Bildet inngår i albumet India -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1289
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_279949} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Knut-Inge J.
Nesten litt surrealistisk dette.... Leverer sjølvsagt utallege spørsmål: Kven, kva, korhen, kvifor etc. Men det som spikrer bildet på plass på netthinna er jo BLIKKET. Rystande rått dette.
Thorbjørn R.
Veldig spesielt - og veldig bra. Dette er virkelig noe som skiller seg ut i mengden. Et bilde som vokser jo lengre tid en bruker på det.
Avsluttet .
Dette bildet gir meg assosiasjoner til situasjonen i Burma ettersom personen ser asiatisk ut - et søkende blikk ut etter frihet. Skremmende, tankevekkende som et forbudt reportasjefoto. Uvanlig spennende komposisjon.
MV
Atle Q.
Bildet gir meg assosiasjoner til hva jeg ser på TV fra Burma som Magne skriver. Du presterer som vanlig å bidra med noe utenom det vanlige... til inspirasjon for oss andre..
Sverre H.
Hei igjen Arne,

Nok en gang leverer du et sterkt bilde. Det er noe av det som fasinerer meg med bildene dine Arne, at du klarer at gi bildet et utrykk som vekker tanker og fantasier. Jeg har litt vanskeligheter med å gripe hva hun mener med ansikts uttrykket sitt, skepsis, savn, sorg...vanskelig å si.

Komposisjonen er som det pleier å være hos deg, utfordrene og kreavtivt.

Absolutt et svært bra bilde. Flott!

Sverre.
Marcus B.
Det här var verkligen speciellt! Jag gillar att jag får en massa frågor i huvudet när jag ser den. Vem är hon, vad är det för plats, är det en flykting som gömmer sig nånstans? Är hon kanske rentav farlig? Jag tycker att den är lite skrämmande. Det känns som om jag som betraktare har kommit för nära, att jag inte är välkommen så tajt inpå. Det gör den laddad och lite hotfull.

Du har en oerhörd förmåga att få fram bilder som känns intensiva och intressanta. Dessutom varierar du dig mycket, men bibehåller ändå någon form av känsla genom bilderna. Jag är imponerad!

Jag får en känsla av att hon är bortklippt till höger om stolpen, att hon borde synts även där. Är det medvetet?

Mvh
/Marcus
Kjell G.
Neppe Burma, antagelig India eller Nepal. Men symbolikken passer godt på dagens (og gårsdagens) Burma: Innestengthet, undertrykkelse og frykt.

Bildet er veldig flott og er godt komponert.

mvh kjellg
anders s.
kan ikke si noe annet enn at jeg synes dette var et knalltøft bilde, jeg får en følelse av at jeg ser på et halvt menneske her. mvh anders
Svend Wiig L.
Hei Arne!

Har mine ''anelser'' på hvordan du har kommet til dette resultatet.....lite interressant da resultatet er det viktigste!! (-''Hm...Hva mener han nå...''?!)

Her ser jeg ei eldre dame som ved første øyekontakt er ''stakkarslig'' og lever bak et ''gitter''!

Et annet bilde i bildet viser ei som tross alt har BRILLER, leppestift og for ikke å glemme nesepynten....(Piercing m.a.o..)

Hun kan fortsatt leve et ''elendig liv'', derfor Arne er du en fotograf som spiller litt sjakk, poker med oss....det er bare du som vet....Herlig!!

Er litt enig med Marcus: Andre halvparten av hodet skulle vist seg noe på den andre siden av stolpen. Den (stolpen) er klarere i kanten på oversiden vs. på nedsiden......men du har jo potensiale....Tji-hi

Kjempe!

Mvh Svend

Tor Eirik P.
Tøft bilde som skiller seg ut fra mengden. Flott komposisjon!

Tor Eirik
Ivar B.
Hei Arne!
Du har et rasende godt blikk for detaljer, situasjoner og komposisjoner. Komposisjonen knakendes god, blikket er vanskelig å tolke, men det er kanskje det som gjør bildet så godt...man kommer inn i funderingsmodus der man kan skape sin egen fasit av situasjonen. Sterkt. mvh ivar.
Robin J.
Symbolikken med gitter og det blikket som for meg viser frykt gjør bildet for meg. Vet ikke om dette er budskapet.Mvh RJ
Carsten S.
Jeg syns at bilde er ganske så åpen mht tolkning. Jeg ser ingen dramatikk eller frykt. Kanskje litt melankoli, undring, skepsis. Bilde er hold mørk det gi meg en dempet stemning.
Interessant syns jeg er at et halvt ansikt, presset bort i siden av bildet, er nok til å gi en så intens kontakt.
Odd Tore S.
Typisk AS, velkomponert, med BLIKK, ikke-tradisjonell positur.
Tanken fører ikke meg til Burma, da burde det vært netting/gitter også foran ansiktet til personen. Personen ser heller ikke fattig eller dårlig vedlikeholdt ut, heller det motsatt.
Et eventuelt budskap her forblir skjult for meg, men etterhvert ble jeg nærmest besatt av å se bedre hva som speiler seg i brilleglasset. Kanskje nøkkelen til det hele ligger der? Det som ser ut som brutt kantstripe på asfaltvei bringer meg ikke videre.
Odd Tore
Tove H.
Hun ser faktisk halv ut der hun står og og stirrer bak nærsynte briller. Blir litt skremt når jeg ser lenge på det blikket.. Et spennende komponert bilde som rett og slett er underlig!
Mvh Tove
Kristoffer L.
Jeg tillater meg atter en gang å være litt kritisk, Arne - men trøster meg med at det er det det er meningen at vi skal være her inne.

Ved første øyekast er bildet litt finurlig. Men når jeg studerer det nærmere, føler jeg at det ikke henger helt sammen. Det meste går på rene bildetekniske ting. Det vi kan se av ansiktet er meget skarpt og detaljert gjengitt, mens armen og hånden, som ser ut til å befinne seg i samme skarphetsplan, er uskarpe, og kan se ut som om de er kunstig bluret - uten at det nødvendigvis er slik det forholder seg i virkeligheten. For meg virker også stolpen, tverrliggeren og nettingen virker litt påfallende uskarpe i forhold til ansiktet. Slik lyset faller, synes jeg også det er litt rart at nettingen nesten bare er synlig foran armen og hånden. Og burde vi ikke muligens ane en liten kontur av den høyre delen av hodet hennes i halvmørket til høyre bak stolpen?

Tilsiktet eller ikke - jeg synes at bildet står og faller for mye på det halve ansiktet, og savner egentlig også litt mer av omgivelsene omkring. Jeg synes ofte at fotografier beskjæres alt for tett inntil hovedmotivet, og lett taper det viktige miljøskildringsaspektet. Hvis det er en historie her, tror jeg den ville kunnet kommet fram om noe av miljøet omkring fikk være med på å fortelle den. :-)

- Kristoffer

Kristin S.
Et utrolig spesielt og spennende bilde. Fantastisk god komposisjon.
Ved første øyekast ser jeg frykt og litt nyskjerrighet i øynene på dette mennesket. Men etter å ha studert det en stund vet jeg sannelig ikke, litt vanskelig og tolke, så man blir sittende å spekulere litt:)

Mvh Kristin
Hans Jacob H.
God bildeidè. Hånden bak gitteret, ansiktsuttrykk/blikk og de mørke valørene gir bildet et innhold som man ikke bare blar forbi.
Men jeg synes ikke det (over)oppskarpede ansiktet harmonerer med resten av bildet, spesielt rundt øyet og brillen virker rart. Det reduserer dessverre bildeopplevelsen for min del. :)
Kjell Sigurd S.
Lekent og interessant. Liker plasseringen av ansiktet og det spesielle blikket gjennom de enorme brillene. Tøff nesepynt. Litt lang avstand til hånden, blikket vandrer litt.

Kjell S
Asbjørn M.
Enig med HJH angående, et bilde man ikke blar forbi.
Har vert mange ganger og kikket på dette bildet.
Bildet er ganske ''krevende'' i henhold til tolkinger, fordi du viser lite
av miljøet rundt.
Dette er bildets styrke, men samtidig også dets svakhet.

Asbjørn
Yngve Sem P.
Er enig i noe av kritikken rundt etterbehandlingen. Det ser ikke helt riktig ut, det her. Trenger vel ikke gjenta det Kristoffer skriver om det tekniske...

Uansett er det resultatet som teller for meg, og justeringene dine hever sikkert det (altså, resultatet). Det kan jeg jo ikke vite. Men jeg vet at jeg liker dette.
Et suverent blikk, og hvem vet - selv med sin velstand kan hun ha god grunn til å passe seg for omgivelsene. Kan hende det gjør henne enda mer sårbar. Det oppstår en del tankespinn rundt hva som befinner seg rundt henne, det vi ikke ser, og jeg synes det er fint at svaret ikke gis. Men det er også litt irriterende....:)
Arne S.
Takker for gode innspill!

Jeg er enig i innvendingene som kommer fra flere hold. Etterbehandlingen er ikke optimal. Skal jobbe videre med saken. Hodets høyre del kunne med fordel vært antydet. Og ansiktet virker i overkant skarpt i forhold til bildets øvrige elementer som ligger i tilnærmet samme plan. Jeg vil likevel presisere at det ikke er noe juks og fanteri her, utelukkende lek med optimaliseringsverktøy. Dotten er et fint sted å prøve seg på uttrykk som ligger på siden av det ”sikre”. Jeg viser også til mitt forrige bilde der jeg gikk motsatt veg, dvs en lysere bakgrunn bilde nr. 334750. Det er veldig fint å få tilbakemeldinger om hvordan dette fungerer. Ikke alltid lett å se selv, etter litt prøving og feiling.

Når det gjelder bildets innhold og budskap velger jeg å la det bli opp til betrakteren. Yngve sier det fint: ''Det oppstår en del tankespinn rundt hva som befinner seg rundt henne, det vi ikke ser, og jeg synes det er fint at svaret ikke gis. Men det er også litt irriterende....:)''

Mange takk!
Ketil K.
På veien fra det innesperrede til det frie og ukjente? Ikke rart hun ser skeptisk ut.

Jeg synes høyre side av hodet skal forbli i det dystre og mørke, det passer til min forståelse.

Fordi

- Hennes uttrykk er jo kommet med selv om vi ikke ser hele ansiktet og fint at noe er i det skjulte (og vonde).

- Det vi ser av ansiktet er skarpt, mens resten av bildet er uskarpt. Noe som trekker blikket til riktig punkt og samtidig bidrar til interessen for bildet.

- Uskarpheten forstyrrer da virkelig ikke bildeinnholdet ellers. Så hvorfor da endre på noe som vil gjøre bildet dårligere?

Å henge seg opp i evt. fototekniske ting her blir for meg helt feil og en avsporing. Det at bildet fungerer, i forhold til hva som er viktig og uviktig er det jeg føler er avgjørende.

Min innsigelse mot min egen tolkning er dog at jeg nok heller ikke føler at dette er noe direkte Burmabilde, uttrykket er ikke fortvilet nok. Jeg har sett Burmaflyktinger i det gyldne triangel og det var ikke noe pent syn. Likevel opprettholder jeg forståelsen, men da mer generelt enn noe som har med Burma å gjøre.
Arne S.
Takk for utfyllende og god kommentar, Ketil!

Din kommentar er som hentet ut av min underbevissthet da jeg jobbet fram dette bildet. Men som jeg antyder i et tidligere innlegg er det lett å bli ''blind'' når det gjelder egne bilder. Grep og vinklinger som virker optimalt i øyeblikket er kanskje ikke det optimale likevel. Men hva er egentlig optimalt? Man skal ikke være redd for å teste ut underbevissheten, tror jeg, så får det våge seg om motivet faller utenfor noen tillærte rammer. Setter pris på din måte å betrakte dette bildet på.
Avsluttet .
Etterarbeidet sitter; en jevnere skarphet ville etter min mening ødelagt bildet (i hvert fall når jeg har sett alternativet). Fokuseringen er absolutt uvanlig og på grensen til mistenkelig, men det er nettopp dette som optimaliserer bildet og øker min interesse, da det deler motivet på en uvanlig, men positiv måte.

Ketil har helt klart rett i at alt dette er sekundært: Det som er viktig å poengtere og som egentlig er interessant, er at portrettet er knakende godt med et blikk som virkelig gir rom for tolkinger. Burma eller ikke (det driter jeg egentlig i); blikket er fullstendig åpent og betrakteren ville sannsynligvis vært enig tolkingen om du hadde gitt bildet en tittel, uansett retning. Dette i seg selv er høyst interessant :)
Arne S.
Takker for den, Bjørnar! I denne type bilder mener jeg at det er feil å lansere titler eller forklaringer. Det ligger, som du selv sier, rom for tolkninger i bildet. Og slik bør det være.
Avsluttet .
Nettopp! Blikket er så åpent at en tittel/forklaring ville innsnevret tolkingen betraktelig. Et fagmessig spennende tema, men nok om det :) Ha en fin kveld!
Kristoffer L.
Som du sier litt høyere opp, er det ikke alltid like lett å se selv hvordan et bilde blir etter prøving og feiling. Jeg opplever ofte det samme når jeg har holdt på en stund med et bilde. En kommer for tett på bildet. En trenger mer avstand og objektivitet for å se det klart.

Et lite triks jeg ofte bruker, er å speilvende bildet når jeg skal bedømme resultatet. Bildet er jo det samme, men samtidig blir det også nytt. Det er nært, men likevel kommer det på såpass avstand at det like gjerne kunne vært en annens bilde. Altså er det lettere å være objektiv. Jeg har ofte opplevd speilvending som et godt verktøy når jeg skal bedømme både komposisjon/utsnitt, tonebehandling og andre virkninger av etterbehandling.

Prøv selv - ta en ''Flip horisontalt'' på bildet ovenfor, og se et helt annet bilde. :-)

- Kristoffer

Fred S.
Det tekniske ? la ikke merke til dette med hodet som ''forsvinner'', eller kontrasten skarpt ansikt, uskarpe omgivelser, og legger ikke vekt på det. Bildet innbyr heller ikke til noen tolkning i retning geografi eller etnografi, må i så fall bli en ''indre geografi''. Muligens noe Twin Peaks aktig, mistenksomhet, intrigemakeri, men egentlig ser jeg først og fremst resignasjon og livstrøtthet i blikket til personen. Brillene er vesentlige, de ''forstørrer'' livsleden...

vh fred
Erik J.
Intens versjon av noe du er helt rå på: et øye som fanger en og forlanger oppmerksomhet og jager vekk all likegyldighet!
Tor Olav O.
Har kikka en stund på bildet. Som tidligere nevnt at det er ''noe'' som ikke stemmer. Og jeg tror også det har med konturene av den mørke siden av hodet som mangler. Uansett, bildet/resultatet er blitt veldig bra. Fokus der motivet er, samtidig som den uskarpe deler utfyller komposisjonen. Synes også at lillefingeren som står opp er et pluss. Veldig bra ! mvh Tor Olav
Victor K.
Dette bildet gir meg så utrolig mye! Ansiktsutrykket damen utfører for tankene mine til å sirkulere og ser ut til ha en alvorlig histoie. Alt stemmer så utrolig bra. Du gir meg mye inspirasjon med bildene dine må jeg bare få låv å fortelle, og vær snill å forsett me det!:)

Mvh Victor Kleive
Helge R.
Lekker komposisjon, lyset er topp, bra jobba i sh
:)Helge
Toini B.
Brillefint, spør du meg. Enig at etterbehandlingen kan forbedres, men motivet i seg selv samt komposisjonen er i velkjent og god stil. Blir ikke helt klok på blikket hennes....and I like it!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu