Streetpoet of Sao Paulo
Dette er en ca 80 år gammel mann som lever på gata i Sao Paulo, Brasil. Han bor under en masse svarte plastikksekker som han har knytt sammen til et slags telt. Han skriver dikt, han skriver om hendelser og samfunnet han lever på utsiden av. Han kan knapt gå og får mat av passerende som er gode samaritaner.
Det er verdighet hos den gamle mannen som ikke har noe annet enn pennen han holder i og plastklærne han har laget selv.
Bildet inngår i albumet portrett -
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70 mm 1:3.5-4.5G ED DX
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_287109} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Anne-Lise S.

Her snakker vi ''fortellende portrett''! Måtte inn og studere det med det samme jeg så tumbnailen. Liker svært godt posituren han sitter i, med den ene armen hvilende over knærne og den løftede hånden med pennen som den andre. Det lett nedadbøyde hodet med det våkne blikket... Praktfullt skjegg og hår, og den høyreiste ''hatten'' på hodet. Den kan minne litt om Dronning Nefertitis vakre hodepryd i Egypt. Den bæres med verdighet. Det kan se ut som et klokt menneske dette, pga. det tenksomme blikket og pennen. En person som vet mye, har sett mye, har mange erfaringer. En mann som har sett livets skyggesider, men som likevel virker optimistisk. Liker fargene i fotografiet. Portrettet er tett og nært. Det er fint du ikke har øyekontakt med ham. Jeg tror kanskje dette er mer ekte pga. nettopp det. Øyekontakt kunne ført til en mer ''oppstilt'' positur! Dette er bra jobba! :-)

Anne-Lise
Avsluttet .

Et praktfullt, originalt bilde av en som har vært igjennom det meste.

Eivind.
claus ulrik j.

Takk for det Anne-Lise! Det var et av de mer krevende portrettene jeg har gjort, å våge å konfrontere en gammel mann med verdighet i sitt ''hjem'' med et objektiv rett opp i nesa. Vi hadde jo med gave til mannen også og prøvde å forstå hva han sa og drev med, men det ble så der.
Mone K.

Herlig fortellende bilde.

Pennen ''passer'' liksom ikke inn i det hele, men det gjør bildet så bra. En liten ''moderne'' gjenstand sammen med de slitne, litt ''umoderne'' klæra.

Flott utsnitt og komposisjon

Mone
claus ulrik j.

Hei Mona, må bare si noen ting om denne mannen etter det du skrev.

Jeg tar bilde av denne mannen og eiendelene hans, jeg bare må ha med pennen. Det er våpenet hans og det eneste han lever for, å skrive. Den er nok det siste denne mannen komme til å gi slipp på. Derfor måtte og må denne pennen være med i bildet. Dessuten, er ikke plast-klær veldig moderne nå;)?

Jeg syns han ser ut som en slags poetisk og ridderlig søppelkonge som har vært gjennom mange harde slag og det bærer ''rustningen'' hans preg av.
Barbro N. V.

Et utrolig fortellende og flott portrett. Det eneste jeg kunne ønske, var at den andre hånden også var med.

Barbro
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu