Hedalen, 2007
Fra en tur i går, langs åkerkanten i skumringstimen
Bildet inngår i albumet Hjemlige trakter -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-05 15:48:19
    Versjon #2
Utstyr
  • Rolleiflex 6008i
  • 80/2.8 Planar
  • Blender-
  • FilmtypeTri-X
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger360
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280536} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Ingrid Ovedie V.

Går det et tråkk innover,
mellom trærne?

Bildet bærer stillhet og stemme på samme tid. Jeg dras innover. Mot det mørkeste midtpartiet og lysåpningen over. Og det er dette, at gråtonene i all sin stillhet åpenbarer skygger bak trærne, kanskje er det andre trær, som får øynene mine til å bli værende. Også nå, opp og ned mellom kommentarfeltet og bildet. Som om det er noe langt der inne som jeg skal høre.

i
Kristoffer L.

Tusen takk for den nydelige kommentaren, Ingrid!

Ja, det går et tråkk innover, eller rettere sagt en gammel, overgrodd kjerrevei. Trærne på begge sider bøyer seg over den, nesten som gotiske buer. På begge sider er gammelt slåtteland. Å gå denne veien er nesten som å vandre innover i en stor katedral.

- Kristoffer
Nina S.

Jeg er ikke like god på formulering som Ingrid, veldig vakkert sagt, men uendeligheten i bildet, roen og stemningen er fantastisk. Innbydende, jeg får lyst til å vandre på denne kjerreveien.
Mvh Nina
Kristoffer L.

Hjertelig takk for din fine kommentar, som jeg satte stor pris på! Det er fint å høre at bildet gir deg den stemningen jeg prøvde å fange.

- Kristoffer
Asbjørn M.

Ser du har lagt ut en ny versjon her.
Den ble betraktelig bedre !
Bildet er enkelt oppbygd, med et jorde eller en rydning.
Bak der ligger skogen med en delvis gjenngrodd sti, som skaper dybde.

Man får tanker tilbake til barndommen når man lekte, der det å bevege seg
inn i en sånn skog, representerte en mystisk og skummel verden.

Bildet minner meg også om coveret på en ''maxi-singel'' av Joy Division,
Atmosphere.
Spiller den forresten nå. (og sipper rødvin)
Et bilde kan føre til så mangt. ;-)

Asbjørn
Odd Tore S.

Du sier Hedalen, jeg sier hvor som helst. Stedet har ingen betydning.
Dette er et bilde av det som var, men som nå vokser igjen som så mye annet i Norge i dag. Som de gamle tømmerveiene vi har vandret innom på Krokskogen i dag, hvor kratt og erosjon er i ferd med å utslette fortidens kreativitet og svette.
Jeg liker bildet ditt, men må bare innrømme at formatet her ikke yter det rettferdighet. Forstørrelser fra gode 6x6 negativer går så langt utenpå det dette krympeformatet og skjermen her kan gjengi at jeg blir deppa.
Som jeg kanskje har nevnt, hadde vi hytte ved Svarttjern i Hedalen i ca. 15 år. Et år krysset Deisjøbamsen vår vei på vei mot Høgdefjellet. Det kunne merkes på pulsen!
Odd Tore
Kristoffer L.

Hjertelig takk for fine kommentarer!

Det var hyggelig å høre at bildet førte til avspilling av musikk, og inntak av rødvin. :-)

Og Odd Tore: Du har så rett i at 6x6 er noe annet når det vises i større format. Et foreløpig print i 30x30 av versjon 2 gir en helt annen opplevelse av detaljene i bildet.

- Kristoffer
Kjersti E. T.

hei.

dette er et bilde helt etter min smak et bilde man kan se nye ting i hele tiden. hva er innover i skogen? er det tegning eller foto? mange spørsmål. du har også mestret å få noe som lett kunne blitt et kjedelig motiv til å bli spennende, ved delig kontrastbruk og ved å sette det i en format som jeg (personlig) synes er veldig spennende, litt utrad format på natur/lanskaps bilder!

kjersti
Kristoffer L.

Tusen takk for fine ord!

Innover i skogen går en overgrodd kjerrevei. Har skrevet litt mer om den ovenfor. Og ja, det er et fotografi, tatt på svarthvittfilm (Tri-X) i en sen skumringstime.

Jeg har alltid vært glad i det klassiske kvadratformatet. Synes det gir en stor grad av harmoni og frihet for bildekomposisjon, enten det handler om portretter, landskap eller andre motiv. Da jeg begynte å bruke mellomformatutstyr for et års tid siden, opplevde jeg det derfor nesten som å komme hjem etter en lang reise. :-)

- Kristoffer

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu