- En plass i solen -
Gauslå v/Herefoss 10. november.
Bildet inngår i albumet Sørlandet - Motiver fra ulike steder på Sørlandet.
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger271
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_287179} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Reidar N.

Eit ganske ordinært motiv som du ved god hjelp av lyset har greid å lage eit lite kunstverk av.

Reidar
Dan S.

liker det ene treet som alene står blant all siven og blir opplyst..syns du som Reidar sier har greid å gjøre motivet/bildet til noe spesielt..kan jo også tolkes i forskjellige retninger..fin stemning du formidler:)mvh Dan Sandmoen
Anne-Lise S.

Enig i at motivet nok er av den mer ordinære sorten, og nettopp derfor mer utfordrende ift. å søke å feste det til brikka. Jeg forsøkte å utnytte lys og mørke, skygger og linjer, og ikke minst treet ift. forgrunn/mellomgrunn/bakgrunn og komp her. Ser dere legger merke til treet, Reidar og Dan, og da har jeg fått til noe jeg ønsket! Tusen takk for fine kommentarer! :-)

Anne-Lise
Liv F. D.

Hei Anne-Lise
nydelig bilde av gult siv i høstsol. Veldig fin komp. og fine høstfarger.
mvh
Liv '')
Anne-Lise S.

Tusen takk, Liv!

Anne-Lise
Fred S.

Tja, hva er egentlig et ordinært motiv ? De fleste motivene her inne er jo i utgangspunktet ordinære, enten det gjelder fugler eller landskap, det viktige er at en får noe ''ekstraordinært'' ut av det som i utgangspunktet er ordinært.
Det synes jeg du har klart her; i mine øyne er dette et adskillig mer spennende bilde en forgjengeren din ( med 50 kommentarer sist jeg scrollet forbi...) Det var et mer ordinært bilde, men med et lys som apellerte....

Men det gjør lyset her også, og i større grad slik jeg ser det. Enkelt, og det enkle skal en ikke forakte, fin bevegesle i stråene, den sårbare lille bjørka fint plassert mot en mørk bakgrunn der skumle granlegger lurer....
Mye innhold i bildet ditt...

vh fred
Anne-Lise S.

Der stiller du et essensielt spørsmål, Fred! Hva er et ordinært motiv? Du har helt rett i at de aller fleste fotografier her inne i utgangspunktet er ordinære, og at det er opp til fotografen å få noe mer utav det slik at det blir noe mer. Jeg kan bare bukke og takk for at du synes jeg har klart det med dette motivet! :-) Jeg synes i utgangspunktet at selve motivet her var temmelig ordinært, og i overført betydning litt kjedelig. Jeg forsøkte meg derfor på å fange lyset og skape noe mer symbolsk utav den vesle bjørka for å gjøre det mer interessant. Det er hyggelig å høre at du synes jeg lykkes! :-)

Anne-Lise
Per Einar G.

Hei Anne-Lise

Din siste kommentar til Fred Strømme var helt etter mine oppfattninger.
Ordinert og kjedelig......men lyset og den lille bjørka gjør susen!
Men jeg har da sett spennende og fantastiske ikke ordinære bilder her inne på dotten, uten en eneste kommentar! ;-)

Per E.
Anne-Lise S.

Hei Per Einar, og hjertelig takk for god kommentar til ettertanke...

Anne-Lise
John H.

Hei Anne-Lise
Du har sett lyset. Lyset er din venn. Et ordinært motiv. Men du har fått god hjelp av lyset her. Men så var det kunsten med å formidle da. Da er du der med dine øyne og din lille venn, Ixusen. Jammen, har du gjort mye bra sammen med den. Godt sett, godt formidlet og prikken over i-en er den lille grønne.
John
Anne-Lise S.

Takk skal du ha, John! :-) Setter pris på kommentaren din! :-)

Anne-Lise
Inge S.

Hei.
Den lille buska kom godt med her sammen med det flotte lyset og
lurer på om du har vært i nærheten av meg :-)
Det handler om å være på rett plass til riktig tid.
Enkelt og greit men severdig.

Mvh Inge
Odd Tore S.

Et godt eksempel på hva lys og et våkent øye kan gjøre med et motiv som vel er ganske ordinært mesteparten av tiden.
OK komp og utsnitt, men jeg ville nok utforsket mulighetene som måtte ligge i det mørke og stille vannet med speilinger i tillegg, dvs. overveid å ta med mer der. Men du vet, og har gjort ditt valg.
Odd Tore
ingeborg w.

Lyset er viktig ja. Kanskje det viktigste synes jeg. Det er dog ikke alltid en er på rett plass til rett tid så en får fremhevet det en vil. Her synes jeg du har klart det. Det lille treet blir et naturlig blikkfang der det lyser opp og holder på ens oppmerksomhet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu