Iran # 8
I parkene pleier Iransk ungdom å møtes, gjerne med romantiske motiver. Dersom en ikke er gift, er dette forbudt. En kan risikere å få represealier og tilsnakk fra ordenspolitiet.
Da jeg endelig har fått justert skjermen min riktig, tror jeg dette skal ha bedre kontraster enn de forrige i denne serien. Liker komposisjon og synes bildet er fortellende. Er noe usikker på om forgrunnen forstyrrer.
Bildet inngår i albumet Iran - Iran er en verdens eldste sivilisasjoner, med historie tilbake til 4000 år BCE, og kan være stedet for verdens første etablerte menneskelige samfunn. Iran er i dag under et teokratisk politisk styre som har innført svært konservative islamske reformer, men det er fortsatt interne konflikter mellom reformister og konservative over landets fremtid, gjennom valgt politikk. Bildene i denne serien er tatt på en snau ukes ferietur sentralt i landet. Det er ikke enkelt å være fotograf her, da det er mye begrensninger på hva som er lov til å avbilde. Derfor må forsiktighet utvises. Noen av bildene kan derfor ha komposisjonsmessige og/eller tekniske mangler, men håper allikvel at de kan fortelle en historie.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 100-400mm 1:4.5-5.6 L IS USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/160s
  • FilmtypeRAW ISO 320
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_286818} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Tove H.

Her er det stemningen jeg umiddelbart faller for! Hjertevarmt, fortellende bilde! Kroppsspråket til de to er bare herlig. Komposisjonen er fin, kontrastene likeså og forgrunnen ja, den plager ikke meg. Herlig bilde!
Mvh Tove
Thorbjørn R.

Jeg synes forgrunnen er helt fin jeg. Nydelig lys og flott situasjon. Jeg synes det mangler litt på skarpheten. En lukkertid på 1/160 kan jo være snaut på 400mm, dersom det er håndholdt - selv med IS (hvis jeg skal tillate meg å synse litt).
anne g.

hei espen! veldig mye humor her,på iransk da! forgrunnen skaper en uskarp og fin rytme og innramming til bildet! ville nok kutta bittelitt i toppen. ha en fin kveld! mvh anne
Wenche J.

Hei Espen
Et varmt, godt og fortellende bilde. Forgrunnen er ikke forstyrrende for meg. Øynene går direkte til de to personene i bildet. Flott serie:)
Mvh Wenche
Per Einar G.

Hei Espen!

Et bra bilde.
Det gjør det litt mere spennende å studere bilde etter å ha lest introen din til bildet. Er det forbudt kjærlighet eller ikke? :-)
Jeg syntes at komposisjonen er bra med åpningen mellom buskene bak paret og den uskarpe forgrunnen. Det passer fint i en slik setting. BW fungerer utmerket på min skjerm.

Ha en fredfull søndag!

Per E.
Espen R.

Takker for hyggelige kommentarer alle sammen. Ja Thorbjørn, du har helt rett. Det tekniske kunne vært bedre her, skulle kjørt opp ISO litt her. Opplever at objektivet ikke leverer 100% på 400mm før f/8 eller f/9. Men, øyeblikket måtte fanges der og da... Igjen, takk skal dere ha!
vh
Espen
Jan-Torstein H.

Flott bilde med en glad og behagelig stemning. Fin komposisjon. Fint lys og fine kontraster. Mvh Jan-Torstein.
Espen R.

Takker så mye, Jan-Torstein:-)
Tine F. B.

Hei Espen,
Kjempefin serie du har fra Iran! Vender stadig tilbake til dette bildet fordi du har dokumentert en spontan glede og fin stemning hos disse to personene. S/H er helt på sin plass her. Flott komposisjon og fine kontraster!
mvh Tine
Espen R.

Veldig hyggelig at du liker bildet og serien:-) Takk skal du ha!
Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu