Sommerkveld ved fjorden V
Bildet inngår i albumet • Landskap • -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-09 22:51:19
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger736
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276204} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Avsluttet .
Teknisk upåklagelig; ikke minst til å være det jeg antar er digital sv/hv. Konverteringsarbeidet ditt er meget bra utført i så måte med et nydelig gråtonespekter. Motivet bør jo tas for det det er, en enkel og for å bruke et noe utslitt begrep ''folkelig'' skildring av furet værbitt vær og vind. I så måte treffer du veldig godt. Et motiv som nok treffer de store massene da det er enkelt å forholde seg til, lett gir assosiasjoner til noe mange kjenner seg igjen i - og ikke minst, det krever ikke mye tankevirksomhet å fordøye. Sputnik for de som er glad i bilder:-)
Geir B.
Tusen takk for kommentar, Tommy - å få skryt for s/h-fremkallingen er da noe, ikke minst fordi jeg i vår og sommer først og fremst har jobbet med å få på plass ( og lære ) den tekniske biten med å ta slike ''bølgebilder'' ...... så jeg får jobbe videre med komposisjon og motivutsnitt utover høsten og vinteren ...... :-)

Tusen takk til Tone Lovise Hansen for anbefaling - det var svært oppmuntrende :-)

mvh
Geir
Avsluttet .
'å få skryt for s/h-fremkallingen''

Mener du å si at dette er et analogt bilde?
Ann F.
Nydelig toner uansett hvordan det er fremkommet, men balansemessig ville jeg vurdert beskjæring et lite stykke ned fra toppen, der det mørke feltet møter første hvite ''dis''.

Da blir det bedre balanse, ikke så tomt i toppen, det som er bra rår grunnen alene.

Jeg ser ikke noe i veien med ''folkelige'' bilder. Så lenge man gjør det med et krav til kvalitet og håndtverk. Gjelder forøvrig alle motivområder.

Mvh Ann
Amund Blix A.
Her kan jeg være enig med Tommy i alt, dette var fint! Er ikke helt sikker på om jeg ville inkludert horisonten, mulig den forstyrrer mer enn den tilfører.

Tommy, i mangel av bedre ord, har Geir ''rappet'' betegnelsen fremkalling fra oss filmgutta. ;-)

Jeg foretrekker ordet konvertering.

Mvh

Amund

Geir B.
Vedr. konvertering: Slik jeg ser det så konverterer man fra en religion til en annen ...... fra en filtype til en annen ..... eller fra et fargerom til et annet.

Personlig fotograferer jeg i RAW - og den filen må nå en gang fremkalles, noe som kan gjøres på mange måter og ved hjelp av ulike program. Her har jeg fremkalt til s/h i Lightroom :-)

Så noe ''rapping av betegnelser'' er det neppe snakk om - og for å ha det på det rene: Min mørkeroms-erfaring strekker seg tilbake til 1976 ...... :-)

At motivet omtales som ''folkelig'' er til å leve med ...... for det er jo nettopp det det er: En enkel formstudie av svarberg og bølgeskvulp :-)

Vedrørende beskjæring: Etter min oppfatning bør horrisonten være med - jeg har prøvd med en tettere beskjæring men da mister bildet mye av det ''romlige'' .

mvh
Geir
Geir B.
Først takk til Tommy, Ann og Amund for nyttige kommentarer.

Så: Etter litt ettertanke kom jeg til at forslaget fra Ann med kutt fra toppen bør legges ut som V2 ...... jeg er på vei til å være enig selv ..... :-)

mvh
Geir
Avsluttet .
Takk for oppklaringen om at det er et digitalopptak!
Tone B.
Beklager min lite konstruktive kommentar her - dropper bare innom for å si at dette synes jeg var vakkert rett og slett! Helt klart v 2 for min del!

Tone
Georg B.
Hei, Geir, du lager gjennomgående vakre, maleriske naturbilder fra fjæra. Dette liker jeg spesielt godt i v2, med samme begrunnelse som Ann: dette bildet trenger ingen romlighet etter min oppfatning. Elementene i motivet harmonerer godt, og gjør ikke noe krav på å bli ''plassert'' i forhold til en horisont.

Takk for (konver)titten!
Zett Alexzander E.
Hei.
Dette var veldig, veldig bra. Likte versjon 2 best. Måten du har komponert bildet og konvertert til s/w falt helt i min smak.

Hilsen Zett
Geir B.
Tommy: Bare hyggelig :-)

Tone: Takk for fin tilbakemelding og ( ikke minsy ) tusen takk for anbefaling.

Georg: Litt ''føling'' men mest ( og helst ) kontemplasjon i fjæra ( eller ''fjø:rå'' som vi sier her vest ). Takker for fin tilbakemelding.

Zett: Takk for en oppmuntrende kommentar.

mvh
Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu