Bergensbanen ved Tunga
Bergensbanen utenfor vestlige åpning av Gråskallentunnellen.
Hestfossnuten i bakgrunnen.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger225
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285790} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Ivar B.
Tøfft dette. Fin S-komposisjon gjennom dalen og ved hjelp av togskinnene. Liker de litt mørke tonene. Litt mer usikker på avsluttningen nede. Ville kuttet slik at togskinnen gikk ut i høyre hjørne. Føler det forsterker linjeføringen i bildet. Mvh Ivar.
Kjell Sigurd S.
Synes Ivar sier det godt. Støtter kuttforslag. Ellers har du fått med 2 av de verste fiendene til godt landskapsfoto i siviliserte strøk - jernbanen og kraftindustrien. Håper fremtidig utbygging av kraftnettet foregår under jorden. Kanskje litt mye å håpe på at toget skal ta samme rute... Likte bildet.

Kjell S
Lars-Anders M.
Her har vi bergensbanen som ett fint kunstverk. Mesterlig lysbruk. Og komp i særklasse.
Ann T.
Hei Odd Tore, dette var veldig bra! For en gang er det lavet noe vakkert ut av strømkabler! Nydelig hvordan lyset skinner på disse mot den mørke bakgrunnen. Flott bruk av lys og bra gjennomføring i s/h!
Mvh. Ann
Stig Børre E.
Flott komponert, med lysende linjer som slynger seg i gjennom bildet.
Fine toner. Syns utsnittet er bra som det er. Full pott :-)

StigB
Fred S.
I bilder flest er det vel slike strømførende greier en gjerne vil unngå ( linjene altså), men her bærer de hele bildet, sammen med skinnegangen. Den fine S-kurven er nevnt, og skulle jeg ha kuttet, ville jeg nok ha valgt høyspentsaken oppe i venstre kant.
Fint å se NSB slik, uten f, eks. agendatoget som er hatobjekt nr. 1 for alle som må fra Grong til Rana, og sikkert andre steder

vh fred
Steinulf L.
Flott bilde med kablene som ledende (sic) elementer.
Anders M.
Dette var flott ja. Strømkablene frisker det hele opp. Fint komp og jeg synes det er fint som det er ift snitt. Godt foto.
_AM_
Knut L.
Spennende motlyseffekter i skinnegang og ledninger bærer komposisjonen og er elegante linjer mot toneforløpet i silhuettene i bakke og fjell. Fint lys i himmel og skyer.
Jeg ville forsøkt beskjæring i underkant og til venstre, som også nevnt i kommentarer ovenfor.

Knut L
Rune S.
Norge går på skinner og det ser vi her. Stilig med toglinja i motlys mot det skyggefulle. Kan være med på et kutt i underkant. , men jeg synes det går fint som det er. Flott å se på.

Mvh
Rune S
Odd Tore S.
Takk for kommentarer og meninger om utsnitt!
Det er flere muligheter her. Kutt i bunnen er OK for meg, men ikke nødvendig slik jeg ser det. Høyspentmasta ville jeg nok heller klonet bort enn å kutte, for å beholde balansen i bildet. Men den hører til.
Bare vent til jeg eventuelt finner på å legge ut Kraftdalen!
Bildet blir nok mørkere enn jeg hadde tenkt på skjermer med mørke mellomtoner. Det var ikke meningen. Men originalen er så mørk at den omtrent ikke er utbrent.
Kjøreledning og skinnegang i kraftig motslys er saken her, og S-kurven.
Denne strekningen er ganske ny. Fra før har jeg romantiske bilder med Bergenstoget over den gamle steinhvelvbroen. NSB foretrekker dette, jeg det gamle.
Odd Tore
Inger-Lise S.
Et bilde med nydelig lysspill og flott komposisjon. Jeg liker stemningen i bildet.
Slike ledninger er jo gjerne uønsket og man bes om å klone de vekk. Du har laget kunst av de :-)

Inger-Lise
Tove H.
Nydelig lysbruk og linjer! Her har du klart å lage et kunstverk fra Bergensbanen.
Mvh Tove
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu