Sangsvane i snøvær
Bildet inngår i albumet - Norske fugler - - Bilder av arter som finnes i naturen rundt meg her i Namdalen.

De aller fleste av bildene er også tatt i mitt nærområde.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-31 20:26:02
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-200
  • Sigma 300 - 800 mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285050} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Jan Inge K.

Fint bilde av sangsvana dette. Blir ikke helt klok på bakgrunnen...
Knut Børge S.

Hei Kjartan!

Stemningsfullt og velkomponert bilde av den vakre sangsvanen. Severdig naturfoto!

mvh KBS
Kjell Ivar Ø.

Stemningsfult og annerledes fra Sangsvanas vinterkvardag.
Hadde det lyse partiet i midten vert mørkt som overkant bilde ville
snøværet komt bedre fram. Likte utsnittet.
vh Kjell ivar
Anne-Lise S.

I utgangspunktet svært vakkert. Lurer imidlertid på den lyse bakgrunnen og hva dette egentlig er? Har du clona over en bil eller noe der, eller hva er det egentlig? Enig med første taler om at det hadde gjort seg enda bedre om den også var av det mørkere slaget slik som i øvre del av bildet. Likevel, du er virkelig inne på noe her, og jeg synes du får frem snøfillene så godt i øvre del, og den fargen du der har er så fin. Det er noe drømmende over dette! Liker også godt gresstustene i front som skaper dybde og kontrast til de lysere fargene.

Anne-Lise
Kjartan T.

Kan ikke bagrunnen bare være en lite snøkledd haug i skogen bak vannet da?

Klona er den i hvertfall ikke, da hadde jeg heller tatt meg arbeidet med å klona inn mer av den mørke bakgrunnen der snøen kommer så godt fram. Enig i at bildet hadde vært bedre med en slik bakgrunn som dominerte.

Når det gjelder den haugen så tror jeg faktisk det var en båt som lå der velta og nedsnødd:) Takker så mye for tilbakemeldinger!
Anne-Lise S.

Ser poenget ditt med at det kunne vært en snøhaug på andre sida av vannet, men det stemmer ikke helt i forhold til at den ser ut til å dekke trestammene helt i utkanten av bildeflatene til venstre og til høyre... Omvendt båt? Tjaei... Stemmer ikke helt for mine øyne det heller ift. hvordan den ligger og ift, de lyse valørene mot svana. De går jo under svana også, så jeg mener... Men kanskje du ikke helt husker hva det var, og det er lov det! ;-)

A-L
Torgeir H.

Flott bilde! De stråene som er totalt ute av fokus lager et slags lag over bildet som jeg digger, nesten som om man ser bildet gjennom et skittent gammelt vindu. Veldig viktig og bra at du får med litt gress nederst under svanen. Herlig stemning og et nydelig bilde!

Den hvite haugen bak er snø fra en snøfreser til venstre:)

-T.H
Vegard L.

Jeg tror du skulle ha fjernet båten. :-) Det hadde blitt bedre bakgrunn da. Nå treffer kjølen hode på svanen som ikke virker optimalt. Til tross for dette er det et flott severdig bilde. (Håper det går bra med innspurten i fotojakten...?... :-) )
Mvh Vegard
Ole Birger S.

Fint bilde av en flott svane i et spennende miljø. Er du fortsatt fornøyd med monsterobjektivet?? OBS
anders s.

hva med heller å klone bort svanen istedenfor,da hadde det blitt et annerledes båtbilde som det ikke går 20 av på dusinet lol :-)
Kjartan T.

Anne-Lise, det finnes ingen trær her, en brennvidde på 760 mm gjør mye rart med de brune stråene som var i forgrunnen og drar bakgrunnen veldig nært. Bildet er altså tatt gjennom forholdsvis mye siv. Jeg skjønner ikke hva du mener med at båten går under svana?

Fuglen står altså på isen. 200 meter lenger bak ligger det en båt som er dekt med snø, denne blir selvfølgelig dratt mye nærmere på grunn av den optikken som brukes. Slik er det bare, men legger med en versjon uten båt så blir det kanskje bedre å forstå:)

Torgeir, snøfres er det garantert ikke, men det kan være en Volvo Penta, utenbords motor lent opp mot ei bjørk! :)

Vegard, har ikke peiling på hvordan det går. Synes selv jeg har levert gode bilder de siste rundene, men har ikke helt hatt lykka på min side. Har vært veldig nær å fått flere av de tellende (1 poeng på seks bilder, som bare oppnådde bronsje.) Mange av bildene som ikke har blitt poengivende, med sølv eller gull, scorer høyt i andre sammenhenger, spesielt landskapene og slik er det bare! Synes det er morsomt å være med og blir ikke sur om juryen ikke liker det jeg leverer. Det er bare å fortsette å knipse. Ser at du opgså drar inn litt poeng. Morsomt det!

OBS: Ja, jeg er fornøyd.

Og Anders, god ide, men jeg tar ikke båtbilder:)
Anne-Lise S.

Da var det ikke trestammer jeg synes å se til venstre og til høyre i V1. Et praktfullt foto som da viser hvordan øyet kan bedras! :-)

V2 fungerer mye bedre for meg. Her tangeres svanen på en mye mer ''riktig'' og behagelig måte, og stråene i forgrunnen, og spesielt til venstre gjør dette til et annerledes og mye mer spennende artsfoto! :-) Flott at du la inn det, om enn det ''kun'' var for å få meg til å forstå! ;-)

Anne-Lise
Anne-Lise S.

PS: Ville fått bort strået som tangerer svanens halefjær!
Kjartan T.

OK takk igjen, og for å forklare litt bedre. Mine tanker om versjon 1 er følgende: Buen i bakgrunnen leder blikket opp mot svanens hode, det hode har samme form som buen. Dette utgjør noe som kan være litt uvanlig og spennende i et ellers greit fuglebilde. Liker du versjon 2 bedre så skjønner jeg det godt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu