Død rødstilk.
En tidlig morgen kom jeg over denne stakkars rødstilken dekket av duggdråper.
Fotograf
Utstyr
  • canon eos 1
  • 35-35o
  • Brennviddeca 160mm
  • Blender-
  • Filmtypevelvia
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger57
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_2867} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (25)
Geir F.

Fikk vondt i meg når jeg så dette bildet, med tanke på hvilken lidelse den har gjennomgått før den døde.
Viklet foten inn imellom strengene på gjærdet??
Bloddråpen på nebbet sier jo at dette ikke har gått direkte smertefritt.

Fototekniskt er det vel ikke noe å si på.
Robert D.

Vil bare si at jeg ikke liker alle disse bildene av døde dyr. Synes det er litt respektløst.
Magnus Å.

Jeg likte dette bildet, jeg blir ille til mots når jeg ser på det.
Velvia er en genial film, den gode fargen (fargemettningen på filmen) syns jeg forsterker bildens innhold/budskap.
Interessant at vi bryr oss så mye om en død fugl når vi ser døde mennesker på tv hver dag og gir fan.
Carsten A.

En side av virkeligheten, også en slags gravtale. Absolutt ikke respektløst, snarere det motsatte. Et noe dystert tema, kanskje, men alt som vises av bilder skal da ikke være skjønnmaling.
Avsluttet .

Jag er enig med övrig..jag blir sorgsen till sinnet..men den finns där ..verkligheten..och i dom flesta fall är det p.g.a oss människor som djuren råkar illa ut..tyvärr..det är en bra bild och jag tar till mig den som en sista hälsning till en vacker fågel och hoppas att du hann glädja någon medan du levde..
Kenneth K.

KOM IGJENN!!! Innrøm at du drepte fulen sjæl å hangen opp etterpå.

Den har i utgansgspunket en fin form, men jeg syns ikke bildet ditt får det fram.
Kansje fjerne gjerdet under, Så ikke vingen tangerer.
TAKK for at det ikke er steiksol.
terje s.

Føyer seg fint inn i din serie... her har du også holdt deg til det enkle... så budskapet forsvinner neppe.
Robert D.

Jeg ser ikke budskapet. For meg blir dette bare spekulativt. En utnytting av dyras ulykke for å spille på folks automatiske følelser (det fungerer bra, ser jeg). Jeg er ikke spesiellt interessert i bilder fra kategorien ''Dekorativt, men kjedelig'' (les: Sommerfugler, såpebobler, fjell og dal). Bilder som de fra kampanjen mot dyreforsøk som Bodyshop kjørte for noen år siden (hunder, katter, kaniner med avklipte øyelokk og øya fulle av sminke) er grusomme bilder m e d mening. De åpna øya mine, for å si det sånn.

Jeg vil også si at ikke noe jeg har sett her gjør meg i nærheten av like kvalm som hakkespett-agfa-reklamesvineriet til Morten Krogvold. Et bilde som alene gjør at jeg aldri kommer til å benytte et agfaprodukt igjen.
karine h.

åh, digg. altfor lenge siden vi har hatt drittslenging om morten krogvold.
kjenner du egentlig til flere fotografer?
Robert D.

Krogvold interesserer meg ikke. Det er holdningen til dyra jeg ikke klarer.
Carsten A.

Hva i all verden er ''hakkespett-agfa-reklamesvineriet til Morten Krogvold'' ?
Are G.

Jeg også lurer litt på den hakkespetten til Krogvold

KENNETH ...Hvist du ser en tangering mellom vingen og gjerdet, bør du kanskje repetere litt mattematikk :)

(PS: Jeg likte bildet jeg)
Robert D.

På side 27 i Fotografi nr7-99 er det reklame for Agfacolor Optima II 100. En død hakkespett er dandert på no rødt stoff og fotografert. Teksten handler om hvor fint det er at agfafilmen gjengir fargene som de er.

Jeg vil beklage overfor Kai Jensen at jeg har vært med på å trekke diskusjonen under hans bilde langt ut på viddene. Vanligvis tenker jeg meg om i en dag eller to før jeg legger inn kommentarer (er jo trønder), men dette temaet opprører meg så jeg la inn følelsesutbruddene spontant. Jeg ser nå at det nok hadde vært riktigere å ta det opp generellt på diskusjonssidene.
Carsten A.

Ta det med ro, det er vel greit å ta opp sakene litt spontant. For egen del blir jeg ikke opprørt over noe av dette. En annen sak er at jeg synes Morten Krogvold er betydelig overvurdert.
kai j.

Jeg har ikke tenkt spekulativt eller noe som helst i den retningen. Men som naturfotograf er jeg på stadig let etter nye motiver og når jeg kom over denne rødstilken, ville jeg prøve å dokumentere dens desperate kamp for å overleve, en kamp den desverre allerede hadde tapt. Det at bildet rører ved noe i menesket viser bare at vi har følelser, og at noen finner det vondt å se denne stakkars fuglen og kanskje reflekterer over dens lidelser, viser bare at man er et tenkende og følsomt meneske.
Siri O.

Det var virkelig vakkert skrevet, Kai. Jeg føler bare ved å se bildene dine at du har mye poesi inne i deg som bare venter på å få slippe ut.
Du burde ha med notisblokk når du fotograferer, for å notere ned tanker og stemninger.
Hvem vet, kanskje det kunne bli en vakker bok av det?

Synes forøvrig Morten Krogvold er betydelig overeksponert, ikke overvurdert. Det er da vel ingen grunn til å nevne ham til stadighet.
Kent Inge O.

Noe av det sterkeste bildet jeg har sett på lenge. Dette er et bilde som forteller/dokumenterer en dyster hendelse på en veldig direkte måte.
Å det var også vi; menneskene som drepte fuglen indirekte ved å sette opp et piggtrå-gjerde. Vi trenger slike bilder som viser den harde og brutale tilværelsen, ikke bare solnedganger.
Kjempebra!!
Carsten A.

Morten Krogvold som ''overeksponert'' foto(graf), han ville ha sprukket om han hadde lest det!
Frøydis A.

Jeg får alltid vondt i meg når jeg ser, eller hører om dyr som dør.. Da særlig om dyr som dør som følge av mennesker mer eller mindre bevisste handlinger.. Denne Rødstilken har jo viklet seg inn i noe so \m mennesker har satt opp.. Og det gjorde vondt langt inn i hjerterota!
Men syns det er greit og litt fint og ta bilder som vekker følelser hos folk. Uansett hvilke følelser det er. Kunst er jo ikke kunst uten at man føler noe av det... Hvis du skjønner hva jeg mener...?
Et godt (men vont) bilde!
Avsluttet .

Jag vet inte vem den där Krogvold är och jag bryr mig inte heller..varför ska det ofta blandas in andra namn i kommentarer..det är Kai som har tagit bilden och det har han gjort bra....
Lotte J.

Dette er bare et helt utrolig godt bilde. Sjelden å se så gode bilder som treffer sjelen så brutalt. VELDIG BRA!!!
Dan H.

Det er et brukbart bilde, og instinktivt synes jeg ikke det virker spekulativt. Norske naturfotografer er notorisk postkortpregede, og velger som regel å ikke vise oss noe vi ikke ''vil'' se.
Seriøst dokumentarfotografi med natur som tema er viktig og burde gjøres mer. Da er forøvrig Hr.Krogvold ikke noe godt forbilde. Se heller på bildene til en annen Morten (Hvaal). Norges eneste dokumentar/krigs fotograf av internasjonalt kaliber. Få kan mer om respekt for levende og døde.
Avsluttet .

En tanke, efter den senaste tidens diskussioner om manipulation - när jag vet att denna bild är omanipulerad rör den mig mycket mer än om jag vet att den är manipulerad (t ex en uppstoppad fågel som är placerad på stängslet (i verkligheten, i mörkrum eller i datorn)). Därmed inte sagt att manipulerade bilder alltid är fel, men den här typen av bild blir mycket starkare om man vet att det man ser på bilden faktiskt är verkligt.
Lars-Anders M.

Du liker døda fåglar?!
Avsluttet .

Nej, det gör jag naturligtvis inte! Somliga vill missförstå allt som skrivs.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu