Skispor med snøbyger ute i havet
Skannet fra et negativ som ble laget vinteren 1995
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_277510} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Torild H.

Dette må vel vera det gamle negativet du har scanna her ...hm...det såg litt kjent ut, sjølv om det er ei stund sidan eg sjølv har scanna svart/kvit-film.

Fyrst å fremst eit idyllisk vintermotiv, og til å vera Jæren; akkurat nok snø til å finna ski og akebrett fram, og eit lite skihopp må lagast i bakken, før snøen forsvinn igjen!

Komposisjon upåklageleg, og det er fantastisk med den åpningen, skyfrie himmelen i toppen av biletet; den må vera med!

Vedr. det tekniske kunne ein med fordel rydda vekk støvflekkar og toke vekk raudstikket i etterbehandling, og eit smalt område i snøen langs steingaren til høgre er kanskje litt overeksponert, men legg ikkje stor vekt på akkurat det. Det vises og ein snodig S-form i himmelen til høre, det er kanskje frå scanninga?

Alt i alt; takk for å visa frå ditt arkiv, det set eg pris på!

Mvh Torild


einar e.

Hei Torild
Ja, negativet er fra vinteren 1995. Men denne veien i fra huset vårt og ned mot sjøen har du sikkert sett på andre bilder, men antakelig i motsatte retning (du husker sikkert et bilde med snøkuling, gjerdestolper og grastuster).
Jeg har ryddet vekk en hel del rusk, men lot noe stå igjen for at det skulle virke ekte. Gamle sort-hvitt har en egen sjarm - det minner mer om kunst har noen elever sagt. Bruk av orangefilter ved fotograferingen (i 1995) gir den svært mørke himmelen. Før i tiden brukte vi EKTE filter for å oppnå effekter, ikke bare en enkel Photoshop-teknikk.
Rødstikket er bevisst, men det kunne sikkert ha vært mer sepia, heller. Det hvite feltet du nevner skyldes at filmen jeg brukte er høylysseparerende (Kodak T-max 400) - en teknisk detalj som få visste om på den tiden, og som i dag er gresk for de fleste - og når en slik film blir brukt på et motiv med så høy lyskontrast som dette, vil noen nyanser forsvinne - men det forringer ikke bildet uten videre.
Den snodige s-formen har skjedd under filmfremkallingen og jeg vet ikke ha det kan komme av - men tok den med for som sagt å virke ekte.
Så lenge du gir EN kommentar skal jeg vise mer bilder fra arkivet!
mvh Einar
Frank V.

Dette var utrolig flott. Jeg ble umiddelbart fanget av dette bildet, og lot meg ikke irritere over støvkorn o.l. før jeg hadde lest kommentaren til Torild. Men det ga seg like fort igjen. De dramatiske skyene som en skikkelig sort/hvitfilm gir med rød eller oransje filter er vanskelig å få til så bra i PS. Og kornene i skikkelig film er undervurdert som kunstnerisk element i dag. :-)

Gi oss flere!

-frank-
einar e.

Tusen takk Frank!
Jo, det var slik vi holdt på på 60-90-tallet: eksperimenterte med ulike filmer, ulike fremkallere og filtre. Det var helt magisk. Og jeg har gleden av å gi dette videre til elever i videregående skole (for dem som orker så mye ekstra arbeid).
Ja, korn og teksturer som ekte s/h-film gir, særlig på snø - det gir en spesiell følelse - takk at du ser det. Og med glede skal jeg finne fram mer. Og som bronsemedlem kommer det maks to i uka. Og innimellom slenger det vel noen digitale, litt mere sterile bilder.
med vennlig hilsen Einar
Torild H.

Hei igjen!

Frank: Takk for å ha lese min kommentar. Eg får sjølv framkalla film hjå lokal fotobutikk, og når eg får filmen tilbake for scanning, er nokon av bileta ganske fulle av små og større støvpartiklar, og eg tykkjer ikkje at det er så ''sjarmerande''. Her var det i så moderat mengde at det plagar meg ikkje.
Elles er eg glad for at du høyres ut til å ha sansen for det analoge...!...

Einar; takk for fin forklaring av det tekniske i biletet.
Eg har nettopp fått i s/k film i mitt to-øyde Lubitel, som har eit gult og eit orange filter hendig plassert på sida, klar til bruk!

Er du i tvil: gje oss meir av dette!

Mvh Torild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu