Kveldsstemning i Logrono
Et vakkert lys i en liten by på pilgrimsruta til Santiago de Compostela.
Bildet inngår i albumet Santiago de Compostela - Jeg vandret pilgrimsruta fra Roncevalles til Santiago de Compostela i sommer. Noen minner derfra.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-18 17:24:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-10-21 22:48:27
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-10-22 14:24:52
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 18-70
  • Brennvidde40mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_282804} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Rune S.
Meget flott bilde av flanerende duer. Liker det fine lys og skyggespillet. Jeg ville kuttet bort ca 1 cm i toppen. Meget bra.

Mvh
Rune S
Arne S.
Strølyset og det mennesketomme gatemiljøet formidler en stemning. Men bildet gror igjen for mye til venstre. På min skjerm skimter jeg knapt duene.
Nina S.
Takk for kommentarer.
Det evige problem. På min skjerm er duene klare og tydelige.
Vanskelig å gjøre noe med er jeg redd.
Mvh Nina
Lene F.
Versjon 2 gjorde seg absolutt bedre! Hadde vært spennende å sett et litt tettere utsnitt, evt en litt annen vinkel der man unngikk skyggen øverst i bildet. Mvh lene
Stig Børre E.
Syns dette fungerer bra. Stemningsfullt.
Liker de lange skyggene. Elementene er fint plassert.
Ser for meg at en gang har ''tanta til Beate'' sittet på denne benken og matet duene (men dette er vel neppe Schweigaardsgate).
V1 er litt mørk, mens v2 er ødelagt av utbrendte høylys. Tips: justèr kun mellomtoner i levels.

StigB
Asbjørn M.
Likte godt stillheten dette bildet formidler.
Liker dei lange skyggene, og duen til venstre som langer ut. ;-)
Liker best V1, men på min skjerm har den et grønt fargestikk.

Asbjørn
Erik J.
Stemningen er der, og det er fine lange skygger, og på min skjerm er det ingen problemer. Men la meg være litt sær og si at et annet utsnitt med færre elementer kunne gitt forbedring. Jeg ville først og fremst gjerne sett stammen uten skjæring med benken, deretter fokus på duer, benk, jernring, tre med skygge, to ulike typer steinsetting. Resten er uinteressant. Motivet har et kjempepotensiale!
Kristoffer L.
Ja, det er nok de to spankulerende duene som er motivet her for meg også. I verjson 1 synes jeg imidlertid at denne delen av bildet er noe for mørk. I v2 kommer det seg betraktelig, men her blir høyresiden til gjengjeld for lys, og brenner ut.

Det er litt for mange elementer som sloss om oppmerksomhet, og jeg er enig med Erik Jansen i at et annet utsnitt ville kunne styrket fortellingen. Ut fra bildet du viser her, ville jeg foreslå et kutt i høyre side, inn til ca 1/2 - 1 cm fra benkens høyre kant.

Et alternativt utsnitt kunne være å beskjære fra høyre inn til midt på benken, samt fra toppen og ned til like under setet. Det er nok også andre måter å fortelle denne lille historien på, men jeg tror viktige clues er å redusere på antallet elementer, utnytte de diagonalene skyggene, og unngå de sterke høylysene til høyre.

- Kristoffer

Tom E.
For min del fungerer V1 godt, men jeg har nok en ganske lys skjerm. Jeg syns for øvrig ikke at det gjør noe om duene framstår i siluhett heller. De er så karakteristiske i profilen at det ville fungere i et s/h-bilde. Kan si meg enig i tanken om å begrense antallet elementer her, men jeg tror ikke det er mye som skal til. Jeg ser for meg et kutt opp, rett under beina til han som sitter på benken, og til høyre sånn at du står igjen med bare skyggen av gatelykten.

Stemningen i bildet syns jeg er veldig fin. Får lyst til å sette meg ned på benken og bare se på folk som passerer forbi. .

Mvh TomE
Odd Tore S.
v1 funker bra for meg, jeg ser til og med person som sitter på benken i bakgrunnen.
Duene, benken og skyggene er det som gjør bildet for meg. Så jeg ville rendyrket dette ved å kutte i topp og i høyre side. s/h, kanskje med noe øket kontrast i skyggene i forgrunnen kunne vært fristende å prøve.
Fin og mennesketom stemning når fyren i skyggen har forsvunnet og hele scenen er overlatt til duene og fantasien.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu