Tidlig vinter på Dovrefjell. Se det gjerne i fullskjerm.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-04 17:25:55
    Versjon #2
Utstyr
  • nikon D200
  • sigma 10-20mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger740
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285716} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Svend Wiig L.
Hei Ivar!

Flott kontrast, fin dybde og balanse der snøskavelen fører deg videre inn i bildet til toppen med fjellet og den dramatiske himmelen......Lang setning men fikk sagt det meste her!

Bra igjen

Mvh Svend
Avsluttet .
Dramatisk og spennende landskap. Godt utført s/h-konvertering. To tomler opp :)
Knut L.
Voldsomme mektige formasjoner fra forgrunn til fjell og himmel/skyer i bakrunner skaper uhorvelig dramatikk i dette fjelllandskapsbildet.

Flott s/h-teknikk

Jeg tror faktisk jeg velger meg v2 med litt mer opplyst snø.

Forresten - bildet gjør seg virkelig godt i fullmodusvisning.

Meget bra.

Knut L
Fred S.
Gjennomført bra, suveren eksponering som gir et flott spenn i gråtonene, Som skapt for vidvinkel, dette motivet, der både den forblåste forgrunnen og en drøm av en himmel er spennende ytterpunkter.

vh fred
Stig A G.
Flotte kontraster. v2 gir et litt mere kunstnerisk uttrykk. Flott.

/Stig
Knut Børge S.
Hei Ivar!

Dette var mektig, for et majestetisk landskap, foreviget på den beste måte. Herlige toner og fin dybdefølelse som leder oss gjennom det flotte landskapet og mot fjelltoppen. Særdeles bra!

Du får min anbefaling for dette!
mvh KBS
Stig Børre E.
Mektig landskap, og jeg er mektig imponert over hvordan du får formidlet det.
Knakenede godt komponert, hvor forgrunnen skaper et sug innover i bildet med den midtstilte fjelltoppen i bakgrunnen. Tonene i v1 er fine, v2 blir for utbrendt.

StigB
Ivar B.
Hei alle sammen! Takk for hyggelige kommentarer.

Knut Børge: Takk for anbefaling.

Stig Børre: Ser at det ble noen litt for hvite punkter i versjon 2.

Takk igjen! Mvh ivar.
Kjell Ivar Ø.
Artigt og flott komponert med snøen som dras mot Kolla.
Spennende himmel. Dette var flott Ivar. På vei mot snøheim ?.
vh Kjell Ivar
Rolf S.
God dybdevirkning der en blir dratt inn i bilde og mot en spennende himmel, bilde kler svart/hvitt men det hadde vært artig og sett en versjon med farger og!
Mvh Rolf
Kjell Sigurd S.
Super quadratissimo! :-) Flott bruk av vidvinkel. Blikkeet dras mot nuten der bak. Du har fått mye velfortjent skryt. Disse høyfjellsbildene dine er det svært høy klasse over.

Kjell S
Robin J.
God dragning for blikket her mot de majestetiske fjellene. Syntes dette passet godt i S/H. Enig med KSS at høyfjellsbilder er du virkelig god til:) Mvh RJ
Erik J.
Mekttig flott! Snøformasjonene i forgrunnen nesten speilet i skyene bidrar sterkt til at dette slår an! Fint format.
Sverre H.
Hei Ivar, enda et fabelaktig fotografi fra Dovre. Likte spesielt himmelen her. Som robin nevner, utrolig fin dragning i bilde, og dybden er til å ta og føle på.
Likte dette svært godt!
Eirik H.
For meg er dei utbrente høglysa i forgrunnen veldig irriterande. Normalt er ikkje dette så ille i snø-landskap, men her er resten av snøen gjengitt i nokså mørke toner, noko som gjer dei utbrente høglysa veldig markante.

Komposisjonen er god, men eg anar ein veldig sterk vidvinkel her. Det gjer at fjellet i bakgrunnen blir nokså puslete i høve til forgrunnen. Eg kan tenke meg at skuet var meir majestetisk enn det framstår her.
Anders H.
Fantastisk himmel og snø i forgrunnen. Men du har skjært bort en del på sidene?
Ivar B.
Hei alle sammen!

Kjell Ivar: På vei mot Snøheim ja. Godt observert.

Eirik: Ganske sterk vidvinkel her ja Eirik. Flere årsaker til det. Vidvinkel var eneste mulighet for å få bildet skarpt gjennom det hele. Det blåser også så sterkt, at nedblending var umulig.
Fjellet i bakgrunnen er nå ganske så puslete i virkeligheten også, men jeg skjønner hva du mener. De utbrente punktene i snøen får jeg skylde på slett etterbehandling og slurv, orginalen er ikke utbrent-

Anders: Her er nok kuttet noen cm på sidene ja. Motivet gjengis best i mer kvadratisk format.

Mvh Ivar.
Mads B.
Hei. Et meget bra bilde som forteller at her er du i et værhardt område. Fin virkning med snøskavlene i forgrunnen, og fjellet baki der skaper en fin dybde i bildet. Skyene på himmelen gir et ekstra liv, synes jeg.
Mvh Mads B.
Odd Tore S.
Jeg tipper på at jeg går i utakt med resten av kommentatorene her (har tendens til passgang), men her synes jeg at det er så mange elementer på bildet at det rett og slett blir for urolig. Jeg opplever suget av vidvinkel og ser mye bra s/h arbeide, litt mørkt på denne skjermen, blir bedre på PS skjermen. v2 ser litt ut som om den er belyst med digital hodelykt?
Hovedelementene fonnene i forgrunnen og fjellet i bakgrunnen med skyer er hver for seg bra, men koblet sammen ble det i meste laget for meg. Egentlig ikke mulig å grunngi dette bedre, det bare er sånn.
Kuttforslag er ikke tingen, du har hatt en bevisst mening med dette, og det er det som funket for deg. Skulle du delt det opp i to motiver ville du sikkert gått gjennom prosessen en gang til og valgt vinkling og perspektiv/brennvidde ut fra dette.
Odd Tore
Kristin S.
Fantastisk flott. Den buende formen på snøen i forgrunnen gjentar seg i fjelltoppen i bakgrunnen, og er også med på å gi en fin dybde i bilde.
Nydelig s/h. konvertering, liker v.1 best. Meget bra som vanlig:)

Mvh Kristin
Håvard S.
Det ekstra lyset i v2 gir bildet et herlig liv.
Fenomenal dybde og bruk av vidvinkel!
Fasinerende linjer i snøen og landskapet.
Ha en fin fotouke, Ivar.

Mvh. HåvardS
Inge S.
Hei.
Går helt klart for v1 og et godt motiv fra deg igjen. Det ser så enkelt og greit ut men vet bedre :-)
Meget bra dette.

Mvh Inge
Arvid M.
Hei! Der kom eit nytt fint bilde frå deg! Dette er eit mektig bilde med iskald snø i framgrunnen og vidda innover som munna ut i fjelltoppen bak. Fine kontraster i bilde, veldig bra.
Helsing Arvid
anders s.
dette var et virkelig bra s/h bilde fra fjellet ivar. likte spesialt godt suget innover i bildet,skyformasjonene og den flott snøfonna. kan ikke annet enn å bli imponert når jeg får servert sånne blinkskudd. ha en fin dag/natt :-)videre mvh anders
Kjetil D.
Toneforløpet i snøen i forgrunnen er meget vakkert.
Jeg liker hvordan komposisjonen leder blikket opp mot fjellplatået.
Øyvind A.
Upåklagelig dybdefølelse. Vidvinkelperspektivet fremhever forgrunnen og gjør fjellet bak til statist. Det fungerer fint, siden forgrunnen er såpass interressant og har så fin struktur.

Høylysene skriker etter mer skånsom behandling, spes i v2. Slik sett er v1 den beste presentasjonen.

Ø.
Bjørn Olav K.
Flott bilete! Likar godt denne typen svart kvitt bilete. Flott himmel og god kontrast i fjellpartiet. Desverre vert eg litt forstyrra av dei utbrente flekkane i snøen - spes i v2 der det er altfor mykje, og her er og fjellet for kontrastrikt. Forgrunnen er interessang, men kanskje litt for voldsom - det var eit eller anna med perspektivet eg ikkje likte.


mvh
BOK
Edmund M.
Et veldig bra landskapsbilde. Stor dybde, stort toneomfang og god komposisjon. Og ikke minst en flott skildring av mektig natur. Dette gir øyeblikkelig inspirasjon til å løpe ut med kamera.
Versjon 2 har nok etter min mening litt utbrente høylys.

E.M.
Tove H.
Her dras blikket forbi fantastiske snøformasjoner - mot mektige fjell og praktfull himmel...Flott dybde og føring innover i bildet! Topp bilde!
Mvh Tove
Ivar B.
Hei! takk for kommentarer fra dere siste også.

Det er nok desverre litt slurvete etterarbeid i dette bildet, i allefall i versjon 2. irriterende, men musesyken i begge albuer setter begrensninger for en ny versjon denne gangen.

Takk igjen alle sammen. Mvh Ivar.
Rune S.
Svært nydelig landskapsbilde i flotte valører og fint lys. Tenker da spesielt på #1. Fint med de tunge skyene over pluss dybden bakover i bildet. Meget severdig.

Mvh
Rune S
Avsluttet .
Flott dybde,sterke kontraster som understreker fjellets krefter.
Liker dette godt.
Hilsen Tone!
Åsmund K.
Utrulig fin dybde der ein føle ein blir dratt inn i bildet. Spesielt mønster i snøen i forgrunnen og den dramatisk mørke himmelen gjør bildet meget bra. Like godt det kvadratiske formatet.
mvh åsmund k
Terje H.
Et meget spennende landskapsbilde! Monumetalt, mektig - utmerket som svarthvitt. Gratulerer! :)
Anders N.
Det som slår meg først med dette bildet er de fantastiske teksturene og formene i snøen. Herlig fremhevet ved hjelp av et godt perspektiv og finfin sort/hvit bearbeiding. I tillegg dras man innover i bildet. Nærmest suges inn. Får faktisk også litt Ansel Adams vibber av dette her. Et svært sterkt bilde.

- Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu