig del av rypejakta.
Terje S.
Pent fluktbilde av Lirypa Randulf. Ser frem til jaktstart men tiden hvor jeg skjøt ryper i bøtter å spann er over. Setter faktisk mer pris på ett godt rypebilde enn ei dau ei i frysern.

Skitt jakt


Terje
Gunnar N.
Godt skudd av et vanskelig objekt. Langt på vei er dette et vellykket fluktbilde - Ellers enig i TS sin jaktfilosofi.

mvh Gunnar N
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu