Iran # 9
Mange flotte byggverk i Iran. Dette er et av de eldre byggverkene i Kashan, sentralt i landet.
Ok komposisjon, en gavepakke med dammen i forgrunnen..:-)
Bildet inngår i albumet Iran - Iran er en verdens eldste sivilisasjoner, med historie tilbake til 4000 år BCE, og kan være stedet for verdens første etablerte menneskelige samfunn. Iran er i dag under et teokratisk politisk styre som har innført svært konservative islamske reformer, men det er fortsatt interne konflikter mellom reformister og konservative over landets fremtid, gjennom valgt politikk. Bildene i denne serien er tatt på en snau ukes ferietur sentralt i landet. Det er ikke enkelt å være fotograf her, da det er mye begrensninger på hva som er lov til å avbilde. Derfor må forsiktighet utvises. Noen av bildene kan derfor ha komposisjonsmessige og/eller tekniske mangler, men håper allikvel at de kan fortelle en historie.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-11 18:13:52
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM
  • Brennvidde10 mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW ISO 250
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_286931} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Avsluttet .

Flotte farger og flott komposisjon. Dammen og refleksjonene er en gavepakke. Hadde det vært meg hadde jeg ''croppet'' bildet litt i underkant. Jeg syns at den langsgående murkanten i bunn ødelegger litt av flyten som trekker deg inn mot senter av bildet. Men ellers syns jeg det er et meget flott bilde.

Roger
Tone A.

Hei Espen
Du er produktiv med alle desse bilda frå Iran og kor dette får fram ein unik arkitektur. Flott komponert med fin symmetri som gir ro til bildet som har så mange arktektoniske detaljar. Her må eg seia at eg også er imponert over gartneren som med sine bua blomebed med frodige buskar som gjentek dei bua formene i bygningen.
Vatnet i forgrunnen gir fin dybde med sine linjer bakover. Speglinga og gullfiskane er fine detaljar med desse 3 ''ballane'' som også dreg blikket bakover mot praktbygget kor søylene avsluttar linjene frå bassenget. Skarpe detaljar og fint lys-og skuggespel, og dei frodige buskane gir bildet ein fin kontrast med blomane som fargeklattar i eit elles velkomponert bilde.
Også eg ville ha fjerna kanten nederst i bassenget, slik at dragninga bakover kom godt fram. Eg lurar på om eit lite kutt øverst også ville få byggverket til å dominera bildet meir pga at himmelen jo speglar seg i bassenget.
Fine fargar og flott eksponert kor symmetrien gir ein fin effekt til bildet.
:) Tone
Avsluttet .

Kan være enig i et lite kutt nede her.
Men bortsett fra det så er det et bilde jeg liker godt.
Speilingen og symmetrien,samt farger og arkitektur lager et flott bilde.
Hilsen Tone!
Per Einar G.

God ettermiddag Espen!

Flotte linjer, farger, speiling og strukturer i dette bildet ditt fra Iran's arkitektur.
Pirk; bildet heller noe mot høyre, årsaken er vel den kjente vidvinkel-effekten med dene sigmaen kansje? Tror jeg hadde testet ut Lens correction tools i Ps. Ellers så er jo denne murkanten i forgrunnen nevnt tidligere...skal du gjøre noe der så må vel du ta med den innerste murkanten under vann også tror jeg, ellers blir det symmetri-crash.

Per E.
Espen R.

Takker for kommentarer alle sammen. Har nå lagt ut en ny versjon som er rettet noe opp, og croppa i bunnen.
vh
Espen
Eva Marie P.

Veldig majestetisk, flott arkitektur. Du formidler den utrolig bra:O) Du er fllink å få det godt til. Likter denne reisen sammen med deg i Iran(no ble det riktig). Flott at du deler.
-epl
Stig Børre E.

Hei Espen.
Jeg syns dette er meget bra. Herlig symmetri og lekker forgrunn.
V2 er en forbedring. Teknisk, og tonemessig sitter det som et skudd.

StigB
Tone A.

Hei igjen
V2 gjorde forgrunnen med linjespelet enda betre. Her har du fått fram linjespel, symmetri og ein spanande arkitektur. Speglinga er også symmetrisk.
:) Tone
Espen R.

Takker for hyggelige kommentarer, Eva, Stig Børre og Tone:-)
Tove H.

V2 ble flott! Praktfull arkitektur - en nytelse å betrakte! Dammen i forgrunnen hører med - vakkert med speilingen. Og ingen mennesker å se... Veldig bra tatt, dette!
Mvh Tove
Wenche J.

Hei Espen
Et meget bra og velkomponert bildet. Liker symetrien i bildet og de gode fargene. Meget elegant fremført.
Mvh Wenche
Espen R.

Takker så mye, Wenche og Tove:-)
ingeborg w.

Detaljene og symmetrien er godt fanget her. Eksponeringen sitter med hensyn til skarphet. Både de lyse og de mørke tonene er godt bevart. Den hvite kanten i v2 sjenerer en del, men jeg er enig i at det er bedre uten murkanten i bunnen.
Espen R.

Takker for hyggelig kommentar, Ingeborg.
Stig S.

Rent og pent fra Borujerdi house. Fascinerende bygg i Kashan, Irans svar på Halden (iflg. norsk-iranere...). I det hele tatt nok av god motiver i Kashan. Opplevde imidlertid ikke særlige restriksjoner på fotografering, så lenge en ikke fotograferte atomkraftverk eller politistasjoner o.l...

--stig--

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu