Høyløe fra 1600-tallet
En løe som som kunstneren Marianne Heske flytta til til Pompidousenteret i Paris, også tilbake i 1980.
Løa står nå i Tafjord.
Mye historie i veggene her. Mange inskripsjoner helt tilbake til 1600-tallet. Se versjon 2 og forsøk å tyde. Det har ikke jeg klart.
Litt kjedelig, men har lagt inn et spesielt element....
Bildet inngår i albumet Diverse -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-16 21:05:55
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger537
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_282536} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Kjell Ivar Ø.

Flott det blir restaurert og ivaretatt. Vil ikkje prøve meg på V2.
Har personen stått der lenge ?. Kanskje V1 burde ha et tettere utsnitt på
et fortellende objekt.
Kjell Ivar
Espen R.

Hei Vegard
V2 kan jeg desverre ikke hjelpe deg med.... Men V1 ble riktig så bra, liker personen du har lagt inn i bildet, bra jobba i PS. Det gir mer liv til et ellers interessant bilde sammen med underteksten din.
vh
Espen
Vegard L.

Takk til dere! :-)
Litt PS arbeid for å få til spøkelse.
Vegard
Tove H.

Vellykket spøkelsesframkalling i PS, passet godt! Interessant tekst og bilde. Kan ikke tyde v2.
Mvh Tove
Bjorn F.

Hei Vegard.
Sikkert meget gammel denne koia, ikke brukt mye spiker her nei. Har sansen for slike gamle koier, mye fint treverk å studere på nært hold. Den gjenngangeren passer godt inn i miljøet. Likte dette.
Hilsen Bjørn.
Odd Tore S.

Stilig byggverk, vel verdt å ta vare på både i original og som fotografi. Plutselig en dag er den der ikke lenger. Min kone tok tilfeldigvis bilde av en ganske velkjent låve her i distriktet, neste dag var den brent totalt ned.
Bildet av byggverket med typsik og imponerende bakgrunn gjør seg bra, kunne kanskje ha vært litt mørkere i mellomtonene?
Spøkelset synes jeg burde vært i grå vadmel og litt krumbøyet for å passe i tiden. Den utførelsen var vel mer utbredt før.
v2 ser ut til å være bare en del av en inskripsjon, og er derfor vanskelig å få noe sammenheng i eller fornuftig ut av. Jeg tror jeg tyder ''KDED PAA ? DIN E VEG ANo'', kanskje det så kommer et årstall. Det ville i så fall vært typisk for de inskripsjoner som jeg har sett, og som har vært fra 1800-tallet, f eks på Bjørnabulægret mellom Haugastøl og Folarskardet. Rettskrivningen har da vært nokså variabel.
Odd Tore
Per Ove H.

Fint bilde av gammel og bereist løe. Ble litt fascinert av skriften som heller ikke jeg kan tyde. Jeg tror kanskje at tegnene innimellom de tydelige latinske bokstaver er gotiske bokstaver. På 1800-tallet var det ikke uvanlig å blande gotiske og latinske bokstaver i håndskrift.

Mvh
POH
Vegard L.

Takk til dere. Odd Tore : Enig i at det ble litt for moderne spøkelse. (Min sønn på 12 år).
Det ser ut til at det står:
YDED PAA IE DIN VEGE ANO 1685.

Vegard
Magnar L.

Artg bilde og godt PS arbeid for spøkelset. Men spøkelset er definitivt ikke fra 1600- talet. For moderne. Men her er det muligheter for kreative personer.
Mvh
Magnar
Kjartan T.

Jeg gjetter: Fred pa ale din vege.

Enig med Magnar anngående spøkelset i moderne klær. Bildet er vel ellers helt greit. Vanskelig å få til noe mye mer ut av denne løa i dette lyset og på denne tida av døgnet. Dersom det skulle være tenkt som et spøkelsesbilde hadde jeg nok valg å besøke stedet i skumringen.
Vegard L.

Spøkelse var bare for å sprite det litt opp, litt lek i PS. :-)
Vegard
Morten W.

Morsom ide, det her! Men når det først skulle gjøres, ville jeg nok ha funnet frem mer tidsriktige klær. Fra 20-tallet og bakover, eller noe sånt. Men så er det å finne det, da!
Knut Børge S.

Hei Vegard!

Meget kreativt utført og et flott bilde som nesten gir meg frysninger nedover ryggen. Som Morten nevner her, hvis personen hadde hatt litt gamle fillete klær på seg, så ville dette bildet gått inn i hvilken som helts spøkelsesbok.

mvh KBS
Roger K.

Hei Vegard!
Ser du ikke er skvetten av deg :-). Kan jo ikke være kjekt å få en kjølig guffs over seg av fortidsindivider. Nå ja, alt har vel sin forklaring. Ser løsningen på inskripsjonen er løst og kommer til samme resultat. Flott at du tar vare på slike minner i bildeform. Teknisk upåklagelig og en fin oppliving i det uforklarelig/forklarelige spøkelse.

Mvh RK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu