Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger549
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_282156} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Erik J.
Dette fungerer veldig bra! Skarphet er ingen absolutt betingelse, og her har du fått fram en fin dramatikk med forenkling. Bra!
Carsten S.
Hans Jacob, har du det bra?
Bare ment som antydning at du kommer ofte med bilder i mørke, dystere stemninger. Hadde det ikke vært for dit bilde av fjellturen (04-09-2006) ville jeg nesten har vært bekymret. :)

Sellom steming er gråvær, kanskje forlat landsbygda, syns jeg at husets uttryk har noe vennlig, morsomt. Kanskje pga de store øyene.
Huset formiddler litt håp.

Skarpheten er ikke noe å klage på. Jeg ser vanndråpende helt skarp. Uskarpe bakgrunnen understreker meget bra den gråværs stemning med yr/tåke.
Fred S.
Her en natt jeg ikke fikk sove sleit jeg meg gjennom en ekkel grøsser på en filmkanal, ''The hills have eyes'': Her ser det ut som om ''The house has eyes'', og den var litt grøssende denne også. Finner heller ikke det nesten sedvanlige innslaget av forsløsende ''komikk'' i bildet, så her er du bare likandes dyster. Fint det....

vh fred
Stig Børre E.
Enkel og vellykket komposisjon.
Dystre og kledelige toner. Styggpent.

StigB
Julie E.
Veldig sans for dette! Småcreepy, men mest slår det meg at tonene og flatene er usedvanlig vakre. Veldig flott dette! Her hos meg fungerer det best med grå bakgrunn, men det tror jeg er noe skjermavhengig. En grå bakgrunn lysnet opp litt nede i venstre hjørne som her jeg nå sitter er litt vel mørk. Men som sagt, tror det er skjermen som gjør det.
Likte bilde!
mvh Julie
Lars-Anders M.
meget fin stemmning. Jeg blir betatt.
Asbjørn M.
Dystre og kledelige toner. Enig så langt, men syns det mangler
et eller annet for å få meg skremt no. ;-)
Kanskje antydning av en person ved hushjørnet ?
Men uansett, liker ideene og fremstillingene dine.

Asbjørn
Hans Jacob H.
Takk for kommentarene!
Carsten: He he, selv om (de fleste) bildene mine er mørke og dystre, har jeg det bare bra. Men takk for omtanken. :)
Julie: Grå bakgrunn fungerer bra det, selv om bildesidene da ble noe påtrengende konvekse.
Odd Tore S.
Husets blinde øyne ser mot meg i passe småskumle omgivelser, som vel er litt for lyse til at jeg får ansporet fantasien.
Jeg føler det som om jeg ser det hele gjennom en litt skitten og dugget vindusrute, kanskje skaper det avstand til motivet og opplevelsen?
Odd Tore
Arne S.
Bildets visuelle clue for meg ligger i flatefordelingen og kontrasten mellom det rettlinjede huset og treets myke form. Mer får jeg ikke ut av det denne gangen, selv om gluggene er store og mørke.
Avsluttet .
Spøkelset er ute av posen alt skjønner jeg. Takk og pris for det!
Fantastisk hvordan spøkelseshuset og treet filtreres gjennom den duggvåte ruten (eller er du fremdeles i plastposen og tatt bildet derfra).
Du er en mester til å skape slike stemmninger.

mvh Wilhelm
Hans Jacob H.
Takk for nye kommentarer!
Spøkelset er ute av posen ja, og bildet er tatt gjennom duggvåt bilrute på vei hjem. :)
Kristoffer L.
Litt dystert er det, det skal du ha. :-)

Komposisjonen er svært god, men etter min smak kunne dette fungert enda bedre som ''konvensjonelt'' bilde, dvs. uten å være fotografert gjennom bilruten. Som en del av ''Haarseth noir'' spiller det en mer supplerende rolle for meg - kanskje som overgangsscene mellom andre fryktinngytende grøss?

Er himmelen muligens litt vel lys?

- Kristoffer

Hans Jacob H.
Takk for kommentar Kristoffer!
Jeg har ''konvensjonelle'' bilder av samme motivet, som kanskje følger ''stilen'' min bedre og som ville gitt et helt annet resultat. Dette var nok mer et forsøk på en liten vri i det visuelle språket, på å skape stemning uten bruk av teknisk perfeksjonisme, og ikke bruke alt for kokrete virkemidler. Om det lykkes er en annen sak, men man må jo prøve seg litt fram :) (Og du har kanskje rett i at himmelen ble vel i lyseste laget)


Jon-Petter T.
Tøff overflate i bildet. Den lager en dyster, litt småskummel stemning. Det er treet og huset som spiller sammen her. Derfor er plasseringen av dem veldig viktig.
Synes kanskje det henger litt i venstrekanten, og kanskje om huset hadde hatt litt luft på venstresiden, om det hadde balansert bedre da?
Hans Jacob H.
Ser hva du mener, og den skrånende høyresiden av huset gjør vel kanskje også sitt. Har forsøkt med litt luft rundt hele huset, men synes ikke det fungerte helt. Takk uansett for fint innspill. :)
Tove H.
Det er som om huset har sjel og ser på deg med store mørke glugger. Vasstrukken og mistrøstig stemning - (ikke ulikt den såkalte vinteren vi opplever på vestlandet for tida). Ved å lage det litt diffust understrekes stemningen og bildet får også et litt mystisk preg. Har sansen for dette!
Tove
Avsluttet .
så utrolig mange fine poetiske bilder du har her:) ... steike mye fint..
Hans Jacob H.
Mange takk. Det var hyggelig å høre. :)
Avsluttet .
Hei! Har sett på bildene dine, og fikk "bråstopp" ved dette. Et sterkt uttrykk du formidler her ved bruk av enkelt innhold og oppbygging, men som griper en direkte. Tror det må være kombinasjonen av det diffuse, toneomfanget, komposisjonen med skjeve vinler mv. som gjør dette så spennende.

vh kjellh
Roar B.
Dyster dialog, som forsterkes med sitt totale fravær av teknisk perfeksjonisme. Flott !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu