Svartspett
Legger ut 10 helt nye fuglearter i serien ''Norske fugler'' i løpet av like mange dager. Som nummer 5 og halveis har jeg kommet til svartspetten. En fugleart med mye morsom adferd. Denne satt å gjemte seg i ei tett gran når jeg gikk forbi. Skremte den ut etter at den røpet seg med en lyd, men da ble det et skikkelig leven.

På dette bildet har jeg fjernet ei irriterende grein.
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300-800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_275534} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Tommy S.

God kveld!!

Fint bilde av svartspetten!!
Fremstår som litt kornete og litt blasse farger.
Men du får allikevel frem fine detaljer på fuglen, som f.eks det røde på hodet, og foten som klamrer seg fast i trestammen.
Fin øyekontakt med fuglen som sitter i fin positur.
Har selv opplevd denne fuglen som meeeget sky, og har aldri lykkes i å komme innpå den!

Tommy S
Kjell Ivar Ø.

Vadefugler Småfugler Falker og nå spetter alsidigheten er stor.
Ser du har brukt stor Zoomen litt kornete sannsynlig høg iso og stor
brennvidde, synser og tipper litt nå Kjartan men synst og sjå det går igjen på bilda med denne linsa. Stiller et spørsmåltegn her (?).
Fint bilde av en fugl eg har til gode og få sjå.
Kjell Ivar
Terje S.

Du skal jobbe lenge for å nå igjen Kjetil i antall arter. Ett helt greit bilde av Svartspetten men ikke helt Kjartan kvalitet. Du er nok fullstendig klar over de tekniske manglene så jeg gidder ikke å liste dem opp men som bevis på at du har tatt bilde av Svartspett funker det. Men ikke noe mer..............

Terje
Kjartan T.

Takk for kommentarer. Ser at dette bildet ble presentert litt blast og trist. Som Tommy S. skriver så er dette en fugl som er ganske vanskelig å komme i kontakt med, men enkelte steder kan den faktisk dukke opp på foringsplasser.

Kjell Ivar, jeg tror ikke svakheten ved bildet kommer av linsa. Det er nok min egen udugelighet i enklete sammenhenger. Se på det forrige bildet av polarsisik, når lyset er godt er den enklere å bruke og gir bedre resultater. Her tror jeg først og fremst etterarbeidet sviktet på ei allerede litt sviktende fil:)

Terje, jeg passerer 60 norske arter her på Foto.no i løpet av uka, og det er ikke så lenge til jeg kommer med flere. Mye ligger i arkivet. Dessverre av litt varrierende kvalitet, men slik blir det, også får målet være å oppgradere. Uansett er det lenge til jeg nærmer meg 110 - 120 som KK har liggende, men jeg har som motto at ingenting er umulig:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu