Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger560
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_279127} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Geir F.
Tunge, mørke gråtoner kler dette motivet godt. Døra til bilen er åpen. Dette tilfører bildet en historie. Hvem er det som har forlatt bilen? Og hvorfor?..

Du har din stil. Og jeg liker den.

-fløde-

Stig Børre E.
----------//-----------
..tillegger at komposisjonen er fin, ville kanskje dyttet bilen litt lenger mot høyre.

StigB

Avsluttet .
Veldig bra. Falt for dette bildet med én gang, og ble sittende å betrakte det en stund. Den åpne døren er, som tidligere nevnt, viktig. Fine gråtoner, og god komposisjon.

Roy
Odd Tore S.
Tilsynelatende velholdt, men bedugget, Peugeot 404 1967 eller nyere som av en eller annen for meg uforståelig grunn har havnet i villgraset med døra åpen. Sannsynligvis speilvendt, eller er dette en observasjon fra UK??
I motsetning til mange av dine andre bilder får jeg ikke tak i historien som kan ligge i bildet her. Døra er åpen, men hvor er sporene etter passasjeren som kastet seg ut og forsvant i graset? Eller var det bare en teknisk stopp for vanning av blomster? Og hvor er føreren?
Teknisk bra, som vanlig. Og stilen er din.
Mulig at manglen på tenning denne gangen skyldes at vi har en 404 1967 i familien.
Odd Tore
Erik J.
Nydelig S/H arbeide, riktig stemningsfullt og litt skummelt. Liker spesielt historiene jeg kan legge i den åpne døren og den mørke skogen bak!
Ivar B.
Etterbehandlingen er en fryd for øyet rett og slett. Herlige kontraster, fin forenkling i komposisjon. Stemningen er prima i dette bildet. Knall! Mvh Ivar
Kristoffer L.
Dette bildet holder for meg en helt annen kvalitet enn de typiske ''bilkirkegård-bildene'' vi har sett mange her inne tidligere. Grunnen er at det ikke bare forteller en historie om rusten og forfalt storhet, men at det også beretter en historie om noe som foregår her og nå.

Din nå velkjente sans for dramatikk kommer til syne i de dystre skumringstonene, og forsterkes av den veldig ''tilfeldige'' komposisjonen. Bildet gir meg assosiasjoner med stemningen i den norske filmen ''Villmark''. Det meste er litt på skjeve, og jeg liker det. Det er som om fotografen helt uforvarende er i ferd med å gjøre en illevarslende oppdagelse, og hvert øyeblikk vil kunne bli utsatt for et intenst og skakende drama.

(Da letemannskaper en uke senere kom til stedet, og tilfeldigvis snublet over kameraet i det høye gresset, kunne de da også etterhvert konstatere at dette bildet var det siste sporet som den forsvunne fotografen hadde etterlatt seg.)

:-)

- Kristoffer
S. N.
Det som skiller bildet fra ''sjangeren'' er kanskje først og fremst at bilen ser ut som en helt vanlig bil. Du har valgt et standpunkt som gjør at vi ikke ser de formodentlig flate dekkene og rustne felgene, manglender dører og knuste lykter. Selv om vinduet er litt uggent så glinser det i taklakken og bilen kunne vært forlatt for fem minutter siden. Men gresset avslører at lenger tid har gått - mye lenger tid enn passasjeren som lot døra stå åpen, hadde tenkt at det skulle ta. Både hun og sjåføren er nok slukt av skogen som truer mørkt der bak. Silje
Hans Jacob H.
Takk til dere alle for gode og inspirerende tilbakemeldinger!

Odd Tore: Igjen må jeg melde pass når det gjelder bilmerke/modell, men den har høyreratt og står i Sverige, ikke UK. Takk for en (som vanlig)underholdende og informativ kommentar!

Kristoffer: Hyggelig! (fotografen kom omsider til rette igjen.. :-))

Silje: Bortsett fra litt overflaterust og småskrammer, så bilen ut til å være i forbausende god stand til å stå på bilkirkegården. Fører og passasjer derimot.. :)
Espen A. I.
Knallstilig! Liker svært god den duse og nøytrale himmelen som bilen beskuer dag inn og natt ut. Veldig lækkert! Liker valg av komp, men ville kanskje midtstilt bilen, om dette var mulig..

mvh Espen
Carsten S.
Det formidler meg en nokså dyster stemning og jeg er enig med KL. Her er det egentlig ikke bilen som det dreier seg om. Liker godt den horisontale tone indeling av himmlen, skog og gresset... og de crispy detaljer av bilen så klart.
Bortsett fra det liker jeg ikke biler som er dumpet på denne måten :)
Jon K. L.
Et bilde man kan lage en historie rundt. Jeg så den samme bilen i Fågelvik nå i helgen og prøvde å ''herme'' etter bildet ditt uten at det ble noe godt resultat av det, så jeg skal ikke ta opp den konkurransen :) Og det var pussig å se en fransk Peugeot med engelsk høyreratt i Sverige.

Forøvrig er det masse motiver på denne bilkirkegården, så jeg fikk nesten fylt opp minnekortet mitt.

Jon K.
Øyvind A.
Jeg føler meg hensatt til en eller annen småskummel film. Det lett rufsete utsnittet og den åpne døra indikerer at her har noen hatt dårlig tid. Den nifse stemningen forsterkes av at vinden river og sliter i tretoppene.
Bra saker!
Ø.
Asbjørn M.
Får en road-movie følelse her.
Her har noe hendt !
Forlatt bil, med en åpen bildør, høyt gress som kan skjule mangt.
Ved hjelp av få virkemidler formidler du her en spooky stemning.
Likte dette !

Asbjørn
Hans Jacob H.
Takk for nye kommentarer!
Jon K: Ingen problemer å fylle opp minnekort der nei. Et fascinerende og spennende sted! :)
Arne S.
Den åpne døren er cluet i motivet. Ellers en teknisk nytelse som vanlig.
tommy s.
Dom var efter oss, polisen altså. Vi hadde stulit pengar frå en bank. Jag klarade meg men min kompis åkade fast. Det var han som kørde bilen.

Tenkte det var greit å skrive det slik siden bilden stod i Sverige. Det sitter jeg igjen med etter å ha sett litt på bildet. At panikken har grepet inn, kjørtøyet er forlatt i stor hastighet. Som vanlig må en bruke litt tid samt en del fantasi. Liker som vanlig stilen og komposisjon. Litt usikker på grantopper i bakgrunn de på høyre side er skarpe de på venstre diffuse.

Det er jo egentlig bagateller, det er jo storyen en får ut av det som er hovedpoenget.
Mvh Tommy
Hans Jacob H.
Takk for nye kommentarer.
Tommy: Skulle gjerne visst litt mer om hvor pengene er begravd... ;-)
Ser hva du mener med tretoppene (som skyldtes litt ujevn vind kombinert med lang eksponering).
Avsluttet .
At en så enkel komposisjon kan være så intenst skummelt. Bevegelsene/uskarpheten i trærne skaper noe ekstra i bildet, jeg tror dette fungerer bedre enn om de bare ville være fryst. Bildet gir mer spørsmål enn svar, men det er vel ofte slike bilder man stanser opp ved.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu