Oktober
En oktober formiddag ved Eggemoen, Ringerike.
Ikke spesielt originalt forsåvidt, men jeg liker stemningen tåken gir og hvordan tåken også lot meg isolere en komposisjon som ellers kanskje ville ha vært for ''cluttered''.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-19 14:14:41
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D
  • Canon EF 50 f/1.4 USM
  • Brennvidde50mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/13s
  • FilmtypeRAW, ISO100
  • Nei
  • AnnetCrop fra bunn og fra høyre side. Skarpet opp for web (selektivt). Justert fargetemperatur og fjernet (justert ned) blått fargestikk i tåken.

    B+W F-Pro polariseringsfilter benyttet.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_282942} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Frode H.

Nydelig!

Dette bildet fikk meg i tur- humør (hadde det ikke vært for at jeg skal på nattevakt, så hadde turskoene allerede vært på :-).

Teknisk upåklagelig og et motiv du får mye ut av.

En klar anbefaling fra meg.
Brit M.

Et deilig, rolig og stemningsfullt høstbilde! Ingen dype tanker dukker opp her, bare godt å se på. En rolig og behagelig høstsymfoni. Vakkert!

Brit
Hallgeir H.

Helt enig i din vurdering mht. tåkas funksjon i bildet. Samtidig blir du litt nyskjerrig på hva som eventuelt befinner seg på veien, bak tåka. Fin stemning og bra komp. (Kunne kanskje vært speilvendt?)
mvh. Hallgeir
Øyvind T.

Dette fungerte veldig bra Anders. Tåka gir en flott virkning i motivet og gjør det mer severdig, som du selv nevner. Spennende med høyre/venstre-versjoner. Tror jeg liker v2 best, men det er hårfint.

Mvh Øyvind
Unni F.

Et klassisk og nydelig høstmotiv hvor det meste er på plass. Fin komp med veien som slynger seg innover i bildet og de nesten nakne bjørkene formelig ''gråter'' om at nå er det slutt. Tåken undersstreker stemningen og gir duse fine farger.
Hilsen Unni
MaiLis S.

Åhh dette var flott.Skikkelig stemningsfullt.Likte v1 best.mvh Mai-Lis
Per Einar G.

Hei!

Dette likte jeg. Fine høstfarger, tåke, komp og dybde. Min favoritt ble versjon2.

Per E.
Rune S.

Nydelig høstbilde i fine farger og flott stemning. Det er rart med det å snu et bilde. Jeg tror faktisk jeg kjenner mest for #2 også.

Mvh
Rune S
Aud Elise S.

Utrolig flott! Liker de dempede fargene, tåka og stemningen : )
Anbefaling fra meg også! Versjon 1 for min del..

mvh Aud
Kjell Ivar Ø.

Likte utsnittet og fargene. Behageleg bilde og sjå på.
Mvh Kjell Ivar
Anne Ø.

Vakkert med veien innover og en stemning i bildet
med tåka blandet med høsttonene.
Liker best V 2 der trærne nådde øye først og så veien.
Gode farger og kontraster.

Anne:)
Ingunn S.

Hei!
Virkelig et behagelig bilde å hvile blikket på. Nydelig med alt høstløvet som dekker bakken som et teppe og den svingete veien som går inn mellom trærne og forsvinner i tåka. V1 ble min favoritt her...et flott høstbilde som fortjener en anbefaling:-)

Hilsen Ingunn:)
Wenche J.

Hei Anders
Nydelig høststemning som du formidler på en utmerket måte med bildet ditt. Liker de gode varme fargene i bladene og den fine kontrasten med de mørke trestammene. Tåken understreker stemningen. Anbefales.
Mvh Wenche
Anders N.

Først, takk til Hallgeir for forslaget om å speilvende bildet. Jeg synes komposisjonen fungerer enda bedre i versjon 2.

Hyggelig med alle anbefalingene og trivelige kommentarer også. Setter jeg pris på.

Jeg har skutt en del eksponeringer på akkurat dette stedet tidligere, men jeg har slitt med at komposisjonen blir for tett og det blir rett og slett for mye å feste blikket på. Her kom tåken inn som en stor hjelpende hånd.

- Anders
Bjorn F.

Hei Anders. Speilvendinga av bildet var ikke dumt det. En fin stemning der høsten er på hell og de fleste trærene har felt sine blader. Liker veien som leder blikket inn i tåken. Meget bra dette Anders.
Børth Aadne S.

Kjempeflotte bilder!! Det er en ren fornøyelse å se igjennom galleriet ditt. Dette var et høstbilde som jeg likte svært godt. Den speilvendte versjon ble meget bra. Dyktig utført! :o)

Mvh
Børth Aadne
Øyvind B.

Et flott bilde i et ellers grått og kjedelig høstvær. Komposisjonen med svingen i veien var veldig bra, og veien ga også dybde til bildet. Tåka var absolutt et stort pluss her, og man lurer liksom på hva som er bak svingen. Jeg likte versjon 2 best.
Øyvind
Hanne Kristin A.

Utrolig nydelig bilde, uansett hvordan mann snur og vender på det . Fine farger og stemningsfull tåke .
Mvh. Hanne
Christine K.

Særdeles flott høstbilde! Fint med veien som fører blikket inn i bilde og tåken.
Fin stemning, føler stillheten.
Hilsen Christine
Svein O.

Hei Anders..
Dette var bare helt nydelig. Fint komponert bilde med rolige fine farger. Liker svært godt veien og trærne som blir borte i tåken/disen. Skarpheten er upåklagelig gjennom hele bildet..svært behagelig bilde å se på. V1 eller v2..usikker, likte begge.. :-)

Mvh Svein
Birgitta S.

Vilken stämningsfull bild. Man känner den lite råa luften och hör de knastrande löven under fötterna. Mycket lyckad komposition och utfört med teknisk precision.
Mvh
Birgitta
ketil o.

Hei!
Veien leder en innover i bildet,det liker jeg. Tåka står for stemningsbiten,dybden er god og fargene naturtroe.Komposisjonen fungerer. Et bra bilde.
Mvh:
ketil
Marit O.

Må bare like stemningen du formidler her Anders,trolsk høst stemning,så vakkert!! :)

Mvh Marit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu