Ruskevær med solglimt
Ruskevær ikke noe hinder for en tur til Atlanterhavsveien. Kuling, regn og sol gir noen ganger bra resultat.
Bildet inngår i albumet Møre og Romsdal -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-16 18:30:26
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 400
  • 18-55
  • Brennvidde37mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_282177} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
jøran f.
Helt riktig. Ruskevær er ingen hinder for å fotografere her. Det er nærmest slik at desto verre vær dess bedre bilde. Det kunne vært mer dramatikk og aktion fra naturens side. Du har her funnet et godt utgangsposisjon for flere dramatiske bilder. Ellers synes jeg komposisjonen er grei.
Stig Børre E.
Et godt komponert bilde fra en spennende plass.
Enig i ønsket om mere ruskevær og dramatikk, i tillegg savner jeg litt mere skarphet.

StigB
Anne Ø.
God komp. fine fargetoner.
Litt mer oppskarping kanskje.

Anne:)
Liv F. D.
Hei Jøran, Stig Børre og Anne,
mange takk for tilbakemelding. Synes det er vanskelig å skarpe opp bilder, resultatene blir ikke alltid så bra, men mer kornete synes jeg. Ellers så er jeg glad i ruskevær da, vestlending som jeg er. Skulle gjerne hatt enda mer her, men vinden hadde løyet denne dagen etter skikkelig blåst om natta.
Mvh
Liv”)
Gunnar John C.
Flott og dramatisk bilde, fint grepet i øyeblikket med sol på klippene mot den blygrå bakgrunnen. Bra komposisjon, den fremhever veibroen som slynger seg i takt med bølgene. Det kunne vært skarpere, men det har du allerede fått høre.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Espen R.
Hei Liv
Komposisjonsmessig helt topp:-) Fine linjer og bra dybde i bildet.
vh
Espen
Svend Wiig L.
Hei Liv!

Flott sett der lyset dukker opp i forgrunnen og lyser opp det grønne sjøvannet! I og med at det er overskyet, vil du ikke få de høylysene en ellers villet fått.

Viktig bilde, hvis en kan si det slik!

Mvh Svend
Odd Tore S.
Kjent motiv i litt annerledes vinkling. Mer vekt på havet og mindre på veien, men fortsatt med den svungne broen som viktig bestanddel.
Bra lyssetting med det lille solstreifet, men den store dynamikken i havet mangler.
Skarpheten kunne det være verdt å øke noe. Om opptaket er rimelig skarpt, kunne jeg tenkt meg å prøve Threshold 0, Radius 0.3, Amount 200 % her som et utgangspunkt på bildet etter at det er redusert til det antall pixler som dotten tillater.
Jeg har ikke erfaring med at 400D er plagsomt kornete på ISO 100 og 200, men synes nok at fargestøy kommer ganske tidlig ved undereksponering.
Odd Tore
Liv F. D.
Hei dere siste som har kommentert bildet,
vedlig trivelig at dere bryr dere og mener. Det setter jeg pris på. Jeg må vel inrømme at det var det blå-grønne vannet mot det gule mosegrodde svaberget jeg falt for og forsøkte å fremheve her, og så kom jo sollyset pluteslig frem. Brua er der i bakgrunnen liksom. Skal prøve å få lagt ut en ny versjon hvor jeg redigerer det litt.
Ha en fin dag!
mvh
Liv '')
Ketil K.
Pent komponert, der havet er fint blikkfang. Jeg ser du sliter med uklare bilder og det burde jo kunne løses. Men årsaken er nok enten at kameraet ikke holdes stødig (bruk stativ) eller at det er en feil på AF-en eller objektivet. For fuglefotografering er optikken også avgjørende. Du opplyser ikke hva slags optikk du anvender, det hadde vært lettere å si noe da.
Thorbjørn R.
Dette likte jeg godt. Med litt mer skarphet hadde det vært helt topp.
Liv F. D.
Hei Ketil og Torbjørn,
mange takk for kommentarer. Jeg har lagt ut en ny versjon som er skarpet opp og lysnet litt. Ble kanskje litt bedre? At bildet er uklart skyldes nok at jeg ikke klarte å holde kamera helt rolig, det blåste skikkelig så jeg slet med å holde meg på bena. (PS! brukte stativ) Men det er jo bare å trene mer. Jeg er veldig glad for gode råd som dere gir. (Her er benyttet; Blender 10,0 lukker 1/200, brennvidde 37mm, Isohastighet 100)
mvh
Liv '')
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu