Jettefossen
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • Sigma 15-30 mm
  • Brennvidde15mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/3s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger349
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280413} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
leif erik s.

Her har du for det første utnyttet det fine høst lyset vi har fått denne høsten.
Elsker dette lyst og det er først og frems lyset som skaper dette bildet for meg:)
Fint slør i fossen! men mangler det en smule skarphet i bildet?
skulle kansje vært litte skarpere rundt i trærne ovs?

-Leif Erik Sele
Michael H.

Hei Leif, uskarphet skyldes lukkertid. Trærne holder ikke stille. :-)
Laurberg G.

Hej Grete.
Et dejligt landskabsudsnit. Her forekommer det at det er farverne der bærer. Kompositionen er fornem med skyline (den smule der er) fint placeret på tredidelsskæring foroven. Jeg kunne dog godt fave forestillet mig at du havde anvendt en betydelig hurtigere lukkertid. En lukkertid der lader vandets karakter af krystalklart tilbage i billedet. Dette ville have givet et billed af en fos. Noget med drøn i. Noget der høres og fornemmes. Her bliver elven eller fossen (hvad siger I og hvordan skelner I) til gele. Ligner lidt den stivelse min mor kogte til min faders manchetskjorter der skulle stives. Ved anvendelsen af en hurtigere lukketid ville du også have fået mere prægnans og tegning i træernes løv. Men dejlig og farverigt er det. mvh. lau
Anne-Lise S.

Faller pladask for lyset her, som er passe avstemt uten at det forringer, men heller beriker. Fargene kommer klart og godt frem og jeg liker kameravinkelen din; noe skråstilt fremfor det nok mange ville valgt; direkte nedover langs elva! Dette gir ytterligere miljø og dybde i bildet. Godt valg! :) Synes den hvite ''stokken'' til venstre som ligger i vannrenna der skjemmer littegrann. Det er mulig det er bjørk, men dessverre ligner den et plastrør slik den ser ut for meg akkurat nå. Har du tenkt over den? Fascinerende farge på vannet, mot naturen forøvrig. Noe for lang lukkertid etter min smak, men er ikke overvettes begeistra for vann som naturlig farer forbi der man kan ane dens krefter forvandlet til sirupskonsistens. Men det er nå bare min smak da. Et svært severdig bilde! Hvor ligger Jettefossen hen?

Ha en fortsatt fin foto-uke!

Anne-Lise
Grete Bjørdalsbakke M.

Hei alle sammen og tusen takk for fine tilbakemeldinger.

Leif Erik og Miichael - Føler nok også at der mangler litt på skarpheten. Jeg sto på en stein med elven fossende rundt meg, så litt kroppsleg ustøhet kan nok ha forekommet, og lukkertiden gjorde det vel ikke noe bedre.

Lau - er nok til dels enig i at sløringen kanskje kan bli litt voldsom til tider. Har tatt mange bildr fra elver i år og synest det er vanskeleg og finne balansegangen...dette skyldes også att det har vært ekstremt mye vann i elevene i år og da blir det voldsomt og kvitt uansett hvilken lukkertid jeg bruker. Men jeg ser poenget ditt.

Anne-Lise - Takker for tipset...den kvite røret eller hva det nå er har jeg faktisk ikke tenkt over, men ser helt klart at det er ett forstyrrende element...man ser seg vel ofte litt blind på egne bilder he, he. Jettefossen, eller Jettehølen som den også blir kalt ligger på Mo i Ørsta Kommune dersom du er kjent her på desse trakter. Du finner flere bilder fra dene fossen på min hjemmeside.

Ha en fin kveld alle sammen, mvh Grete
Michael H.

Forstå meg ikke feil: Jeg synes at en kortere lykketid skulle ha ødelagt bildet. Da blir vannet i elven skarp, og ikke så myk som nå. Fint bildet. ;-)
Grete Bjørdalsbakke M.

Halloen Michael, neida det gjorde ikke jeg. Det med lukkertid og sløring er en smakssak. Jeg var fornøyd med valg av lukkertid her - fikk fram det som jeg var på jakt etter... Tok mange bilder med forskjellig lukkertid, men det var dette jeg synest vart best. Men jeg føler jeg kunne hentet litt mer på skarpheten, men men. Setter pris på kommentarene, jeg lærer mye av det.

Ha en fin helg...i dag er det strålende vær her så det blir vel en fototur.
Mvh Grete
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu