'de Stedemaeght'
I 1926 bygget som dampskip i Olso. Etter 20 år tjeneste i hvalfangsten ble den bygget om til fraktskip. I 1991 fraktet til Nederland der den ble gjort om til seilbåt med 3 master. Idag er det den største tremaster som ferdes på de Nederlandske elvene og kanalene. Her seiler den i Kampen etter å ha vært i Rotterdam.
Utstyr
  • Canon 30 D
  • Canon EF 24-105 mm f/4L IS USM
  • Brennvidde67mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/750s
  • FilmtypeRAW iso 100
  • Nei
  • AnnetMålet var å få et bilde som ligner et maleri fra den Nederlandske maleren Vermeer.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_280997} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Anders M.

God kveld Atle
Et fantastisk motiv du har avbildet her... Stråene i forgrunn frisker det hele opp litt, og lyset på skipet er nydelig.Finner ingen grunn her til at dette ikke kan anbefales, så da blir det det også...

Mvh Anders
Atle J. G.

Høy Anders! Det var raskt. Anbefaling til og med! Takk :-)
Som du skriver er stråene viktig i bildet. Jeg har derfor faktisk jobbet like lenge med hver enkel strå som med resten av bildet...
Mvh AJG
Anton T.

Hei Atle.

Flott komposisjon. Er helt enig med Anders. Vil legge til at den duse bakgrunnen gir et godt inntrykk av dybde.
Et fint bilde som fortjener besteplassen på veggen.

Hilsen
Anton
Tove H.

Nydelig bilde! Fint med stråene i forgrunnen og skipene i bakgrunnen - flott dybde. Duse, fine farger. Et majestetisk seilskip.
Mvh Tove
Ann T.

Hei Atle - dette liket jeg veldig godt. En fin komposisjon og delikat bruk av farger som øker gammeldags preget som denne flotte seilskip har. Fint med stråene i forgrunnen og de andre 2 seilskipene i bakgrunnen. Bra jobbet!
Mvh. Ann
Terje M.

Et flott bilde. Nydelig lys og god komp.

Mvh
Terje
Monika Frisvold V.

Hei

Nydelig lys og stemning...nostagisk lekkert!
mvh monika
Geir N.

Her er alt som det skal være. Utrolig flott !!
anbefales.
mvh
Geir
Willy N.

Åh, dette er kjempefint.
Nesten litt skummelt med tåken/disen.
Gresset i forgrunnen gir farger i bildet, det gjør også de små flekkene av blå himmel.
Liker at du har fått med deg flere båter i bakgrunnen også.
Synes du har lykkes godt i å få det til å likne på et maleri :)
Thorbjørn R.

Ja, her er det full klaff. Stråene harmonerer både farge- og formmessig med hovedmotivet (skuta). Jeg synes også de små glimtene av blå himmel er viktig. Uten de tror jeg det hadde blitt litt tamt, fargemessig.
Atle J. G.

Takker og bukker for så mange positive tilbakemeldinger :-)
Jeg var veldig i tvil om jeg skulle presse fargene litt mer opp, men valgte å balansere det til det minimale. Det ser ut til at de fleste er enig, men jeg ville bare fortelle dere min tvil om dette.
Mvh AJG
Arild J.

synes dette er kjempekonge
Jan Inge K.

Et meget vakkert bilde. Flott med båtene i bakgrunnen, bare synd at den ene av dem ser litt mere moderne ut...
Vidar S.

Et bilde med historisk sus i... og sus er det både i fargetoner og lys. Bra du ikke presset fargene mer. I tillegg er det hele vakkert komponert! Et interessant og flott bilde!
:o) Vidar
Anne-Lise S.

Stråene gjør svært mye for dette bildet. Uten dem ville dette vært mye tommere, om enn skuta er vakker i seg selv, sammen med lys og farger. Du ser sikkert at du er helt på grensa ift de lyseste områdene på skuta, og ang. fargene har du presset på, så du har sagt deg fornøyd akkurat når du måtte! Det viser jo bare at du kan det du holder på med! :-) Der er også noe malerisk over hele bildeflaten ift. strukturer/konturer. Svært bra dette her! :-)

Anne-Lise
Atle J. G.

Takke for enda flere gøye kommentarer :-)
JIK: Lurte fælt på å klone den bort. Men siden den nok neppe er så mye yngre en 'de Stedemaeght' lot jeg det være.
ALS: Ja, for at bildet ikke skulle bli for grå og trist har jeg måttet lyse opp skyta så mye at det nesten blir hvit. 2 dråper gul og en dråpe gra er igjen.
At det ser ut som et maleri var ikke bare meningen, det er også litt sannhet. Har gått over bildet en del med diverse brushes. Bygget opp av flere lag som hver for seg ga meg det jeg trengte i de forskjellige områdene som jeg senere masket ut. Og for dem som lurer: Det er ca 4 timer etterarbeid i dette bilde.
Mvh AJG
Rune S.

Et spesielt fint bilde i fin komposisjon og flotte fargetoner. Høy nostalgifaktor. Enig i at stråene gjør mye og at det er malerisk. Eneste feilen er at skuta fortsatt ikke er norsk:-) Anbefales!

Mvh
Rune S
Anne Ø.

Flott motiv og litt av et arbeid her skjønner jeg.
Liker svært godt de lyse fargetonene i bilde!!!
Anbefales.

Anne:)
Jostein F.

Hei!
Dette burde henge i Kapteinslugaren på skuta, Kan bare samtykke med alle positive kommentarer. Veldig flott!

Mvh; Jostein
Johan B. H.

Jeg henger meg på denne positive bølgen :)

Etter å ha bodd i Nederland i 3 år, er det ikke ofte jeg mener at det nederlandske landskapet gjør seg på bilder. På bildet ditt derimot, synes jeg det er med på å fremheve hovemotivet på en svært enkel og behagelig måte. Nederlandsk landskap som er vakkert, på sin måte. Det fører også til at skipene i bakgrunnen kommer til sin rett.

Sivet i forgrunnen balanserer bildet svært godt.

Lyset og komposisjonen er malerisk! Bra!
Vegard E.

Dette var absolutt et stk pent håndverk.
Jeg har imidlertid grubla lenge på om det er mulig å få en så sterk speiling av skipet i vannet, uten at man ser noen som helst antydning til hvor lyset kommer fra - f.eks. et lysstreif som såvidt berører stråene, el mer til venstre i vannet. Bare en tanke :) Ellers er jeg veldig imponert over hvor godt du har fått frem detaljene i skipet. Kanskje du kunne si et par ord om teknikken du har benyttet for skarpinga? Highpass i kombinasjon med usm, el kantmaske og vekselvis softing av områder?
Atle J. G.

Takk for kommentarer:
Vegard: Bildet er tatt med min godt likte 24-105 f/4L IS. Den er rett og slett skarp!
Har bygget opp bildet ut av flere lag med forskjellige farger/levels/curves. En liten hjelp jeg har hatt med dette er at jeg i en av layers skrudde den 'grå' og 'hvit' i levels nesten helt mot 'svart'. Her fikk jeg en nesten svart/hvit bilde. Dette har jeg stampet til maskene og korrigert litt for å få en god skille. På denne måten funket mine endringene kun på himmelen (hvit) ikke på landskapet og skipet (svart) Ved andre lag har jeg rett og slett først 'inverset' dette svart/hvit bilde før jeg stampet det til en annen mask. Du må bruke stamp, siden copy/ paste does not work in masks.
Akkurat ved dette bilde funket det veldig bra siden den var så skarp fra før og hadde en nok så tydelig skille mellom lys/mørk.
Etter at bildet var ferdig har jeg først lagret det i høy oppløsning. Så har jeg forminsket det med 'bicubic sharpen' og var ikke helt fornøyd. Så har jeg tatt en kopi av bildet og kjørt usm på (500%; 0,2; 0) på denne og masket over kun stråene og skipet. Deretter på bakgrunnsbildet tatt litt støyfjerning.
That's it!
Håper du skjønner noe av det og at det kanskje kan være til hjelp?
Hver bilde spør om en annen type for etterbehandling, så det er ikke sikker du har så mye bruk akkurat denne metoden, men her har du i hvertfall forklaringen.
Ha en fin søndag videe :-)
Mvh AJG
kjetil g.

Flott blide! bra komposisjon, balanserte harmoniske farger, fint lys. liker godt den lyse blåfargen øverst i himmelen som står fint til det øvrige lyset i bildet. Etter min vurdering er dette alt i alt et flott gjennomført bildet med bra etterarbeid. Nesten som et gammelt skipsmaleri. Inspirerende!

Kjetil
kjetil g.

Måtte ta en ny titt på bildet og det er jo et godt tegn på at du har lykkes med noe her. Dette bildet er totaltsett så bra at jeg vil gi det en anbefaling!

Kjetil
Atle J. G.

Takker og bukker :-)
Mvh AJG
Liv F. D.

Hei Atle,
nydelig bilde. Likte godt stråene i forgrunnen, de hevet bildet. Veldig bra dette!
mvh
Liv '')
Vegard E.

Takk for fyldig svar til spørsmålet mitt. Tydelig at du har hatt et teknisk svært godt utgangspunkt i raw-fila :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu