Natt i Shanghai
Nattbilde av Shanghai fra taket på hotellet vi bodde på.
Sikkert litt klisje, men jeg liker det. Kanskje litt for lang lukkertid?
Bildet inngår i albumet Kina 2007 - 3 ukers ferie i Kina. Bilder fra Beijing, Shanghai og Xian.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-19 15:46:41
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-09-26 17:49:26
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-09-26 17:50:30
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D80
  • Sigma 30mm f1.4
  • Brennvidde30mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker5s
  • FilmtypeISO-100
  • Nei
  • AnnetTripod
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_277822} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Victor K.

Så ikke at vinduskarmen var der før jeg sendte inn.. Skal forsøke å fjerne den.
Avsluttet .

Jeg elsker bildet!! Fy søren så stilig det var.
Victor K.

Takk Marianne :)

Ser at en del har sett bildet, men ikke så mange kommenterer. Jeg vil veldig gjerne ha litt konstruktiv kritikk hvis noen har noe å komme med/pirke på.. Jeg er fortsatt veldig nybegynner og jeg trenger litt mer tilbakemeldinger for å lære. Det var i grunn det som gjorde at jeg la ut bilder her :)
Hans Henrik F.

Synes ikke dette var så dumt! Flotte ''city lights'' og en fin kveldsfarge fra byen. Det jeg først og fremst reagerer på som et forbedringspotensiale, er at bildet kan rettes opp litt. Det heller mot høyre og det forstyrrer meg litt. Du lurer på om du har brukt for lang lukkertid og det er vel en vurderingssak. Du har brukt en tripod, så da får du jo ikke noe bevegelser og det er bra. Det optimale hadde kanskje vært å lage bildet med flere eksponeringer slik at du kunne beholde noe mer detaljer der det nå er veldig lyst, samtidig som de mørke partiene også ville ha tegning med såpass lang lukker som du har her. Om du har tatt et mørkere bilde i Raw, kan du lage flere eksponeringsvarianter av dette og så kombinere som HDR f.eks.

Fint du prøver og bra du spør! Jeg har ikke noen fasit, men dette var mine tanker om bildet.
Victor K.

Tusen takk for bra tilbakemelding! La ikke merke til det at det var litt skjevt, må prøve å få fikset det. Jeg har et par andre bilder i raw som er litt mørkere, men jeg har ikke photoshop eller noe sånn raw konverter enda, har kun The Gimp. Og det hørtes litt komplisert ut dettte med HDR. Leste litt om det her http://backingwinds.blogspot.com/2006/10/how-to-create-pr...mages.html men føler at dette var litt forbi mitt nivå.. Ikke helt inn i bilderedigering enda. Noen tips til Raw konverter som er gratis eller ikke koster all verden?
Hans Henrik F.

Har du ingen raw-konverter i Gimp?

Rawshooter er et vel anerkjent produkt som er freeware, men som jeg nå var usikker på om var tilgjengelig lenger, siden Adobe har kjøpt det opp og vel etter hva jeg vet lagt det ned. De ønsker at Lightroom skal være dominerende der nå.

Fant allikevel en link her som du kan prøve http://www.photo-freeware.net/raw-shooter-essentials.php

HDR er ikke voldsomt komplisert, men man må jo ha et verktøy som støtter dette på et greit vis. Da er Photoshop ok, men også et annet verktøy som Photomatix kan brukes. Jeg liker det bedre til HDR.
Geir-Steve S.

Hei, eg synest dette bildet var kjempeflott. Men det kunne vere artig å sjå bildet i ein litt mørkare versjon, sidan det faktisk var natt då bildet blei tatt.
Victor K.

Hei Geir-Steve, har lagt inn to versjoner som er litt mørkere. Jeg har raw filer for V1, V3 og V4, har veldig lyst til å teste ut slik HDR med de, noen som har noen formening om det vil bli bedre med HDR utifra de tre versjonene?
Victor K.

Hmm når jeg ser på V1 i forhold til V3 og V4 nå ser det ut til at jeg har vært litt uheldig og flyttet kamera litt til høyre. Er det fremdeles mulig å lage sånn HDR, eller blir det vansklig?
Victor K.

Hmm når jeg ser på V1 i forhold til V3 og V4 nå ser det ut til at jeg har vært litt uheldig og flyttet kamera litt til høyre. Er det fremdeles mulig å lage sånn HDR, eller blir det vansklig?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu