Høstmorgen i Leirungsdalen
Etter en noe strabasiøs spasertur alene gjennom dunkelt fjellandskap ankom jeg til dagens soloppgang-shoot på denne 4 dagers turen. Det var allerede fantastiske farger i Jotunheimen selv om de fleste fjellbjørkene ennå var rimelig grønne. Dette er vel sett inn mot Besshøe hvis jeg ikke tar helt feil. 6. September 2007, kl 06:47.
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Tokina AT-X 12-24 DX f/4 PRO
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/11
  • FilmtypeRAW, ISO100
  • Nei
  • AnnetDette er 2 eksponeringer blendet sammen. 1/2 sekund og 1/5 sekund. Cokin Z-Pro gradert ND8 benyttet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276171} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Erik A.

Lekkert landskapsbilde fra et vakkert dalføre. Harmonisk og velbalansert komp, og nydelige naturtro farger. Sært og ytterst stilig lys på Bukkehammeren/1910, idet foten og toppen er skyggelagt, mens lia imellom ligger i gyllent sollys. Akkurat passe løftede lavlys i skyggen under Knutshøe. Eneste aber er at lukkertida gjengir det strømmende vatnet i et slags ''ingenmannsland'', ikke er det skarpt, og ikke er det uskarpt (nok). Og storfjellet i bakgrunnen er Surtningsue Sørtoppen/2302, Besshø gjemmer seg i tåka litt til høyre. Og til slutt... det gjør meg fjellsjuk! :-)
Anders N.

Takk for at du tok deg tid til å skrive noen ord om dette bildet Erik. Det er flere ting jeg er sånn passe misfornøyd med når det gjelder dette bildet. Elven er en av dem. Jeg ville gjerne brukt lengre lukkertid, men mangelen på et vanlig ND filter gjorde det nytteløst og jeg ville nødig ofre skarphet med å sette f.eks. f/22 eller lignende.

Jeg angrer også på at jeg ikke tok meg bedre tid til å utforske dette dalføret. Jeg er sikker på at jeg kunne funnet en bedre komposisjon enn dette. Men, været var noe guffent med temmelig sterk vind og jeg var nærmest utslitt etter å kun ha sovet 2 timer i forveien før jeg satt meg i bilen mot Valdresflya (fra Golsfjellet). Neste gang rusler jeg lenger innover og evt lenger mot vest. Og det blir garantert en neste gang. Kanskje allerede til uka.
Bjorn F.

Hei Anders.
Likte dette godt,flott med sollyset på fjellet til venstre og tåkedotten på høyre side.
Må ha vært et magisk øyeblikk dette. Enig medE rik andgående elva.
Velkomponert.

Hilsen Bjørn.
Ivar B.

Dette gjør meg fjellsjuk også:-) Jeg synes dette fungerer utmerket. Komposisjonsmessig så er det nydelig linjeføring og god dybde. Jeg synes også at lukkertiden og vannet er et godt valg. Lengre hadde økt klisjefaktoren en god del, men nå tilfører det litt mykhet. Bra! Mvh Ivar.
Kacper R.

Jeg ELSKER bare sånne bilder! :) Utrolig fine farger og godt bruk av filtre :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu