Detalj
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-12 16:35:18
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-11-12 20:23:50
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-1
  • ZD 7-14
  • Brennvidde14mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger461
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_286933} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Tove H.
Vakkert med fine linjer og flott struktur - fint at hovedlinjene samles i hullet/krateret . Velkomponert med nydelige farger. Får lyst å ta på... gå på... Herlig bilde!
Mvh Tove
Erik J.
Jeg har kikket på flere av steinformasjonene dine, og holder klart på dette som det beste!. Fin linjeføring og komposisjon, fint format og fine toner.
Thorbjørn R.
Behagelig lys og fine linjer gjør dette severdig.
Gunnar John C.
Så hyggelig at dere liker dette bildet. Takk for oppmuntrende kommentarer, Tove, Erik og Thorbjørn. Motivet er absolutt til å gå på, Tove. Oppleves gjennom fotsålene, men lettere å formidle med kamera.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Torgrim L.
Sier meg enig med de andre, flotte linjer og fin komposisjon!
mvh Torgrim
Brit M.
Flott igjen, steinene og strukturen ''kjennes'' myk og god ut. Kanskje også prøve litt av den lysbehandlingen du gjorde i ditt første steinbilde? Bare for å se..?

Brit
anne g.
hei! virkelig et flott og formfullaktig steinbilde. spennende komp og gode linjer.fragene gir det hele et løft! mvh anne
Gunnar John C.
Hjertelig takk for velvillige og hyggelige responser, Brit, Anne og Torgrim.

Brit: Jeg har allerede øket farvemetningen en del fra opptaket, men lar meg inspirere til å prøve litt mer selektivt. Ettermiddagen bød på en disig høstsol som spredde lyset fint, men dette partiet lå mer i skyggen, og det skal nok godt gjøres å endre det faktum. Men om noen mer drevne PS-wizards har noen tips hører jeg svært gjerne.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Brit M.
Hei, Gunnar. Hvis du har PS2, er curves bedre enn brightness/contrast-funksjonen, Men i PS3 er B/C bedret betraktelig. Du kunne også i tillegg øke saturation (rundingen nederst under levelsvinduet) en anelse. Skal ikke mye til, bare lette inntrykket en anelse.

Brit
Dag T.
Jeg tillater meg å være kritisk og si at bildet er litt ubalansert i komposisjonen. Masse blått på venstresiden og lite til høyre. Men lyset er mykt og deilig.
Gunnar John C.
Brit: Takk for gode praktiske råd! Jeg bruker PS 7.0 og er ingen racer der. Curves på frihånd blir mye ''feiling ved prøving og læring'' for min del, men her synes i hvert fall jeg at auto-curves bidro positivt.

Dag: Din innvending er nyttig og velkommen - takk for den også! Jeg tenker over innspillet ditt, men mener at det blå til venstre behøves for å veie opp ''hullet'' øverst til høyre. Da jeg øket farvemetningen kom imidlertid blåskjæret en tanke bedre gjennom også oppe til høyre, kanskje det hjelper noe i dine øyne.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Brit M.
V2 spritet opp bildet betraktelig, syns jeg. Muligens autecurve dro litt for langt siden det blir litt utbrent oppe på steinen.
Hvis du skal prøve manuelt, gjør dette:
Åpne bildet, legg en kopi i eget layer (dra Background nedi ruta ved siden av søppelbøtta på linja nederst. Jobb på kopien, så du ikke ødelegger originalen. (pass på at øyet i ruta til venstre er der, og at layeren er markert (blå)
åpne curves, der har du en firkant med en diagonal strek (vet ikke hvor mye du kan, derfor veldig elementær her:-)
Kryss av for preview.
Denne streken skal du dra litt oppover på høyre side, og nedover på nederste del. Slik at det blir en svak s.
Når du har preview åpen, ser du hele tiden forandringen. Er det noe du angrer på, så kan du trykke ctrl z, så sletter du siste handling.
Jeg liker bildet godt uansett.
Håper det var til hjelp.

Brit
Gunnar John C.
Takk for tålmodige tips, Brit - jeg har gjort en manuell runde med curves, prøvde meg frem med s-kurven din. Det var absolutt til hjelp, både for meg og bildet. Synes jeg.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Dag T.
Versjon ble ganske tøff i fargene, men ubalansen plager meg fremdeles litt...
Brit M.
Flott, Gunnar, midt i blinken, syns jeg.

Dag: hva ville du gjort for å bedre balansen, eller mangel på? Det kunne fungere å vende bildet en gang mot klokka, men ikke med. Jeg har ikke myk nok nakke til å se det opp-ned. Jeg føler dette er det beste alternativet mht balanse, altså bildet er godt balansert, men ville være lærerikt med innspill.

Brit
Dag T.
Jeg ser bare på hva jeg ser, så det jeg påpeker kan ikke nødvendigvis rettes opp i bildet slik det er nå. Det blir mer som en påminnelse til fotografen neste gang han ser et sånnt motiv så skal fargefordelingen også balansere. For meg er det blå til venstre såpass tydelig at det trekker oppmerksomhet fra resten og da havner oppmerksomheten bare på venstre side.
Svend Wiig L.
Hei Gunnar!

Går for ve. 3!

Flotte linjer, farger/-metning, komposisjon/utsnitt, linjer og dybdeskarphet!
Hva mer?!!
Det beste av dine svabergbilder!

Mvh Svend
Odd Tore S.
v1 er på grensen mot pastell, mens v3 har mer kraft i seg.
Det er stein, så hvorfor ikke kraft?
Glatt stein, men med arr. Arr hvor det gyldne er erstattet med blått, annen overflate, annen refleksjon av fargene, annen vinkel.
For meg frisker disse områdene opp. Kompen holdes på plass av diagonalen, jeg trenger ikke mer her.
En litt trist tanke slår meg: Sist jeg så slike arr, var det etter et malplassert St. Hansbål. Utrolig raskt å ødelegge det århundrers skuring har polert. Håper grunnen ikke var den samme her.
Odd Tore
Gunnar John C.
Mange takk for innholdsrike, hjelpsomme og hyggelige meldinger om bildet mitt, Brit, Dag, Svend og Odd Tore. Jeg synes det har vært mye å lære av responsen.

Jeg klarer ikke selv å kjenne noen disharmoni i komposisjonen. Det blå partiet synes jeg stemmer ok, og det gir gultonene noe å spille mot.

Odd Tore - jeg er hjertens enig hva angår respekten for patinaen i disse flatene. Det skyldes ikke bål denne gangen, og man kan se slike arrete partier mange steder langs Vestfolds kystlinje. Ofte små spetter, du ser noen slike også i bildet. En eller annen erosjonsmekanisme - noen vet sikkert bedre enn jeg.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Tom E.
Liker fargene, linjene og lyset her. Jeg holder på versjon 1, syns de komplementære fargene framhever hverandre såpass godt i utgangspunktet at jeg ikke trenger mer fargemetning. Sitter og lurer på om du kanskje kunne vridd kameraet 5 minutter mot klokka?

Mvh TomE
Gunnar John C.
Mange takk for hyggelig og interessant kommentar, Tom. Artig at du likte den første, dusere varianten. Din tanke om å vri utsnittet har jeg mye sans for. Regner med at motivet stadig ligger der neste vår, da kommer neste versjon...

Vennlig hilsen,
Gunnar
Inger Anne Maritsdotter V.
På min skjerm opplever eg #1 som mest naturlig i farger, kontrast og lys.

Synes det er et spennende og interessant motivvalg med rom for flere utsnitt/komp.

Når eg skrollet bildet så opplevde eg en bedre balanse i komp. ved feks. et kutt i øvre del på ca. 2-3 cm.

Du er heldig som har tilgang til slike motiv, bruk det for alt det er verdt.

Mvh Inger Anne
Avsluttet .
Skarpe fine detaljer og perfekt komp. Flott!

TaS
Tom Armand H.
Hei
Jeg har nå studert bildene dine av steinformasjoner. Jeg synes du får utrolig mye ut av at vanskelig motiv. Bra komposisjoner med et flott lys. Skarphet er uplåklagelig fra Olympusen med tilhørende opptikk.
Jeg har selv vandret blant stein både som maler og fotograf men ikke vært i nærheten av dine motiver.
Lite konstruktivt kommentar sånn teknisk det her men håper du tåler det :-)
Gunnar John C.
Mange takk for hyggelige og innholdsrike kommentarer til bildet mitt. Jeg setter stor pris på det dere forteller meg.

Inger Anne - artig at du er tilbake til første versjon. Min opplevelse er også at etter mange forsøk er ofte det første det beste. Kuttet får jeg ikke til å stemme, men vis meg gjerne! Motivene er der for deg også, ved Ula i Vestfold. Du er hjertelig velkommen. Send meg en melding, så skal jeg vise deg;-)

Tom Arild - hyggelig at du gir meg din velvilige mening!

Tom Armand - ja, jeg synes Olympusen med sine 5 mpix er et ypperlig verktøy (fatter egentlig ikke hvorfor jeg ønsker meg en E-3...:-). Stein er et evig motiv, og siden du også svinger kosten vet du sikkert hvilke utfordringer som ligger i slike tilsynelatende enkle ting.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Anke S.
jeg får inntrykk av steinskylpturer fra underlivet ned,her ser jeg dama,i det andre him ,med alt og lidt til.det virker på meg som lange lår i stein i første omgang.kanskje fordi svaberg ikke er en del av meg og jeg sjelden har hatt kontakt med dem og hvis jeg har det nå,må jeg passe på barnebarna mine og hunden min.da er det bare meg som fikk slike assosiationer her,ja vel,det får ikke hjelpe. ok en gang husker jeg at vi lå på sånne gule, harde svaberg i kveldssolen ved sandefjord.neste gang jeg får anledning, vil jeg se to ganger og spane for første gang på stein. mvh anke staff
Gunnar John C.
Takk hjertligst for dine personlige og frimodige opplevelser av dette, Anke. Ja, å ''spane på stein'' som du kaller det kan føre til at man finner mye rart - det oppstår mye mening i møtet.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Anke S.
takker deg for svaret ditt Gunnar! j så d først nå! d stemmer ,et menneske med et kamera ,kan finne mye rart på jagd etter motiver! om d nå blir skarpt og helt riktig eller ikke.spennende r d uansett og ikke må vi vente lenge heller ,for å få sett resultatet ,så som før,da d tok en uke, før bildene kom i posten.ærgerlig med alle mislykkede,som også kostet peng ! d r jo mye,som kan bli bedre og blir bedre,på mange fronter og best av alt, hvis helsa blir bedre! j finner ikke så lett fram til alt ennå,men man lærer tross alt lite grann hver gang,man setter seg inn i noe ,selv om d tar tid! ting ta tid,på tysk sier vi :,''Gottes Mühlen malen langsam!''eller :,''Ende gut alles gut!'' da får j håpe på d! hilser så mye tilbake,anke
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu