Iran # 2
Eldre mann har en stille stund i en av Esfahans moskeèr
Godt fornøyd med bildet selv, både med format/utsnitt og b/w konverteringen.
Bildet inngår i albumet Iran - Iran er en verdens eldste sivilisasjoner, med historie tilbake til 4000 år BCE, og kan være stedet for verdens første etablerte menneskelige samfunn. Iran er i dag under et teokratisk politisk styre som har innført svært konservative islamske reformer, men det er fortsatt interne konflikter mellom reformister og konservative over landets fremtid, gjennom valgt politikk. Bildene i denne serien er tatt på en snau ukes ferietur sentralt i landet. Det er ikke enkelt å være fotograf her, da det er mye begrensninger på hva som er lov til å avbilde. Derfor må forsiktighet utvises. Noen av bildene kan derfor ha komposisjonsmessige og/eller tekniske mangler, men håper allikvel at de kan fortelle en historie.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-05 18:13:43
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 100-400mm 1:4.5-5.6 L IS USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW ISO 500
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_285957} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Thorbjørn R.

Utsnitt og format funker som bare det. Fin stemning i bildet. Skal jeg pirke på noe, så må det være at lyset på stativet (?) til høyre blir litt hardt. Ellers veldig flott.
Anders M.

Stilren komposisjon og et fint motiv. Tenkende,eldre menn (og kvinner :)) er god mat for en fotograf. Synes dette ble bra jeg.
_AM_
Yngve Sem P.

Fint at du oppgir de fotografiske vanskelighetene under de rådende forhold. Teknisk er vel bildet ditt midt på treet (uskarpt), og miljøet blir litt tamt gjengitt med tanke på at han sitter utenfor en moské. Motivet med tenkende mann er fint nok, og s/h funker bra, noe kontrastheving hadde gjort seg. Ser gjerne mer fra Iran :)
Solveig F. K.

Hei Espen. Spennende land du har vært i da, har selv aldri vært der. Blir interessant å følge serien fra Iran. Motivet passer i sort/hvitt og jeg syns jeg kan fornemme atmosfæren og stemningen. Noe uklart er det. men her var vel meningen å formidle stemningen fra dette samfunnet, og det syns jeg du lykkes i.
mvh Solveig
Avsluttet .

Litt lite kontraster,men ellers et godt fortellende bilde.
Hilsen Tone!
anne g.

hei espen! lucky you som har opplevd en slik reise, det må gi uutslettelige inntrykk. liker dette motivet svært godt, men i farger. da kommer følelsene mer til uttrykk, fra kulturen altså. fin og enkel komp. litt mer kontras? mvh anne
Tom T.

Ikke lett velge her, begge versjonen har noe ve seg. S/H bilde kunne kontrasten vært økt litt. Forøvrig en god komp og historie.

mvh TomT
Eva Marie P.

Det er en god historie d forteller med dette bildet. Liker det godt i farver jeg. Syns det er greit at det tekniske uteblir litt når man greier å formidle noe slik som her.
-epl
sunniva l.

synest s\hv versjonen gjør seg best her.
flott miljø\ kulturskildring!

mvh sunniva
Per Einar G.

Hallo Espen!

jeg syntes dette ble bra jeg (500iso og 400mm)....spesielt i fargeversjonen. Lurer på hva han sitter å tenker på. Det som gjør at jeg velger fargeversjonen; sandalene selvfølgelig! Ser jo nesten orange ut, nå har jeg fått bekreftet at det er ikke bare nordmenn som går med sokker i sandalene ;-)

Per E.


Espen R.

Takker for kommentarer alle sammen. På 400mm og f/6.3 funker ikke objektivet like bra, og burde brukt f/7.1 og kanskje ISO 640. Var vanskelige lysforhold inne i moskeèn, og et nanosekund etter at speilet var lukka, reiste mannen seg å gikk....
vh
Espen
Liv F. D.

Hei Espen,
fin skildring fra en annen kultur dette. Likte best sv/hv versjonen.
mvh
Liv '')
Nils Magnus N.

Hei,

Liker dette bildet godt. Har ikke noe å utsette teknisk på dette bildet. Gir egentlig bare tommel opp for det.
Liker det best i farge, og det som virkelig skaper bildet for meg er de slitte sandalene.
Bra jobb

vh
Nils Magnus Nilssen
Espen R.

Takker for hyggelige kommentarer, Liv og Nils Magnus:-)
Espen
Line M.

Hei Espen.
Flott, enkelt og fortellende bilde. Velger V2 da jeg liker de duse fargene. Det passer stemningen i bildet.
Mvh
Line
Espen R.

Takker for hyggelig kommentar, Line:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu