vinter på sunnmøre
Tatt for noen år siden med analogt speilrefleks og skannet inn.
snøen er litt for grå, hvordan får jeg bare snøen hvit og ikke resten av bildet? det er min store utfordring her.
Utstyr
  • pentax mz5n
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger228
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_283853} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Kristoffer L.

Først og fremst: Den grå snøen kommer antakelig av at bildet er undereksponert. Det kommer igjen av at enhver lysmåler er kalibrert slik at den i utgangspunktet prøver å gjøre alle flater middels grå. Når den ser helt hvit snø, tror lysmåleren altså at snøen egentlig skal være grå, og (under)eksponerer bildet deretter. Den beste måten å unngå dette på, er å kompensere ved å bruke 1 - 2 blendere større blenderåpning under opptaket.

Hvis du vil lysne snøen i dette bildet, må du merke av bare snøen, og så korrigere den. Bruk gjerne ''Magic Wand'' til å merke snøen med, og ''Feather'' for å gjøre kantene myke. Mens området er avmerket, kan du så opprette f.eks. et eget justeringslag, som da bare vil gjelde for snøen. Justeringslaget kan f.eks. være Curves eller Leves. Når du da drar i spakene eller kurven, vil justeringene du gjør, bare ha virkning for snøen.

Dette høres enkelt ut, men de første gangene kan det være litt jobb å få det til - spesielt å få til kantene i det merkede området.

Men - som i alle andre ting: Øvelse gjør mester.

Lykke til!

- Kristoffer
Ioannis L.

Et vakkert bilde!

Kristoffer forklarte jo godt om dette med lysmålere og blendende snø.

Men jeg lurer på om jeg liker den eksponeringen du har fått her.
Hadde du eksponert med hvit snø som hovedprioritet, så ville antagelig de fine kontrastene i horisontskyene blitt altfor lyse og utbrente.
Kristoffer L.

Ja, utvilsomt er det et godt poeng fra Ioannis der.

Det er langt fra alltid snøen trenger å være hvit.

Det var forresten ikke meningen min å glemme å kommentere selve bildet. Jeg hoppet visst bare rett på spørsmålet du hadde under ''egen vurdering'', og glemte resten.

Men hadde jeg ikke likt bildet, hadde jeg ikke stoppet opp ved det i første omgang. For min del er det først og fremst de lave skyene jeg har sansen for her, kombinert med de mørke steinformasjonene i forgrunnen. De gir et litt abstrakt, ulmende og ''fremmed'' uttrykk til motivet, noe jeg liker svært godt.

Den litt mørke eksponeringen bidrar nok også her. Det er nesten så en kan forestille seg at en har landet på en fremmed planet. Den ligner en god del på vår, men her kan noen underlige skapninger dukke opp når som helst.

- Kristoffer
Ingrid Karine S.

Tusen takk for kommentarer:-) Det blir jeg alltid glad for. Nå blir det godt med jul snart og litt mer tid til å ferdes ute og ta litt bilder igjen.
Takk takk:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu