Iran # 10
Fjortiser i Iran er vel ikke så annerledes enn fjortiser andre steder?
Bildet inngår i albumet Iran - Iran er en verdens eldste sivilisasjoner, med historie tilbake til 4000 år BCE, og kan være stedet for verdens første etablerte menneskelige samfunn. Iran er i dag under et teokratisk politisk styre som har innført svært konservative islamske reformer, men det er fortsatt interne konflikter mellom reformister og konservative over landets fremtid, gjennom valgt politikk. Bildene i denne serien er tatt på en snau ukes ferietur sentralt i landet. Det er ikke enkelt å være fotograf her, da det er mye begrensninger på hva som er lov til å avbilde. Derfor må forsiktighet utvises. Noen av bildene kan derfor ha komposisjonsmessige og/eller tekniske mangler, men håper allikvel at de kan fortelle en historie.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 100-400mm 1:4.5-5.6 L IS USM
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeRAW ISO 320
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_287018} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Per Einar G.

God kveld Espen!

Mye flott dokumentasjon fra Iran dette, liker bildene du viser oss!

Dette bildet så litt rart ut på min skjerm, ser nesten ut som om ungdommene er klippet og limt inn? Hva har du foretatt deg her?
Ellers er budskapet og settingen helt OK!

Per E.
Espen R.

Takk for kommentar, Per Einar. Neida, er ikke klippet og limt inn. Men har mosa opp kontrasten ganske så heftig, kanskje litt mye?
Dan S.

skjønner Per Einar sin kommentar ang. jentene,men jeg syns dette fremmer motivet..fjortiser er nok det samme som du sier,med unntak av konsekvensene oppførselen kan gi..liker også det dok. med bildet..mvh Dan Sandmoen
Unni F.

Har sett på hele Iran-serien din og synes bildene er kjempebra. God og viktig dokumentasjon, - det gir ettertanke at de tildekker småjentene sine. Vi ser det her i landet også.
Synes kontrasten her er kraftig men det understreker bildets innhold og ditt budskap om de unge jentene som lever i to verdener samtidig. Skjønner du hadde bruk for din 400 mm. her....
Hilsen Unni
Helge R.

Spennede presentasjon av en fremmed kultur,
:)Gorm
Tove H.

Spennende å følge med deg på reisen. De så litt hemmelighetsfulle ut, disse jentene. Sjarmerende bilde. Synes bildet kler kontrastene, jfr. Unnis kommentar.
Mv Tove
Anders M.

Hei. Kontrastene fungerer for min del. Jentene kommer god ut fra bakgrunnen samtidig som bakgrunnen ikke her helt uskarp. Eksotisk bilde.
mvh, Anders
Espen R.

Takker så mye for hyggelige kommentarer, alle sammen:-)
Espen
Tom T.

Bra samfunns skildring. Synes det blir for mye kontrast.

Liker bilde:)

TomT
Liv F. D.

Hei Espen,
stilig igjen dette. Likte kompen her.
mvh
Liv'')
Andreas S.

Heisann

Fin fjortisdokumentasjon:) Liker kontrastnivået, men ser at lyset er veldig hardt her (litt utbrent enkelte steder). Kanskje en ny versjon med noe mykere toneomfang hadde gjort susen?

Mvh. Andreas D.
Ronny A.

Hei Espen.
Flott formidling av en annen kultur, funka bra i s/h. Jentene er godt fremhevet i bilde, bra:-)
mvh Ronny
Thorbjørn R.

God dokumentasjon, som kler sorthvitt. Spennende å følge Iran-serien din. Nå regner jeg med at du kaster deg over nordlyset.
Laurberg G.

Hej Espen. Et fornemt rejsestudie. Et gadebillede vel. Men her er du meget modig. At fotografere kvinder der bærer tørklæde er ikke helt ufarligt. mvh. lau
Espen R.

Takker for kommentarer alle sammen:-) Jepp Thorbjørn, nå er det på tida å komme seg ut i kulda med tripod og fange nordlyset... Lau, ingen fare å fotografere, da de fleste her setter pris på å bli tatt bilde av. Men selvsagt må forsiktighet utvises.
vh
Espen
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu