Landskap
Også på veien til Santiago. Har fått gode råd til etterbehandling av Bjørn Johnsen.
Bildet inngår i albumet Santiago de Compostela - Jeg vandret pilgrimsruta fra Roncevalles til Santiago de Compostela i sommer. Noen minner derfra.
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikkor 18-70
  • Brennvidde52mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_283242} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Kjell F.

Spennende motiv og fin linjeføring. Kanskje litt mye himmel. Har prøvd å forstille meg et panoramabilde av dette kuttet like ovenfor det lyse partiet i midten, tror det blir bra

Mvh Kjell
anne g.

hei nina! nydelig bilde fra ruta du gikk. liker kontrasten mellom flatene, synes det er herlig med all den lufta over. et evt kutt må være lite..mvh anne
Kjell Sigurd S.

Herlig landskap. Liker utsnittet godt, men kunne ønske en fullstendig midtstilling av skogen. Mangler litt på skarpheten uten at det skjemmer. Fint er det.

Kjell S
Steinulf L.

Siden du har en beskrivende tekst, forstår jeg bedre noe av dramatikken og slitewt som gjenspeiles i bildet, på tross av få og enklew elementer. Bra dette.
Avsluttet .

Tatt endel slike bilder med mye himmelluft. Noen ganger er det for mye, og i dette uttrykket ville jeg heller brukt panaroma. Et vidt perspektiv, som balanserer himmel og jordet mot hverandre. Du kan for eksempel kutte av toppen en centimeter over skyen.

Fargene er bra.
Christer B.

Synes dette funker okey, fine rolige farger, spes i skyene. Synes ikke du skal klippe i overkant, heller på høyresiden for å midtstille ''øya'' yttligere. Jeg tror også en gradvis nedmørking ovenifra og ned, bare den øverste 1/3 av bildet, vil forsterke dramatikken og lukke bildet litt.
c.
Stine J.

Hei Nina

Jeg syns dette ble bra. Flere kuttemuligheter er nevnt, og de kan nok ha noe for seg.

Sterke, fine kontraster på forgrunnen mot den myke himmelen ble spesielt. :)

mvh Stine
Kristoffer L.

Dette var et virkelig fint landskapsmotiv!

Jeg følger Christer langt på vei i kommentaren hans. Tror et lite kutt til høyre, med midtstilling av midtpartiet, ville balansere bildet bedre horisontalt.

Følgende blir jo litt smak og behag, men etter min mening bør de sterkeste høylysene i et bilde være så små som mulig. På himmelen i dette bildet er spesielt store deler av midtpartiet vel lyse etter min oppfatning, og nær ved å bli utbrent. Disse lyse partiene dominerer ganske kraftig i bildet, og endel nyanser har gått tapt. Ved å velge ut himmelen som eget objekt, og tonebehandle den for seg, kan du kontrollere den uten at det går ut over tonene i landskapet. Var dette mitt bilde, ville jeg da gjort himmelen endel mørkere. Dette ville skape flere nyanser i alle himmelpartiene, øke dramaet endel, og også bidra til å ''lukke'' bildet litt i overkant, slik Christer foreslår. Et annet alternativ er å bruke Hightlight/Midtone/Shadow, gjerne bare på himmelen, og trekke ned høylysene en god del der.

- Kristoffer
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu