På kirkevei
Bryn kirke sett fra S Kolsås.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger510
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285260} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Fred S.
Folk har ikke kommet seg på kirkevei enda, ser jeg, så jeg blir den første. Det er en sjeldenhet; ikke bare at jeg er den første, men ikke minst at jeg er på kirkevei...
Høyt må du ha vært, kanskje i tårnet til den konkurrerende nabokirka ? De står jo tett her i landet, men kanskje ikke så tett.
Jeg er sånn passe begeistret, men ikke overbevist her, heller ikke at svart/hvitt er beste valg. Men uansett det eller farger, det ble litt for voldsomme kontraster her, og det i kombinasjon med svært mye å forholde seg til i bildet skaper litt uro i hode og øyne.

vh fred
Stig Børre E.
Lys og linjer er helt maks her.
Komposisjonen er god. De små menneskene oppdages ikke ved første øyekast og blir en bonus. Dybdeskarpheten kunne vært bedre - ellers alt vel.

StigB
Rune S.
Nydelig bilde med flott lys og skyggespill. Det tekniske som er nevnt synes jeg gjør minimal skade. Liker litt harde kontraster her. En fin og severdig stemning.

Mvh
Rune S
Avsluttet .
Dette bilde likte veldig godt! I motsetning til Fred syntes jeg også dybdeskarpheten er utrolig fin! Mindre dybdeskarphet er ikke nødvendigvis en fototeknisk ''svakhet.'' I denne sammenhengen syntes jeg det er et av bildets sterkeste sider! Jeg syntes dybdeskarpheten i dette bilde er med på å fremheve motivet - samtidig gir det bilde et litt ''annerledes'' uttrykk.
Erik J.
Lys, skygge og linjer gjør seg veldig bra her, og jeg syns s/h er topp i denne sammenheng. Bra!
Kristoffer L.
Flott motiv, i et fantastisk lys.

For å beskrive det litt allegorisk:

Gravstenene står som dominobrikker, sirlig plassert i geometriske mønstre. Under dem ligger antakelig de døde i flere lag. Kirken passer på, og vokter over sin hjord. Løvskogen kaster et lysende brudeslør over det hele. Her er praktisk talt scenen satt for Jesu tilbakekomst, da Kristi brud skal forenes med sin frelser.

Det er ikke sikkert du la slike metaforer i bildet, men jeg får altså slike assosiasjoner, og synes dette bildet ble meget bra.

- Kristoffer

Inger-Lise S.
Et flott motiv presentert på en ypperlig måte. Bruk av lys og skygge gir her en helt spesiell effekt. Lekre grånyanser.
Ditt velvalgte bruk av lys gjør at man før nærmere studie kan tro at her er snø...Meget bra :-)

Inger-Lise
Lars B.
Et vakkert, klart landskap med flott lys - og effektfullt med kontrastene som trærne skaper seg i mellom.

Hilsen Lars
Thorbjørn R.
Flott bilde. Nydelig lys og fin effekt av både trær og gravsteiner.
Roger K.
Hei Odd Tore!
Dårlig fotolys (hardt lys) kan så absolutt brukes til noe possitivt. Vil tro i fargeversjon at kirken stikker seg godt ut i bildematerialt. Her glir overgangene til resten av omkringliggende natur veldig behagelig i din sort/hvit behandling. Pga av det harde lyset får trekronene en noe lysende effelk over det hele. Nå er jeg jo ikke av de mest overtroende, men skulle tro at det symboliserer et nytt og lyst liv etter et kirkegårdopphold. Så ligger det et mørkt felt med gran det det kanskje ikke er håp. Syntes det var en fin fremstilling du har gitt bildematerialet ditt.

Mvh RK
Kjell Sigurd S.
Dette falt jeg for med en gang. Lyset er magisk. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte.

Kjell S
Gunnar John C.
Dette perspektivet gjør alt smått! Gravsteinene er dominobrikker og knapt nok det, kirken er mer mundan og mindre himmelstrebende, og minner meg litt om modellejernbane. Det himmelstrebende jeg ser her er trærne, som til gjengjeld spraker av lys. Sammen med gravsteinene blir det for meg en interessant syklus du illustrerer - mennesket tilfører jorden næring, og naturen svarer med å sette praktfull løv i overdådig lysprakt. Det er også en slags gjenoppstandelse.

I all detaljrikdommen blir de to fotgjengerene visuelt perifere, men når jeg ser dem tenker i alle fall jeg at livet tross alt vandrer videre.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Odd Tore S.
Takk for kommentarer og takk til Leif Eric for anbefaling!
Dette er et bilde som har ligget til modning en stund. Egentlig likte jeg det godt, men de uskarpe trærne foran og bak var vanskelig å bli helt fortrolig med. Siden husmøner o.l. nærmere og lenger vekk (kuttet vekk på bildet) er skarpe, tror jeg at det kan ha vært vind med i spillet.
Men siden det som etter min mening må være skarpt er det, syntes jeg det var verdt å legge ut. Som Leif Eric sier, det fremhever også det viktigste.
Bildet er tatt i sterkt motlys en blådisig aften. Avstanden ned til kirken er ca. 1 km. Dette gir et trang histogram å jobbe ut fra, og det ligger mye prøving og feiling før dette resultatet.
Skal jeg komme med egenkritikk, er det at kirketårnet skulle avtegnet seg mot løvtre og ikke gran. Men da hadde det ikke vært noen mennesker på kirkeveg med.
Jeg la vel ikke så mange metaforer i bildet, men det er rart å se mot en kirkegård hvor det allerede ligger flere av vår datters skolevenner begravd. 26 år er ikke mange år.
Odd Tore
Sissel N.
Jeg likte veldig godt kontrastene i dette bildet. Fin stemning og utrykksfullt!
Ken B.
Reis deg i stråleglans. La deg ikke hindre av fuktig jord.Reis over spir og stall.Reis der lyset bor.
Nina S.

Flott dette. grantrærne ser like majestetiske ut som kirkespiret, der de står på geledd. Nydelig allerede omtalt lys, litt vel lyst enkelte steder? Fine rosetter rundt omkring og nydelig lys skog bak.
Mvh Nina
ingeborg w.
Her ser en hvordan utsnittet og vinkelen har alt å si, når en står i Brynskrysset er det ikke mye idyllisk. Jeg synes lyset fungerer bra her, ikke for harde kontraster etter min mening og det er mange linjer å følge.
Tove H.
Velkomponert med fine linjer og lys. Du har fått fram en helt spesiell stemning her. Svært severdig!
Mvh Tove
Nils G.
Svært fascinerende med alle de skinnende trekronene. Synes det gjør seg bra i s/h selv om jeg nesten alltid foretrekker farger. Veldig bra at kirkens skyggeside ikke er svart men inneholder alle de fine detaljene. For meg er det faktisk det som gjør bildet attraktivt i mine øyne sammen med linjeføringen som gravstøttene utgjør.

Nils
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu