Gammel furu
Var tåke og yr da bildet ble tatt.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-17 08:13:26
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Canon Powershot S 80
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_282020} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Espen M.
Det var ein forferdelig stygg etterbehandlig, tenker då særlig på den kraftige glorien rundt tretoppen og stammen. Forstår at du har gjort det for å auke kontrasten p.g.a. tåke, men stiller meg tvilande til at bildet vart betre av det... i alle fall slik det fremstår nå.
I tillegg er utsnittet veldig tett, treet blir kutta på begge sider, og tangerer også i toppen. Men ellers er det jo eit klassisk og stilig motiv med den gamle furua, og tjern og tåke i bakgrunnen. Men altså; legg meir arbeid i det.
Ronny B.
Takk for tilbakemelding.

Det med overgangen til tåken var gjort med hensikt... har noen versjoner med mindre overdrivelser i. Skrudde opp parameterene endel.

Ville teste ut hvordan det ble å gjøre bildet røffere og mer overdrevet.
Tydeligvis ble ikke denne varianten noen godbit :-)

Er et slikt motiv som jeg kan tenke meg å trene litt på. Det er ikke så veldig langt å gå dit.

Har du eller noen andre tips om hvordan forbedre meg så blir eg veldig fornøyd.

Fred S.
Tja, du kan f.eks gi treet en litt mer dominerende plass i bildeflaten, her sprenger det bokstavelig talt grensene med greinene sine; de bør ha mer luft rundt seg. Kan kanskje også være verdt å forsøke å lette opp de mørke partiene i stammen, slik at en får fram flere detaljer der.
Jeg liker heller ikke glorien rundt treet, men bortsett fra det nevnte er bildet greit nok, og ganske dekorativt.

vh fred
Jan R O.
Det er noen minuser med dette bildet som er nevnt over (for tett utsnitt, mørke trestammer, glorie), men med litt jobbing kan resultatet bli riktig bra. For jeg liker tonen i bildet og treet og landskapet bak er veldig fint.
Fred S.
...jeg mente en litt MINDRE dominerende plass, selvsagt...

vh fred
Carsten A.
Og så er det noen minuser med dette bildet som ikke er nevnt over, og det er posterisering, ser nesten ut som det er gjort på trass. Se f.eks. øvre høyre hjørne. Forøvrig helt enig med Espen Mills.

MVH CA
Nils G.
Det er sikkert mye som kunne vært anderledes på dette bildet. Jeg liker imidlertid bildet godt, jeg synes det er både fengende og dekorativt, og gjør seg svært godt i det entonige fargevalget du har.

Nils
Ronny B.
Takker for mange tilbake meldinger.

Som nevnt før så overdrev jeg endel med diverse filter på oG etterpå for å ''kjøle'' ned bildet og for å overdrive kontrasten litt mer enn nødvendig, for å se hvordan det ble. Et eksepriment med andre ord.

Neste gang vil jeg få med litt mer omkring men det er liten plass pga flere trær som vokser ganske tett innpå.

Er øitt andre vinkler som jeg kunne tenke meg da treet er helt uthulet... hullet kommer litt dårlig til syne slik det er nå. Dette også pga nærvoksende store furuer.




Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu