-Træe II -
Træe-som kjem av trede, er ein husmannsplass og ei kårstove som ligg nokre få km. frå Bryne sentrum. Det er frå 1780 og det budde folk der til 1900.
Det er det mest fotograferte og malte huset på Jæren.
Dette bildet er frå 11.august då kornet stod høgt denne fine sommarkvelden og det var lange skuggar framfor huset. Difor vart det denne vinkelen som eg brukte for å få fram den modne kornåkeren med sine gylne tonar.
Bildet inngår i albumet Motiv frå Time kommune -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-23 03:57:07
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 17-55 mm f/2,8 IS USM
  • Brennvidde20mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger391
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_278241} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Brit M.

Er så trøtt at jeg ser ikke land, men jeg ser da dette bildet. Meget flotte solsommerfarger i bildet ditt. Syns det er fint at husene er sentrert også, men føler veldig trang til å se hva som kaster de lange skyggene! Kanskje det hadde vært mulig å gå litt til høyre for å få med en antydning av disse trærne?
Jeg syns likevel det er en fin vinkel du har tatt bildet ifra, slik at husene blir fristilt mot himmelen, og mer fokus satt på de vakre, gyldne kornaksene. Jeg tar med meg disse inntrykkene og varme fargestemningen inn i søvnen. God natt :-)

Brit
Turid L.

Et flott bilde.
Det var fint med stråene
i forgrunnen, men er noe usikker på om det
ble vel mye og burde kuttes litt nede.

mvh Turid
Wenche J.

Hei Tone
Dette kan jeg like. Liker det elegante lyset som får frem flotte duse farger på hele bildet og gir det et mykt uttrykk. Velkomponert og vakkert:):):)
Mvh Wenche
Espen R.

God morgen Tone
Dette falt i smak hos meg. Flott komp med åkeren som forgrunn, og fin plassering av bygningene. Bildet ser også ut til å være meget bra eksponert, flott lys og fine, varme og tiltalende farger. Idyllisk!
vh
Espen
Bjorn F.

Hei Tone.
Et velkomponert bilde med fine fargetoner, liker kameravalget ditt der du har fått med de vakkre gylne kornaksene. Bygningene er velplasset i bildeflaten. Flott dette Tone,--fortjener en anbefaling.
Hilsen Bjørn.
Tove H.

Idyllisk med fine fargetoner, flott lys og god komposisjon.
Mvh Tove
Ivar S.

Eit flott kulturminne du har lagt ut her! Takk, meir av dette!
Anne-Lise S.

Velkomponert bilde med god dybde, fargetoner og lys. Fortellende foto som med ledsagende tekst gir et lite innblikk i norsk kultur fra eldre tider av.

Anne-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.

Eg kan godt forstå at dette er et populært motivvalg både når det gjelder foto og maleri-messig, den gamle arkitekturen er svært vakker og idyllisk.
Det syns eg du formidler veldig bra i dette bildet, både visuelt og teknisk, med en upåklagelig skarphet og et stemningsfullt og varmt fint lys.
Fine farger i bildet og kornet i forgrunnen kler ellers godt resten av motivet.

Velfortjent anbefaling!

God helg frå
Inger Anne:)
Ann T.

Hei Tone - et vakkert motive som er formidlet på en meget bra måte. Jeg synes at komposisjonen er vellykket med bra inndeling av flatene. Klar og fine farge også. Bra jobbet.
Mvh. Ann
Avsluttet .

Tone.

Du leverer alltid bilder av kvalitet, noe dette også beviser.
Et nydelig motiv som du & innbyggerene av Bryne kan vera stolt av.
Farger, metning og komposisjon er bare helt topp.

Me sjåast vel Tone, neste laurdag?

Arne
Tone A.

Tusen takk for anbefalinga Laurberg, Bjørn og Inger Anne, det set eg stor pris på.
Brit: Dei lange skuggane kjem frå nokre høge grantre. Træe ligg like ved ein veg, og det er eit gammalt nettinggjerde med rusta jernstenger som eg ikkje ville ha med. Så difor blei vinklinga slik. Eg står faktisk litt inni kornåkeren her, som eg trudde varsomt mellom aksa.
God helg, dette var ei gild oppmuntring.

Arne me sjåast neste laurdag.
Helsing Tone
Zett Alexzander E.

Enda et nydelig, skarpt og rent bilde fra deg. Hadde jeg ikke vært forsjæla og sengeliggende så hadde jeg blitt fristet til å ta en tur på landet. Topp...

Hilsen Zett
Ronny A.

Hei Tone.
Nydelig landskap og komposisjon. Fargene passer godt til hele inntrykket bilde gir meg. Dette var veldig flott:-)
mvh Ronny
Nely d.

Hei Tone,
Dette bildet falt jeg for. Nydelig komponert og kjempefine farger. Men jeg er enig med Turid at det kanskje hadde blitt enda bedre hvis du kuttet litt av kornet nederst (halvparten sånn cirka?).
Hilsen, Nely
Simen B.

Hei Tone!
Skjønner godt at dette idylliske stedet er et yndet fotomål. Et tiltalende og vakkert bilde. Fargene er duse, samstemte og behagelige. Komposisjonen er bra. Liker V1 med forgrunnen best.

mvh Simen
Laurberg G.

Dejligt foto Tone. Fint skær i hveden og dejlig sommerstemning. Jeg synes at jeg havde kommenteret dette billede her. Men det må være smuttet. Eller har du haft det vist på PhotoSight? But never mind. En skøn helhed. Og det gør ikke noget at horisonten virker mdstillet. Synes ikke at det skal beskæres. Men sådan er jo ret subjektivt. mvh. lau
Espen A. I.

Jeg liker faktisk v1, selv om den bryter med komposisjonsregler som sier at horisonten ikke skal være midtstilt. Fin eksponering, flott miljø og i og for seg et rolig og fint bilde.

mvh Espen
Avsluttet .

Hei Tone.

Flotte bilder du har fra jæren, jeg selv tar også en del bilder der i fra men er ikke så godt kjent så jeg finner ikke altid di gode motivene. Du har mangen gode bilder må jeg si, dyktig fotograf.

mvh Trond.
Hans-Jørgen H.

Go morgen Tone!


Et enkelt, rolig og harmonisk motiv du viser oss fra et Jærsk kulturminne.
Mangler bare et par urnorske sauer som beiter der foran huset....

Den modne, gyllne hveteåker står som en nydelig forgrunn her.
Har svirra litt mellom de to versjoner...er usikker...tror kanskje jeg velger V2 med en litt høyere himmel, men og litt ergelig at man da ser mindre av den gyllne hveteåker. Har en forkjærlighet ofte for høye himler i motiver med slik vinkel.
Et annet alternativ er at du tar med ennå en smule åker enn på V1 og beskjærer straks over det høyeste treet. Stilig det og...
Smak og behag Tone......her er ingen fasit.

Likte godt bildet ditt!!!
Ha en koselig mandag på Bryne sammen med familie og venner!

Hans-Jørgen
Odd E. k.

Hei Tone!

Et flott komponert bilde, der de noe grålige fargene preger at det er høst. Liker godt kameravinkelen, noe opp mot bygningene som bader i det flotte sollyset. Et fint fargevalg i bildet, der hovedbygningen bærer sitt særpreg med det røde taket, flott grønn gressvoll foran husene og de gulgråe kornaksene. Himmelen med de noe gråe skyene fremmet fint bakgrunnen. Meget flott fremstilt Tone!

Ha en fin fotouke.

Mvh

Odd E.
Leonard L.

Hei Tone !
Et veldig harmonisk og godt komponert bilde. Synest også at fargene er fine og passer til motivet samtidig som de også gir en fin stemning. Vil også si at dette så jeg med en gang var typisk ''jærsk'' Tror at jeg har vært der for flere år siden.
Flott levert !

Mvh Leonard
John B.

Hei!!
Et meget vakkert jærbilde du har fått til her. Synes versjonen med kutt i bunn er den beste...
John B.
Tone A.

Her måtte eg innom og kikka på mitt eige bilde av Træe. Pga at Anne Øverås har lagt inn eit vinterbilde frå denne husmannsplassen, som er det mest malte og fotograferte huset på Jæren.
Og her har eg ikkje takka for alle dei siste som har gitt kommentarar og gode råd.
V2 med kutt av den gylne kornåkeren likte mange, men eg likar v1 best pga den store forgrunnen som gir dybde til bildet.
Her kom eg seint men godt med takk for kommentarar.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu