Urbanisering
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-08 13:26:21
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger223
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280903} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Hans Jacob H.
Kontraster man kan legge mye symbolikk i. Fin observasjon og bra sorthvit, selv om jeg synes du har vært litt vel raus med korn i himmelen. Utsnittet ikke det mest spennende kanskje, men det fungerer.
Helge R.
Et bilde med en god historie, slike liker jeg. Komposisjonen er grei, understreker motsetningene. Littmye korn i himmelen, totalt flott
:)Helge
Arne U.
Likte veldig godt meningen bak bildet. Hvis vi tenker likt vel og merke!
Personlig syntes jeg den kornete himmelen var på sin plass.
-A
Stig Børre E.
Siden du har brukt filmscanner regner jeg med at kornene er ''ekte'', og da kommer sjarmfaktoren inn i bildet. Altså kornene bør være der.

Komposisjonen, tonene og historien er også god.
Bra bilde.

StigB
Erik J.
Takk for tilbakemeldinger! Stig Børre tar det på ''kornet''; jeg var litt opptatt av sjarmfaktoren. Etter den første elleville, overdrevne begeistring over PS-effekter er jeg her tilbake til s/h effekter med korn og hardhendt Rodinal. Jeg kan være enig i at dette ikke er optimal bruk av effekten, defor har jeg tydd til PS og redusert litt i versjon 2. Men jeg fryder meg over at jeg med nyanskaffet scanner nå skal bruke gammeldags film også!
Tom E.
Jeg falt også for historien i dette bildet - god sammenheng mellom tittel og innhold. På min skjerm ligger traktoren på grensen til å bli for mørk, men det fungerer. Syns at komposisjon og utsnitt er fint her, trærne til venstre blir et viktig element. Og himmelen? Syns nok kornene blir litt forstyrrende. Fungerer for så vidt i venstre del, men blir for intenst over og til høyre for blokkene.

Mvh TomE
Arne S.
Detaljene nede på traktoren er litt for svak. Hovedelementene, kjøretøyet og husene, konkurrerer mer enn å utfylle hverandre. Mest på grunn av begrenset rom til en god og dynamisk komposisjon. Kornene er nevnt. Men ideen er god!

;)
Erik J.
Takk til dere siste også. Arne, du setter treffsikkert ord på noe jeg selv hadde en følelse av, men ikke klarte å bestemme; elementene konkurrerer. Innholdsmessig stemmer jo det med ideen, men komposisjonsmessig halter det nok litt. Jeg er svært interessert i tips om hva jeg kunne endret med hensyn til fotarbeid, posisjon og kameravinkel (det var god plass og elementene sto rimelig stille).
Fred S.
Arne setter vel egentlig ord på det jeg også føler mht forholdet mellom traktor og husene i bakgrunnen. For meg er det noe med proposjonene som ikke stemmer. Tittelen på bildet forutsetter ganske riktig en fysisk nærhet mellom en landsens traktor og urbane boligblokker, men den komposisjonsmessige ''nærheten'' blir ikke helt vellykket her, uten at jeg helt klarer å presisere hva jeg mener nærmere.
Den mørke tonen er imidlertid som skapt for motivet, og ellers er jeg mer enn gammel nok til å ha sans for selv en kornstruktur som denne.

vh fred
Arne S.
Jeg ser at jeg uttrykte meg litt klønete, men dersom du forstod hva jeg mente er jo saken biff. Et alternativ er å gå litt lenger unna slik at du kan benytte bildeflaten til en mer spennede komposisjon. Litt lenger avstand mellom hovedelementene ville vært en fordel. Jeg ville beholdt det lave standpunktet, kanskje enda lavere om mulig, slik at traktoren fortsatt sees mot himmelen. Kanskje burder traktoren vært til høyre for byggene slik at du utnytter diagonalen bedre.

Bare noen tanker i forbifarten. Det er litt vanskelig å gi en teoretisk oppskrift.

:)
Erik J.
Slett ikke klønete Arne, tvert i mot, takk igjen for verdifulle kommentarer! Basert på din første kommentar gjorde jeg en analyse før jeg ba om råd, og det gleder meg at jeg holdt samme forslag som det beste. Nyttig innsikt som gir håp for senere muligheter, men akkurat denne får jeg nok ikke igjen.
Odd Tore S.
Det urbane paradis rykker stadig nærmere. Kunne det kommet enda nærmere ved bruk av lenger brennvidde?
Min oppfatning er at urbaniseringen nærmest burde vært vist som en trussel som kunne svelge traktoren og dens landlige omgivelser. Her har den jo gjort jobben sin forlengst og er gammel, utbrukt og en trussel mot miljøet, i alle fall sett fra skrivebordsaktivistenes ståsted.
Lavest mulig standpunkt som du allerede har valgt er viktig her.
Som tidligere bruker av presset Tri-X forskrekkes jeg ikke av korn så lenge det ikke lurver til vesentlige detaljer. Her går det bra.
PS: Om jeg hadde hatt en positiv holdning til urbanisering hadde denne kommentaren vært helt annerledes. Da hadde jeg sikkert vært mer opptatt av komp & co også og mindre av symbolverdi.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu