På skolevei
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger774
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_282167} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Finfine toner her. Og et upåklagelig behagelig og ettertenksomt uttrykk. Men jeg er litt usikker på den blur-efekten eller hva en skal kalle det. Blir litt svimmel av å se på det. Det ødelegger litt for roen som jeg opplever er mye av greia i et slikt motiv.
Geir B.
Takk for fin tilbakemelding.

Dette er motivet slik det er fanget, ''rett fra kamera'' - ingen (!) blurring eller photoshopping denne gang :-)

mvh
Geir
Stig Børre E.
Fin komp og fine toner.
Ser at du skriver at bluringen ikke er lagt på i etterbehandlingen, nysgjerrig på hvordan du har fått til dette. :-)

StigB
Avsluttet .
Hei.

Et stemningsfult bilde.

Jeg synes motivets hovedlinjer og blurre-effekt bryter skarpt med hverandre her. Barnet går på venstre side av veien mens det er høyre side av vegen som er skarp. Den skarpe diagonalen går først mot venstre innover i bildet for deretter å bryte mot høyre (eller rett oppover) mens veien svinger til venstre. Helt der framme konkurrerer det skarpe treet, stabbesteinene og jenta om å være blikkfangere. Øyet mitt finner ikke hvilen som motivet ellers ber om.

Lyset og tonene er flotte: En fargesprakende høstmorgenstemning i sort-hvitt!


Hjerteligst
Frode Langset
Jan-Eilert P.
Sikkert Tilt & Shift SBE.

Enig med Frode Langset.
Liker ikke at jenta er ute av fokus. Uskarpheten fører ikke til noe i dette bildet syns jeg. Det er store tomme flater uten fokus. De bidrar ikke til værken fantasi eller isolering av motivet i dette bildet, syns jeg.

At stien er skarp er en spennende ide som leder blikket innover i bildet, men inne i bildet blir jeg i tvil mellom jenta og treet som er i fokus. Enten må jenta litt til h. eller du må endre fokus.

Blir spennende å se andre bilder med denne teknikken.

mvh

Jan-Eilert
Geir B.
Stig Børre: Dette bildet inngår i min utforsking av et litt sært objektiv som jeg ennå ikke er helt fortrolig med: E-T/S 90mm f/2,8. Tilt-funksjonen gjør at skarphetsplanet kan legges på skrå ( som her ) og gi et billeduttrykk som ikke er mulig på andre måter. Dette er tatt på f/5,6 og skarphetsplanett følger stien innover i bildet - fasinerende :-)

Frode: Takker for innholdsrike betraktninger og en hyggelig konklusjon :-)

Jan-Eilert: Som sagt er dette ''utforsking av muligheter'' - enig at skarphetsplanet burde fanget opp jenta. Selv er jeg fasinert av bildets ''vrengte'' virkelighet og med litt mer trening tror jeg dette objektivet blir et flott redskap - den er sylkvass selv på åpen blender f/2,8 :-)

mvh
Geir
Jan R O.
Ble også svimmel av effekten til venstre. Og jenta burde vært i fokus. Ser ut som et spennende objektiv å jobbe med, men nikon har vel ikke noe tilsvarende?
Kjetil H.
Flott eksperimentering med optiske virkemidler som understreker tankeinnholdet i bildet og motivets karakter. At stien er fanget inn skarpt forteller oss at noe er trygt og stabilt og viser vei i en ellers turbulent verden. Ikke minst barn kan oppleve denne pendlingen. Derfor er det også helt naturlig at jenta ikke er i skarphetsplanet, i hvert for denne betrakteren.

Skal jeg ha en innvending, må det være at det nesten er litt for overtydelig, om mulig kunne det vært en mindre bastant overgang mellom de skarpe elementene og resten.

mvh
Kjetil
Geir B.
Jan: Takker for relevant kommentar, Canon er vel den eneste som har T/S-objektiver innenfor dagens sortement. Mulighetene er så pass spesielle at jeg bestemte meg for å forsøke selv.

Kjetil: Takk for en grundig analyse, noen av de samme fabuleringene har også jeg gjort. Objektivet krever tilvenning -> både tilt og fokus er manuell og justeres tilt, flyttes fokusplanet slik at man må dobbelt-justere for å oppnå ønsket effekt/ fokusplassering. Stor søker + mattskive egnet for manuell fokusering er derfor en ubetinget fordel.


mvh
Geir
Avsluttet .
''Canon er vel den eneste som har T/S-objektiver innenfor dagens sortement.''

Neida: http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?shs=pc+ni...&bhs=t

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu