- Kveldsro ved Nærland -
Litt mørkt denne kvelden kor eg ikkje hadde med stativ. Men traktoregga låg der i det jærske landskapet, og skydekket var så fint. ISO-en skulle nok ha vore skrudd opp her
Bildet inngår i albumet - Markens grøde - -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-19 21:59:46
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-85mm f/4-5,6 IS USM
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/40s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger287
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_277657} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Wenche J.

Så stille og fredfyllt. Liker linjeføringen som gir fin dybde i bildet og skyene til høyre som virker litt truende på idyllen. Flott utsnitt og komposisjon med det røde huset fint plassert.
Mvh Wenche
Simen B.

Flatt og idyllisk landskap du har fanget her. Linjeføringen er god og skaper dybde i bildet. Fint med den røde låven som bryter med de ellers så duse fargene, og skaper et blikkfang. Bra:)

mvh Simen
Steinulf L.

Du har som vanlig øye for fin linjeføring. Mykt, fint kveldslys. En stillferdig og fin stemningsrapport.
Monika Frisvold V.

Hei Tone
fin linjeføring og et flott landskap...
Bildet oser av ro ....
monika
Eva Marie P.

Flott bilde, enorm dybde. Liker dei mørke skyene som siger innover her...det røde huset og høyballene som ikkje er pakket inn. Jo dette var flott å se på.
Jammen er det flatt hos dere :O)
-epl

Avsluttet .

Dette var et bilde som formidler kveldsstemningen vedlig godt.
Hilsen Tone!
Espen A. I.

Takker svært så mye for en meget innholdsrik og god, fyldig kommentar på mitt bilde. Det hjelper meg mye på vei når du drar i gang dine gode redegjørelser av bildet.

Til ditt. Bildet er et typisk fint komponert bilde med god linjeføring både diagonalt og horisontalt. Diagonalen gjennom marka og himmelen er svært virkingsfulle. Fargene er gode, også lyset.

mvh Espen
Laurberg G.

Hej Tone. Et smukt landskab og en smuk stemningsformidling i dette billede. Her er egentlig meget at opleve. Både høst, aftenstemning og et specielt Norsk landskab som vi ikke-nordmænd nok mere forbinder med vore egne hjemlige, danske landskaber. Smukt. mvh. lau
Inger Anne Maritsdotter V.

Det er eit velkomponert og stemningsfullt bilde over jordbruksmarkene på Nærland,
linjene på himmelen møter linjene på markene i enden av bildet og skaper eit symmetrisk uttrykk, bra sett Tone.
Fine fargar og bra eksponert bilde!

Mvh Inger Anne
Avsluttet .

Jeg vil si at du her har et flott stemningsbilde, men jeg synes det litt overmettet med fargene. For høyballene virker uvirkelige en det jeg ser dem til vanlig. Selv om jeg forstå om du har påført farger for å få frem himmelen. Du burde heller tatt det i en to gang. Slike at marken ikke blir så mørk og overmettet av farger.

Eller liker jeg motivet og og stemningen du har fanget.
Mvh Tor
Zett Alexzander E.

Du har fått til et kjempefint utsnitt her, panorama fasongen gir dybde. Stort sett ligger disse høyballene langt fra hverandre så det var godt ”fanget”. Fine farger og skarpt nok for meg i og med du ikke hadde med deg stativet. Godt jobba.

Hilsen Zett
Tone A.

Tusen takk for kommentarar og gilde tilbakemeldingar.
Dette er frå Nærland i Hå kommune som er prega av store gardar som med eit nokså flatt landskap. Bakerst ligg det låtge fjell og i venstrekanten ligg Lyefjell som eg bur på. Me har difor utsikt heilt til sjøen. Desse gardane ligg like ved sjøen dvs Vojen som eg dreg til minst ein gong i månaden. Det er vindhardt her spesielt om våren og vintaren. Grantrea var heilt tørkeskada pga vinden i vintar.
Laurberg: Dette frodige landskapet minnar om flate Danmark.
Tor Andersen Lea: Dette bildet tok eg 10.august 2006, så eg hugsar ikkje kor mykje farge eg har lagt til. Eg har difor v.2 som viser originalbildet med litt usm.
Dette var etter ein tur til Vojen kor det mørkna og eg ligg her over steingarden og fotograferar.
:) Tone
Avsluttet .

I V2 ser jeg at fargene er mer riktig, men om du hadde klipt ut himmelen. Lagt det andre under med den sterke og litt mørkere himmelen. Ville du fått en enda mer og sterkere stemning i bilde

Mvh Tor
Eli B.

Vakkert landskap, fin linjeføring. Heller til v1.

mvh Eli
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu