Bildet inngår i albumet Latvia - En serie bilder som beskriver menneskers tilfeldige bevegelser og adferd underveis - på veg fra noe - til noe ...
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1173
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_277296} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Carsten S.
Eldres sjarm. 5 forskjellige uttrykk, herlig å studere de. Flott portrett.
Hvis jeg kan pirker på noe ville jeg kanskje hatt littegran mer plass på toppen.
Marit E.
Herlig skildring av damene på benken. Armer, bein, ansiktsuttrykk, holdning; du verden hvor forskjellige vi mennesker er!
Hun i midten måtte jo bare trone i midten. Har du dandert ho slik?

Og nei, itteno mer plass på toppen.

Fint bilde igjen!

Marit
Avsluttet .
Ja, dette var et ordentlig feeelgood bilde. En situasjon og noen uttrykk du har fanget, som gjør meg glad. Det er sikkert ikke bare velstand alt i livet til disse fem damene, men du har greid å fremstille dem med en verdighet og stolthet som bare stråler. Det står det respekt av.
Knut-Inge J.
Fabelaktig samling av bestemødre - husker mi eiga gjekk rundt i ein kjole á la henne nummer to frå venstre. Tenkte Baltikum straks eg såg thumbnailen. Ansiktsuttrykk, hender og føtter uttrykker fem sterke, men ulike personlegdommar, historiar og levd liv.
Stine J.
Hei Arne,

Et herlig knippe bestemødre dette, med alt fra alvor til humor og verdighet. Bra!

mvh Stine
Ketil K.
Hadde det ikke vært for hver av damene ytterst til høyre og venstre er dette et bilde som godt kunne vært tatt på 50-tallet her hjemme. Men de to skiller seg såpass ut at det neppe er norske damer det er snakk om. God blikkontakt med 4, bra formidling av ansiktsuttrykk og stil er det på dem alle.
Arne S.
Takker!

Nei Marit, hun er ikke dantert. Noen er bare det naturlige midtpunkt.

;)
S. N.
Herlig :) Liker matroneleggene (både med og uten strømper) så godt at jeg nesten kunne ønsket meg et lavere standpunkt, men usikker på hvordan helheten hadde blitt da. Silje
Arne S.
Ja, Silje, jeg er oppmerksom på det med standpunktet, men beskjeden som jeg er vegret jeg meg for å bevege meg under skjørtekanten.

:)
Stig Børre E.
Herlig gruppebilde.
Som nevnt mange fine uttrykk. Heldig med at hun i midten er høyest.
Liker spesielt hun til venstre som tydeligvis ikke liker at hun må si alene på benken.
Femte hjul på vogna... :-)

StigB
Hans Jacob H.
En herlig kvintett og en god hverdagsskildring.
Chr. G.
Liker ansiktene og variasjonene i smil og hva jeg innbiller meg dette forteller meg om hver enkelt. Hun til venstre smiler ikke, sikkert fordi hun sitter alene på sin egen benk og ikke berører de andre. Det ser ut som om de slapper av i ditt nærvær, godt gjort.
Tove H.
Sjarmerende og spennende bukett med aldrende damer, presentert med glimt i øyet og verdighet. Hver har de sin historie og det er fristende å gjette ut fra ansikt og kroppsspråk. Det ser ut som de slapper av i ditt nærvær, dere har god kontakt. Bildet skiller seg ut i mengden - ikke ofte vi får se eldre damer så makalaust flott og artig gjengitt!
Mvh Tove
Jon-Petter T.
En fin bukett eldre damer med glimt i øyet. Det synes at de blir tatt bilde av, og det er kanskje bildets svakhet men også dets styrke.
Bildet er mer et gruppeportrett enn en skildring av en gruppe.
Slikt sett kan det virke litt stivt og oppstillt, men vi får anledning til å betrakte hver og en av dem som et individuellt portrett.
Espen A. I.
4+1 dette. Flaks at fruen i midten er høyest. Jeg liker motivet og blikkontaktene. Bra s/h, men ikke noe mer enn det dessverre. Hva med ei av fruene som ler?

mvh Espen
John H.
Hei
Godt sett, godt formidlet og veldig bra s/h arbeid
John
Arne S.
En bukett med damer .. fin formulering! For det er virkelig en bukett med damer. Herlige damer! Som regel er det menn som møtes på benken. Jeg reiser mye, men sjelden eller aldri har jeg opplevd en slik samling med .. damer.

Jeg er ikke enig i at en av dem bør le, Espen. Det hadde blitt et øyeblikksbilde mer enn et portrett - og den historien som hver og en av disse personlighetene forteller bare ved å være seg selv.

Takker for nye, gode innspill!
Erik J.
Dette er rikelig humørfylt selv uten latter. Damene formelig oser av hygge, enten over det de nettopp har opplevd, eller det de er på vei til å oppleve! Uansett alder og antrekk: de LEVER!
Håvard S.
hoho nå smilte jeg fra øre til øre:)
Det er rart at slike bilder er så sjarmerende, og dette klarer du fint.
Skulle ønske som flere litt mer luft i toppen.
Tydelig at hun som sitter alene ikke er helt fornøyd:)

Mvh. HåvardS
Kjell Sigurd S.
Mye erfaring samlet på en benk. Reagerte litt på kameravinkelen men forstår jo at det kan være ufint å senke det for mye her :-) Du velger tøffe utsnitt, så også her. De ''trange'' sidene tvinger blikket til å vandre. Severdig.

Kjell S
Lars-Anders M.
Flotte damer. Ja de er annerledes en her i Norge.
Bra foto.
Caroline M. S.
Herlig ''feelgood'' bilde av en utdødende rase damer. Sannsynligvis utdødd i Norge (etter at Halèen i Thv Meyers gate nedla damekonfeksjonsbutikken sin) og utdødende i Latvia (vi så klesbutikker med slike kjoler i 1993, men ikke en eneste en da vi var der i fjor). Dette kunne vært bilde av min farmor og venninnene hennes på 1960- eller 1970-tallet, men ikke min mormor (verken hun eller venninnene hennes brukte slike kjoler i syntetisk materiale. Ei heller krøllnåler og leggevann).

Som de andre her synes jeg damene oser av personlighet - tydelig venninner, men ligner bare på hverandre når det gjelder det ytre. Når jeg ser på bildet blir jeg trukket mot ansiktene deres - til tross for at man kanskje skulle tro det var kjolene, leggene, strømpene og skoene deres som var mest interessante og spesielle.
Arne S.
Du formulerer det fint, Caroline! Jeg har (naturlig nok) støvsugd dette bildet - opptil flere ganger. Og det ender hver gang med at blikket hopper fram og tilbake mellom ansiktene. Damene utgjør en homogen gruppe, men du verden så forskjellige de er. Jeg lider jo av ansiktsfetisj, så det er kanskje ikke så rart at staven faller, men uansett - en pose med seigmenn er barnemat i forhold til disse.

Takker for nye, gode innspill!

;)
Julie E.
Hei!
Kjenner du til Bente Gjeving? Hun har noen nydelige bilder (en serie) av, tror det er 3 eldre damer. Selv om dine damer er teknisk helt annerledes, så jeg av en eller annen grunn en slags link. Tror det går på at dere begge klarer å se bak eldre menneskers maske.
Likte dette!
mvh Julie
Arne S.
Ja, jeg kjenner til Bente Geving, uten j :-) Hun er blant annet medlem av Samfoto bildebyrå, der også jeg er medlem. Serien om Anna, Inga og Ellen er særdeles bra. Damene er presentert fra innsiden, og ikke i såkalt teknisk perfekte rammer. Noe jeg (selvsagt) har stor sans for. Noen ganger er det perfekte ikke perfekt, og motsatt. Og hva er egentlig perfekt?

Takk for fint innspill!
Avsluttet .
''Og hva er egentlig perfekt?''

Ingenting. Det perfekte finnes ikke, og er heller ikke noe mål i seg selv.

...mener nå jeg da!
Arne S.
Da er vi enige, Tommy!
Julie E.
Geving, uten j! Helt klart. :-)
Det perfekte, eller det optimale, er kanskje det som stemmer i de rammene som er satt for et gitt prosjekt? Slik tenker nå jeg iallefall. :-) Det optimale er sikkert noe helt annet for en annen.
mvh Julie
Arne S.
Optimalt er et bedre ord. Perfekt er på grensen til negativt ladet i mine ører. Jeg har aldri tatt et perfekt fotografi, og kommer aldri til gjøre det. Simpelt hen fordi 1) kravene jeg stiller til meg selv er utenfor rekkevidde og 2) begrepet gir ikke rom for bevegelse.

Jeg kan likevel bruke begrepet perfekt som et bilde dersom jeg mener noe er absolutt - i øyeblikket. Men jeg kan jo også finne på å banne i kirka.

Dagens avsporing!

;)
Asbjørn M.
Hardt arbeid, og et levd liv, er mitt intrykk av
livet til desse damene . Har seg sikkert en velfortent fridag her.
Godt portrettert i rolige omgivelser.

Asbjørn
Helge R.
Alle er gode, det er et kunststykke bare det, flott presentasjon
:)Helge
Christer B.
Koselig gateportrett, fine uttrykk på damene. Virker litt avtalt, men det legges det ikke skjul på heller og er ikke et mål her. Damen i midten holder kompet på plass med sin lille høydeforskjell. Savner av en eller annen grunn litt luft på sidene eller oppe, litt vel streit cropping for min smak der altså.
Arne S.
Takker! :-)
Anette O.
Dette bildet fikk meg virkelig til aa smile! :) Herlige ansiktsutrykk, og mange spennende detaljer. Hender, kjoler, foetter, haar, legger, sko, stroemper... Blikket maa flakke for aa faa med seg alt. Morsomt!
Roar B.
Ekte, nært og varmt. Viser energien i et 'lada øyeblikk' når kommunikasjonen baseres på trygghet og tillit. Og fingeren trykker i det rette mikrosekund.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu