- Astor Ferdinand -
Dette er den første gutten som eg er grandfaster til. Dette bildet vart tatt i kveld då det mørkna og var kaldt ute, så fotograferinga måtte gjerast fort så Astor Ferdinand på 3 månadar ikkje skulle bli sjuk.Barneportrett er eg ikkje flink på men eg må jo prøva meg når ein har slike sjarmerande motiv som er litt utålmodig pga at han skal ha mat. Her er eit uttrykk som han fekk då han oppdagaga to jenter smilte til han.

Råd om sepiatonar treng eg. Og korleis eg kan få ein mjuk ramme rundt. Og tips om forbetringar tek eg også med glede i mot.
Bildet inngår i albumet -Barn eg kjenner- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-16 05:23:22
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-09-16 17:18:45
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-09-18 02:07:19
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde47mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/50s
  • FilmtypeDigital ISO 200
  • Nei
  • AnnetJustert i levels, highlights og normokrone.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger311
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_277172} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Simen B.

Hei Tone
En skikkelig sjarmør dette. Synes du har fått til et nært og godt portrett. Gutten har et reflekterende og godt blikk. V2 har mest nærhet og minst lue, men liker også V1. Flott bilde:)

mvh Simen
Inger Anne Maritsdotter V.

Portrettbilder er ikkje mi sterke side Tone, så dette vert berre synsing frå mi side:-)
Syns du har fanga det gode blikket på den søte vesle krabaten på ein god måte,
byter litt mellom #1 og #2 og lurer litt på om eg ville prøvd ut ein versjon med ein drastisk beskjæring slik at me kun fekk sjå ansiktet hans?
Dette på bakgrunn av at eg kanskje syns at alt det lyse omkring han(lue, lyst stoff) som dreg litt mykje oppmerksomheit.

Ellers eit flott barneportrett!

Mvh Inger Anne
Jani F.

Hei Tone! Alle versjonene har kvar sin sjarm, men versjon #3 er for meg klart den beste. Når ein har klart å fanga eit så nydelig uttrykk som her, så er det bra med tett beskjæring. Syns du egnar deg godt til å ta barneportrett og tenkjer mor og far blir fornøyd med dette:) Ha ein fin kveld. Mvh Jani
Inger Anne Maritsdotter V.

#3 blei veldig fin Tone:-)
Simen B.

V3 ble knall:)

mvh Simen
Ronny A.

Hei Tone.
Synes V3 ble meget bra, da det lille ansiktet er pakket godt inn i ull, som en ramme:-)
Sepia kan du få på flere måter. Justere Hue i Raw konverteren etter at du har valgt S/h, eller via ps hvor du konverterer til Grayscale, for deretter å justere fram sepia ved hjelp av Colour Balance.
Soft ramme får du ved å opprette et lag i ps, velge et av alternativene via Blur (husker ikke i farten, da jeg sitter ved en annen maskin..) Velg styrke 10.
Du kan også opprette et lag til, velge Screen fra rullemenyen til høyre for å få litt drømmende effekt:-)
Opacity justerer styrken på effekten. Viskelæret på verktøylinja brukes til å viske bort områder du ikke vil ha effekten, f.eks. øyne etc.
Håper du skjønte denne litt klønete beskrivelsen;-)
Ønsker deg en fin dag.
mvh Ronny
Espen A. I.

Skaprt og meget god komposisjon. Bildet ellers preget av et grått og litt småkjedelig inntrykk. Et uttrykk og mer kontrast ville ha løftet motivet.

mvh Espen
Tone A.

Tusen takk for kommentarar og gilde tilbakemeldingar.

Ronny: Stor takk til deg for gode råd når det gjeld sepia og soft ramme. Sepiatonar har eg prøvd meg på i v.4. Den softe rammen må eg prøva på seinare. Eg har laga 6.versjonar av dette bildet. Og dette bildet har eg vel brukt mest tid på å redigera av alle bilda som eg har lagt inn.

Espen:Du er inne på noko vesentleg. Lyset var dårleg denne overskya kvelden og det var så kaldt at eg ikkje hadde tid til å finna fram reflektoren, så babyen ikkje skulle frysa mens den blei halden opp av vogna. Lua var også så stor at den skugga litt for pannen. Lue er beigetona og jakken er kvit, og dersom eg dreg meir kontrastar og lysnar, så vert jakken mest utbrent. Difor vert hudtonane slik.
Men uttrykket på denne nydelege babyen er iallefall herleg. Noko portrettfotograf vert eg ikkje, men det er gildt å prøva på noko som er vanskeleg også.
:) Tone
Eli B.

Jeg synes alle er fine, vanskelig å velge seg et ut av de, men hvis jeg må så tror jeg at jeg velger v4. Sepiatonene er svært svake, men jeg tror det er riktig. De gir den ene lille ''dytten'' som skal til for å heve bildet fra rent sort hvit til noe mer. Utsnittet er fint både på 3 og 4. 1 og 2 er også forsåvidt greie, men dersom ikke lua skal i fokus så er nok 3 og 4 best.
Ellers en flott kar!

mvh Eli
Avsluttet .

Hei Tone.

Her har du fått mange gode råd på din vei, så mine blir nok overflødige.

Men et deilig barneportrett har du fått frem og jeg er sikker på at vi kommer til å få se mere til denne krabaten her på ''dotten'' Det gleder jeg meg til.

Ha en fortreffelig dag Tone.

Arne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu