Slavehandleren
Slaver, treller, husmenn, vegen er lang fra gårdsarbeider til de første kontorrottene dukker opp. Overklassen i Norge har til alle tider drevet med kjøp og salg av mennesker, fra vikingene til sørlandske redere på 1800 tallet. Mennesker ble sidestilt med dyr og mange av dem bodde ikke bedre en dyrene de var satt til å stelle, hardt fysisk arbeid fylte slavens hverdag.
Det er bare 62 år siden slaveriet opphørte i Tyskland og noen uker siden jeg leste om nåtidens slavemarkeder i nord Afrika, ufattelige tragedier ryster menneskeheten.
Innsamlingsaksjonen søndag kan gjøre noe for barna i den tredje verden, hva gjør du??

Ha en sorgløs helg hilsen
:)Gorm
Bildet inngår i albumet Sprø innfall - galskap satt i system
Utstyr
  • Nikon D200
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetLag på lag og en tanke bak det hele
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_282926} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Stig Børre E.
Ser helt klart en hersker, tyrann eller mindre sympatisk fyr her, dukkene fungerer bra som underkuede mennesker (skulle det kanskje vært litt flere av dem?). Syns det hele henger veldig godt sammen. Fine mettede farger. Egentlig en fantastisk god collage.

StigB
Ewelina Maria Felicia O.
Stilig!!! og morsomt å se på. Fine fargevalg og bra komposition:-)
Brit M.
Jeg også liker godet denne montasjen, med gode farger og godt innhold. Syns kanskje ''slavedriveren'' ser noe for mye ''helteaktig'' ut, (den russiske treneren for jentehåndballandslaget dukket opp i tankene mine) og flaten rundt ham inne i rammen kanskje noe for lys. Det fins jo slaveri i mange former, for tusen år siden fantes en god del vikinger som ble fanget til slaveri på nordafrika-kysten.
Og det er vel snart på tide med en innsamlingsaksjon for fattige i Norge, slik at oppvekstvilkår for norske barn ble bedre...

Brit
Laurberg G.
Flot Helge. Her slår du sømmet i bund med et slag. Slaveriet. Både det konkrete og det mere ukonkrete, som de fleste af os underlægger os. Meninger, holdninger, kulturelle vedtagelse (sådan skal du gøre, sådan skal du fotografere) Tror I nogensinde at det vil høre op. Se på sidernes kommentarer her på Sighten f.eks. Du skal gøre sådan, og sådan og sådan. Alle (næsten alle vel) bundet af farveteoremer, kompositionsteoremer, fagkriterier ( også undertegnede) Vi er alle slaver af det store flertals meninger. Vær som os. Så er du rigtig. Vær som vi vil have dig, ellers keder du os. ......

Tak for det her Helge. En stor hilsen til dig og til alle andre slaver her på foto.no mvh. lau
Tove H.
Flott, Helge, dette er bra - liker at du er et engasjert menneske og at du viser det i dine bilder. Synes slavedriveren ser litt for helteaktig ut. Ellers dramatisk og talende med Colloseum, fabrikker og flammende himmel.
Mvh Tove
Helge R.
Hei og takk til alle dere som er innom bildene mine, det er inspirerende.
Jeg prøver på min måte å rette søklyset på dagens problemer sett i relasjon til fortidens plager.
Dagens treller, gjeldsslavene er et godt bilde på ufrihet .
Vi lever i en unik virkelighet, aldri tidligere har så mange mennesker levd i en slik velstand. Når en milliard chinesere og like mange Indere kjører rundt i egen bil får vi håpe den går på et alternativt drivstoff, ellers blir det ganske hett etter hvert.
Bildet består av solnedgang, div bilder fra sukkerfabrikken i Nerja, noen utstillingsdukker, en araber som var den første muslim som erobret Andalusia. Rammen er fra loppemarkedet og bakgrunnen fra Avaldsnes.
Det er ganske underholdene å lage bilder som dette, til tross for et traurig tema. God musikk og mange bilder å velge på gir som regel ressultat.
Igjen stor takk
:)Helge
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu