Vandrefalk med bytte
En sur og kald dag på nedre del av Horton River hørte vi plutselig den karakteristiske hvesinga til to gåsekull på bredden. I lufta over gjorde en vandrefalk gjentatte angrep. Til slutt klarte den å skille ut en av ungene før den angrep den med et nytt stup. Gåsa døde momentant og falken klarte å trekke den opp på land. Byttet var imidlertid for tungt til at den klarte å lette med det. Dermed kunne vi gli forbi i kanoen på fint fotohold.
Bildet inngår i albumet Villmarka nord i Canada - Bilder fra ekspedisjoner i Canada.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 80-400 VR
  • Brennvidde500mm
  • Blender-
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Annet800 ISO, håndholdt, VR aktiv
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger455
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276786} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Aleksander M.
Hei
Et fantastisk øyeblikk du har fanget med grei komp. Kunne nok ønsket litt mindre dybdeskarphet dersom det var mulig. Litt støy, men ikke noe som blir sjenerende. Skarpheten er nok ikke helt topp, men grei nok.

Mvh Aleksander
Ole Maurits N.
Kan man si at man får ''gåsehud'' av dette bildet. ? Naturen i Live verson med Vandrefalken som den sterkeste i dette spillet. Finner ikke grunnlag for å utsette noe på teknikk og kvalitet. Blir bare imponert, inspirert, og .... misunnelig... på opplevelsen du hadde . olem--
Anette L.
Kjempeflott øyeblikk! Uff stakkars, sånn er altså naturen..
;);)

Mvh Anette:)
Randulf V.
Takk for kommentarer.

Kunne så klart ha gravd fram 300/2,8 fra den vanntette kamerasekken, for å få mindre dybdeskarphet. Men jeg valgte heller å bruke det lettest tilgjengelige kamerahuset, som lå i en vanntett beredskapsveske foran meg i båten.

Ser selv også at det er rom for tekniske forbedringer her. Likevel syns jeg at dei i en såpass ''rå'' situasjon som dette tåles litt mer rusk på det tekniske. Har noen flere bilder i serien som er litt bedre i så måte (tror jeg), men liker måten gåsa ligger på her. Den ser ekstremt død ut der den ligger med beina i været, mens blodet renner på halsen.
Ole Martin D.
Hvorfor diskutere teknikk når ein får slike opplevelser, raskt og godt jobbet unge mann!! Morgan Kane or Lucky Luke
Atle Q.
Dette var et bilde fullt av dramatikk... jeg synes ikke gåsa ser ekstremt død ut, tvert imot ganske levende, med øyet vidåpent... men du var jo der... Fuglene ligger ofte med bena i været når de er paralysert...
Terje S.
Flott og beskrivende bilde av naturens råskap. Blinkskudd i mine øyne.


Terje
Gunnar N.
Blinksudd så det holder - men er det råskap i den forstand vi mennesker
definerer det ? Et helt utrolig motiv og et helt utrolig bilde. Enig i at tekniske
synspunket her blir nesten ''upassende''.

mvh Gunnar N
Randulf V.
Å snakke om råsakap på samme måte som mennesker utviser blir også for min del feil.
Falken jakter for å skaffe mat. Mennsket dreper for makt, og tidvis tilsynelatende helt uten motiv.

Litt interessant å lese kommentarene ellers også. Hva som er avbildet er vel i utgangspunktet ikke viktig for om et bilde er godt eller dårlig. For min del er jeg kanskje like interessert i natur som foto. Da blir plutselig arten, situasjonen etc. et viktig element for hvordan bildet oppleves.

Der ligger kanskje litt av grunnen til at jeg ikke kunne tenkt meg å dra fra fotoskjul til fotoskjul i jakt på de beste bildene. Et besøk i Flatanger hos Ole Martin i Flatanger er en stor opplevelse (og ikke minst fryktelig hyggelig) Men å basere hovedtyngden av fotograferingen min på slike steder, som det etter hvert finnes ganske mange av, ville jeg i lengden følt veldig fattig.

Opplevelsene er for min del en stor del av grunnen til at jeg har valgt denne leveveien, og jeg trives forstatt best langt av lei, i øde, ikke tilrettelagt villmark.

Randulf
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu