Tweak - Christian Ingelhammar
En av dom sista skatedagarna i Tjernobyl i Göteborg. Om ca en vecka rivs hela området och alla skejtare står utan ett ställe att åka fritt på igen.
Bildet inngår i albumet Skateboard -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-06 13:46:37
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-10-07 18:09:15
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-10-07 18:27:35
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70 mm DX
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/500s
  • Filmtype400
  • Nei
  • AnnetLös blixt i handen på en hjälpsam skejtare.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280658} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Inge S.
Hei.
Et bra action motiv men 3 stk lyktestolper og noe utbrente partier
trekker noe ned :-)
Ellers bra.

Mvh Inge
Øystein Rye E.
beste skate bildet jeg har sett på leeenge. synes ikke det gjør noe med lyktestolpene,skating skal vere urbant.
Linda M.
Syntes lyktestolpane passa godt inn! Ellers likte eg veldig godt lyset du har fått til i bildet, stilig med dei skyene bak. Flott bilde med masse fart!
Likte absolutt fargeversjonen best!

Linda
Avsluttet .
Synes bakgrunnen var mer interessant enn skateren, regner med det er han og trikset du vil skal være blikkfanget i bildet. Funker ikke særlig bra for min del, hadde ønsket en komposisjon hvor skateren var plassert en annen plass i bildet.

Pluss for fin lyssetting.
Marcus B.
Hej!

Jag kan förstå att en sån här bild uppfattas helt olika beroende på om man är intresserad av skateboardåkning eller ej. För mig handlar sporten mycket om friheten att kunna åka var som helst. Att en plats som känns motbjudande och ful för de flesta kan se ut som själva paradiset för andra. Tjernobyl är i allra högsta grad en sån plats.

Svein: Det skulle vara kul att veta hur du skulle velat placera åkaren i bilden. Du får jättegärna komma med tips.

För mig görs hela bilden av att man ser var han kommer ifrån och var han kommer att landa. Jag tycker om luftigheten i bilden och att jag kan spela upp tricket som en filmsekvens i huvudet när jag tittar på den.

Jag är väldigt imponerad av Christian på bilden som satte tricket många gånger på rad och av att han inte kraschade in i mig på de ställen där jag i princip satt mitt i landningen med kameran.

Kanske gör jag en version utan lyktstoplar bara för att se hur det blir, men annars hör dom till platsen tycker jag.

Tusen tack för era kommentarer!
Mvh
/Marcus
Lars Kristian A.
Ser ikke grunn til å fjerne noen lyktestolper her, de plager ikke i det hele tatt. det ville jo uansett være å manipulere miljøet og det bør man ikke som fotograf. Synes bildet er flott, jeg.
Avsluttet .
Ja vet skatere har et annet syn på hvordan skatebilder bør være enn hvordan andre mener bildet kan være. Den kommentaren får jeg alltid når jeg kommenterer bilder med skatere i.

Når det gjelder hvordan jeg ville komponert bildet mtp hvor skateren bør være i bildet så hadde jeg tatt det slik det var mindre luft i bildet på den siden han kom ifra og mer luft i fartsretningen. Hadde også valgt et litt tettere utsnitt, men ikke så tett at bakken forsvant.
Marcus B.
Hej!

Svein: Tack för ditt snabba svar! Jag tycker din idé låter bra. Jag tror jag ska prova att göra en version ungefär som du beskriver. Jag lägger upp den här om den blir bra.

Tack även till dig Lars Kristian!

Trevlig Helg!
/Marcus
Willy N.
Jeg synes lyktestolpene må være der.
Dette er jo ikke akkurat noe idyllisk landskapsbilde :)

Jeg er litt uenig i lyssettingen. Skulle ønske lyset kom forfra i stedet for bakfra.
Enig med Svein om at luften bør være på samme side som fartsretningen.
Nå ser det ut som skateren er i ferd med å falle ut av bildet.

Ellers synes jeg det er bra du har gitt bildet mye luft. Det tror jeg den trenger.
Og himmelen er forresten fantastisk i segselv.

Tross noen små ''feil'' synes jeg du har fått et meget severdig bilde!
Kjell Sigurd S.
Fin fart i en luftig positur. Liker vidvinkeleffekten. Stolpene må være med, de tilfører miljø og skaper dybde. Lyset kunne godt ha falt mer på ansiktet.

Kjell S
Willy H.
Himmelen er det ingenting å si på, den er fantastisk. Støtter kritikk av lyssetting.

Jeg hadde villet se mer lys i ansiktet på skateren eller ingenting i det hele tatt. Nå viser bare halve ansiktet. Jeg liker veldig godt detaljen med de fargene på rampen fra den siden lyset kommer fra. Dette synes jeg hever bildet. Kanskje en løsning hadde vært å plassert lys i begge ender.

En annen løsning kan vere å bruke dodge tool på ansiktet i PS, slik at ansiktet vises bedre, eller fjernet det som er der. Spørsmålet en bør stille seg er vel hvor viktig det er at denne personen kan identifiseres. Er denne personen, viktig for bildet? Så vidt jeg har forstått er han ikke det, men bildet har en betydning for skatere generelt.
Marcus B.
Hej!

Jag skulle gärna haft 2 blixtar, det är lite av en dröm att fota skatebilder med 2 blixtar så personen blir helt upplyst. Jag har bara en blixt, men en till får det kanske bli i framtiden, eller att man tar med 2 bygglampor om det finns tillgång till ström.

Willy H: Din idé att använda dodgeverktyget är bra. Jag har dock provat det redan lite snabbt och det såg lite onaturligt ut. Jag ska prova att göra 2 versioner med olika exponeringskompensation från raw-filen där och försöka få fram en ny bild där ansiktet syns bättre. Det är ganska viktigt för både mig och personen på bilden att ansiktet syns. Viktigast är dock tricket och hur det är fotat.

Jag ska se om jag kan få fram en liknande bild med ett annorlunda och tajtare utsnitt. Den här bilden är inte beskuren så den känns lite fel att skära i.

Tack så mycket för era kommenater!
Marcus B.
Nu har jag gjort 2 versioner till. Jag tycker inte det blev jättebra. Hade inte någon bild med mer luft till vänster, utan jag fick beskära från det som fanns. Vad tycker du? Blev det nåt bättre? Att hans ansikte syns är ju ett plus i v4, men jag gillar inte den bilden på samma sätt.

Mvh
/Marcus
Willy H.
Beklager Marcus B. nå ble det så mye mer å kommentere at jeg kjenner at jeg må begrense meg. Midstillingen av objektet i de nye versjonene gjør bildene mindre seværdige, sjekk ut ''The rule of three'' for bedre komposisjon.

Komposisjonsmessig er v1 best etter mitt skjønn. Det er bare små korrigeringer som skal til for at det er et svært godt bilde. Til forskjell fra de andre ville jeg hatt med mer av forgrunnen, da spesielt de flotte fargene og lyset på rampen. Men ikke hele rampen slik som i v4.

Slik jeg ser det er det tre ting som er viktige for dette bildet. Det er skateren, lyset på rampen og himmelen. I de andre versjonene er ikke disse i et godt forhold til hverandre. Når jeg nevnte det med lysetting i ansiktet på skateren i min første kommentar, står jeg fortsatt på det. Du trenger ikke gjøre det helt opplyst, bare litt og samtidig kan du dempe lyset på hånden. Det stjeler oppmerksomhet fra ansiktet.

Eller som du var inne på selv, bruke to arbeidslamper:) Lykke til videre.
Marcus B.
Tack för att du engagerar dig i min bild Willy, tusen tack!!

Jag är medveten om att han ligger dumt till i både v3 och v4. Håller med dig helt om ''The rule of three''. Jag ville bara se om jag kunde få till nånting som var i närheten av era tips. Jag hade inte tagit någon bild där det var möjligt att få det precis så bara tyvärr. Jag satt med kameran på marken och på samma plats för alla korten :-(

Jag håller också med dig om att helheten med ljuset på rampen och himlen ihop med skejtaren bara fungerar i v1. Det föll platt i dom andra. Det tyckte jag hela tiden, men jag ville ändå visa dig/er hur det blev i fall ni ville diskutera mer och det ville du ju :-)

Bra idé med handen, det hade jag inte sett. Ska testa att dämpa den lite.

Ha en bra dag Willy!

Mvh
/Marcus

Avsluttet .
Hei:) Et flott og dynamisk bilde med fart og liv!!
Trur eg går for v 1 pga fargevalg, komposisjon og avstand til personen. I v 3 og 4 blir personen for nær og komposisjonen blir ikkje så god. I v 2 er det i s/h og det tek bort litt av dynamikken igjen. nei det blir nok v 1. Skulle ønske du hadde litt mindre skyggepartier i ansiktet, slik som i v 4.
Ellers har du fanga fint miljøet, nydelige farger på himmel. Og linjene dine likte eg veldig godt! Mvh Mari
Brit M.
Dette var rått bra! v1 og 4.

Brit
Sverre H.
Hei Marcus,

Liker godt dette skate bildet. Og som flere har nevnt, himmelen er jo med på å gjøre dette bildet. Derfor synes jeg at det er helt på sin plass at nettopp himmelen får så mye plass i bildeflaten.

Omgivelsene kan ved første øyekast være rotene, men etter hvert som jeg ser på bildet innser jeg at det faktisk er litt av stemingen. Jeg er helt uenig i fjerning av master i bakgrunnen ect.

Jeg liker best V1, på grunn av distansen og plassering av kjører. Liker vinkelen din, det gir bildet kraft i form av forsterket høyde på trikset.

Egentlig så er det eneste jeg har å utsett på V1 den uheldige armen som skygger for lys i ansiktet til kjøreren. Derfor synes jeg du har vært heldigst med lyssetting i versjon 4. Men utsnittet i V3 og 4 er på langt så bra som i V1 etter min mening, mye på grunn av plassering av skater.

Bra dette Marcus, stå på!

Sverre.
Marcus B.
Hej igen!

Tack Mari, Brit och Sverre för fina kommenatarer! Jag gillar absolut v1 bäst själv. Lite synd att ansiktet inte syns tycker jag också. Hoppas jag kan få ta en liknande eller bättre bild med 2 blixtar i framtiden.

Mvh
/Marcus
Tommy L.
Oi dette er noe av det beste du har knipsa etter min smak! For en syk ollie=O Det med at lyktestolpene forstyrrer og at himmelen tar for mye oppmerksomhet mener jeg bare er tull, men det er jo smak og behag.. Døds kult spør du meg ;-)

Mvh
Tommy Larsen
Marcus B.
Bilden är långt ifrån perfekt, men jag tycker nog också att det är min bästa skatebild.

Stort tack Tommy!
Mvh
/Marcus
Marcus B.
Tjohooooo! :-)

Jag kom 6:a i Metros Photochallenge i Sverige med den här bilden. Känns väldigt kul att det dessutom var en skatebild och på ett trick jag länge velat fota.

Tack alla som kommenterat bilden här och gett mig lusten att skicka in denna bilden till tävlingen. Stort Tack!

http://www.metrophotochallenge.se/Default.asp?ID=41

Mvh
/Marcus
Magnus E.
Hei Marcus...grattis med fotobok. regner med det hadde gjort seg med en tur til Aruba. Har vært inne å sett på dette bilde flere ganger. sto mye på brett i mine yngre dager og dette bildet gjorde at jeg nesten fikk lyst til å begynne igjenn. Hadde bare kroppen holdt.
Mvh Magnus
Marcus B.
Hej Magnus!

Det hade ju inte gjort ont att fått åka till Aruba precis, men jag är ändå jätteglad att jag fick vara med och komma till final och dessutom få ett pris.

Verkligen kul att du som gammal skejtare gillar bilden och blir sugen på att åka igen. Jag blev själv sugen på att åka när jag tog bilden, men min kropp håller inte heller längre och jag har blivit gammal och feg också :-)

Ha det fint
/Marcus
Andreas S.
Heisann

Utvilsomt det beste skatebildet jeg har sett her på foto.no! Tatt i rette øyeblikk og med et miljø rundt som er hur bra som helst! Digger v2 i s/h..

Mvh. Andreas D.
Marcus B.
Tack så mycket Andreas, det var verkligen kul att du gillade bilden så mycket :-) Jag hoppas det blir mer skatebilder i vår och sommar.

Mvh
/Marcus
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu