Fjellrev på hiet
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikon 300 mm + 2 x conv
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_286115} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Monika Frisvold V.

Hei
Nydelig bilde av Fjellrev valpene....
lekene som de er på dette stadiet..
Liker posituren og blikket til den til høyre..
naturlig og fint bilde...
mvh monika
Vegard L.

Virkelig artig. Ser at revene er opptatt med sitt uten å bry seg om fotografen.
Et bildet som forteller mye!.
Vegard
Terje M.

Flott bilde av revevalpene. Fine farger.

Mvh
Terje
Sverre H.

Hei Kjartan,

Jeg misunner deg virkelig disse reve fam bildene. Hærlig! Det må ha vært en utrolig opplevelse. Her er lek og glede, de ser ubekrymret ut der de ligger. Skulle ønske det var flere av disse fantastiske dyrene i fjellheimen. Bildet er det heller ikke noe å utsette på.

Sverre.
Knut H.

hei Kjartan.
Den naturlige og avslappede holdningen til revene
skaper en ekstra idyll i bilde ditt.God ramme rundt
komposisjonen håper disse vokser opp og tilfører
arten sårt tiltrengt påfyll.
Mvh Knut
Aleksander M.

Hei
Dette var meget bra! Du må være utrolig heldig som vet om et fjellrev hi, det finnes ikke mange av dem igjen. Har du tatt dette i år eller er det et gammelt bilde?
Synes komposisjonen er god og liker meget godt posituren på fjellrevene som viser at ikke du forstyrrer dem ved hiet. Fint at du har fått med både lekende og en avslappet fjellrev i samme bilde. Så tidligere i år at du fikk et gullbilde i fotojakta for lekende fjellrever, er det dette eller et tidligere du har vist? Eller har du ikke vist det i det hele tatt?
Jeg liker også godt at du har fått frem den kraftige grønnfargen på vegetasjonen rundt hiet, som sikkert skyldes at det blir godt brukt. Gratulerer med blinkskudd i alle fall!

Mvh Aleksander
Tommy S.

Hei du

Utrolig flott situasjonsbilde av de vakre revene.
Flott komposisjon og flott miljø.
Det svake lyset som treffer dyra fra venstre, kombinert med posituren på dyra, gir bildet en flott avslappet stemning, og fargene er behagelige og naturlige å se på.
En nytelse!!!
Anbefales

Tommy S
Avsluttet .

Hei Kjartan,

Meget severdig bilde. Flott utsnitt og bra tekn.
Stilig med den ene som kulern mens de andere leker.

mvh
Tommy
Jan Inge K.

Her er det bare å stemme i: et flott fjellrevbilde. Med årets smågnagerår over hele fjøla er det vel lov å håpe på flere slike blinkskudd til sommeren...
Kjartan T.

Takk for kommentarer. Hyggelig å høre at folk liker bildet, synes også selv at det bringer ei fin stemning fra fjellet videre. Dette bildet har jeg ikke prøvd i fotojakta Aleksander, men jeg fikk gull for det bildet der disse valpene biter hverandre i halen. Ligger ute i bildearkivet mitt her på Foto.no. Dette er tatt den samme morgenen, for to år siden.

Det var forøvrig ikke liv på dette hiet i år, men noen kilometer unna ble det født valper. Det hiet er derimot vanskeligere å komme så nær uten at man forstyrrer.

Takker for anbefaling!
Rolf S.

Dette er virkelig et flott bilde, det at Revungene leker og slapper helt av og ser ikke ut til å være forstyrret hever bilde mange hakk.
Skulle gjerne opplevd en slik ungeflokk i '' mine'' fjell.
Anbefales.
Mvh
Rolf
Robin J.

Fin formidling av en sikkert fantastisk opplevelse. Skulle gjerne vært der:) Mvh RJ
Morten W.

Ett helt fortryllende bilde, og særlig med tanke på artens problemer i Norge, er dette like sårt å se, som flott. Man gjør seg jo sine tanker. For håpe det lille lyspunktet fra i sommer/høst bærer frukter.
Kåre G.

Hei Kjartan.
Jeg har fått din mening om reirfoto. Hva er din mening om hifoto? Dette er jo Norges mest utrydningstruede dyreart. Bør den ikke få fred fra fotografer? Jeg er sikker på at du har gjort dette forsvarlig, men hvor er vær varsomplakaten her?
Flott bilde.
Mvh. Kåre
Kjartan T.

Hei Kåre, helt enig med deg. Denne arten er også sårbar for forstyrelser dersom du oppfører deg som en total idiot og oppholder deg ved hiet og på hiet i flere dager. En forskjell er det fra enkelte fuglearter som kan sky reiret ved den minste forstyrelse i den mest sårbare tida. (F.eks. hubro, kongeørn og trane.)
Fjellreven har tross alt gangene de kan springe inn i og er vant til at de må gjøre det noen ganger. Og en amatørfotojeger som lar seg friste og er så uheldikg å komme over et fjellrevhi kan vel ikke gjøre så store skader på kort tid.

Men for meg kan både fugler og dyrs reir og bo være fredet for fotografer. Jeg håper og tror det kommer en lovtekst en dag som sier noe helt spesifikt om dette. Flere land har allerede forbud mot reirfoto.

Kåre G.

Hei igjen Kjartan.
Takk for svar. Ble litt sein med reaksjon, men har vært bortreist med helga.
Jeg har bare drevet med maturfoto i fire fem år og vet skammelig lite om fugler og dyr, men jeg har lagt merke til at utrolig mange naturfotografer fritar seg selv fra forsiktig omgang med hi og reir for å få de nødvendige bildene. Her er noen eksempel.
Rett foran et av mine ørneskjul, ca. en kilometer borte, hekker kongeørna. Få meter fra reiret har en prisbelønt naturfotograf satt opp sitt skjul for å få reirbilder. Ørna flyttet til et annet sted og har det trolig bra der, så han fikk ingen bilder. Han har nettop gitt ut en praktbok om rovfugler. Jeg undres på om han har gjort mange overtramp for å lage denne boken.
Det ble på NRK for litt siden vist en havørnfilm. Opptak ble gjort her i området. Det ble filmet fra kamuflasje tett ved et reir for å få reirbilder. Neste år var ørna flyttet til andre siden av fjorden. Det gamle reiret var brukt i mange år.
Du tror ikke at menneskers forsiktige oppførsel kan ha forstyrret dette revekullet. Som du sier, så flyttet den til et annet sted. Min teori er: Etter hva jeg har lest meg til i kritikken av bildene, så har ganske mange mennesker vært inne og sett dette kullet. Fotografer, folk fra fjellrevprosjektet, kanskje fjellturister og lignende. Alle oppfører seg eksemplarisk og fjellreven er jo halvtam, som vi vet. De stikker ikke ned i hiet en gang, så alt er sikkert OK. Så kommer mitt poeng. I hele sommeren har ''store hanndyr'' (mennesker) pisset og markert i vid sirkel rundt området. Er det noe et hundedyr kan, så er det urin. Den blir nervøs og stikker med hele familien. Forhåpentligvis når ungene er selvstendige. Hvis ikke, så er ungene veldig sårbare uten hi å gjemme seg i. Fjellrevunger har veldig liten overlevelsesprosent, så det er veldig få som når å bli kjønnsmoden av et kull. Oftest ingen. Men dette vet du mye bedre enn meg. Kanskje har reveparet det knall i sitt nye område. Kanskje er de her enda mer utsatt enn de var fra før. Som du vet, så er ikke alltid ting slik de ser ut for oss mennesker i naturen.
Kanskje det som skremte meg mest ved å lese alle kommentarene til dine fjellrevbilder. Hele foto.no eliten ville gjerne klampe inn i fjellrevens yngleområde, sammen med deg. Ikke ta dette som kritikk av din person. Det er det ikke. Jeg setter veldig pris på at du vil diskutere dette.
Mvh. Kåre Gårder
Kjartan T.

Hei igjen Kåre!
Joda, som jeg sier så kan nok også reven bli stressa av oss fotografer. Men den tåler nok en glad amatør bedre enn havørna eller hubroen i den første rugetida. Håper du leser hva jeg skriver. Husk at dette starta med ditt bilde av ørneungene og du har tatt det beste forsvar, angrep. Men det er det ingen grunn til. Jeg er ikke kritisk til det du ja ut, ville bare minne om naturvett-plakaten. Og som tidligere skrevet, for meg kan det godt bli forbud mot foto på hi og reir.
Kåre G.

Kjær Kjartan.
Jeg er ikke ute etter å ta deg. Jeg er ute etter likhet for reglene. Du gjorde helt rett i å gjøre meg oppmerksom på denne regelen om å frede viltet i hekke/rugetiden. Men siden det er du som gjorde meg oppmerksom på dette, så fortsetter jeg diskusjonen med deg. Jeg er glad for denne debatten og er helt enig at slik skal det være. Vi skal ikke legge ut bilder på foto.no hvis dette kan medføre et renn av fotografer på reir og hi. Jeg tok mine bilder i visshet om at her var ikke ørnungene unødig stresset, siden det var under ringmerkingen det skjedde. Du tok dine bilder i visshet om at om at revene ikke ble unødig stresset. Det er ikke det som saken handler om. Den handler om at, skal vi tillate bilder av reir og hi på foto.no, siden de kan føre til forstyrrelse av viltet i formeringsprosessen.
Jeg setter utrolig pris på deg som fotgraf. Setter pris på dine kritikker og meningsytringer, men er ikke enig med deg om at du bør legge ut slike bilder som dette, når vi har en generell regel om ikke å gjøre det. Takk også for at du ikke blir møkkasur på meg for at jeg drar denne diskusjonen vel langt. Vi er mer enige enn uenige.
Mvh.Kåre
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu