Struggle
Jeg vender tilbake til gamle motiver, men denne gang med analogt opptak og ny, fersk Tri-X og Rodinal, digitalisert med filmscanner...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-14 11:43:07
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-11-14 15:40:26
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • Nikon AF 24mm f/2,8 D
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger389
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_287314} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Fred S.
Tri-X og Rodinal, blir litt nostalgisk... Riktignok gikk det mer på Ilford enn Kodak hos meg, HP 4 ( som etterhvert ble HP 5). Uansett, begge ga kornstruktur, og jeg ser du har den her, men ujevnt fordelt av en eller annen grunn.
Bildet er tøft, det. De to trærne ser ut som skikkelser som sliter seg fram i sterk motvind, mens det ironisk nok sikkert er vind fra motsatt kant ( hav i nærheten ?) som har gitt dem ''knekken''.
Fint du har fått med alt, også ''halehenget''.

vh fred
Svend Wiig L.
Hei Erik!

Hyggelig at flere ser verdien i å scanne og gjøre noe med gamle bilder en liker!
Har virkelig sans for dette i en panoreringsformat.
Fine toner og noen mektige trær som har vært ute i hardt vær, står i kontrast til trærne i bakgrunnen.
Noe støy nede i det lyse feltet men klart øverst!
Er det pga scanningen eller er det tåka som gjør det!?

Mvh Svend
Erik J.
Takk for tilbakemeldinger!
Fred, ja det var nostalgi over å ta fram termometer og stoppeklokke igjen. Svend, du misforsto kanskje mht gamle motiver (trær et et kjært gammelt motivområde for meg), for dette bildet er helt ferskt.
Enten dere snakker om ''ujevnt fordelt kornstruktur'' eller ''støy nede'' så er det faktisk tåke! Det er forøvrig ikke mitt inntrykk at filmscanning gir kvalitetsforringelse, men den tar selvfølgelig med seg filmens særtrekk, som her var ønsket av meg (jeg har forståelse for at ikke alle liker det, siden vi i digitalalderen har fått et verktøy til å fjerne slikt).
ingebjørg fyrileiv g.
Fascinerende trær som sammen strekker seg fint gjennom bildet. Fargetonene er kledelige, og forsterker mystikken i bildet. Det gjør også kornene som kommer svært til sin rett her. Jeg liker også at bakgrunnen er så diffus. Fint bilde fra ''gammelt'' av :)

vhi ngebjørg
Odd Tore S.
Er det de gjenstridige trær, som ville vokse mot vinden, men så fikk vinden overtaket likevel? Eller har vinden snudd? I dag, hvor man ser global warming overalt, og for en stund til og med har glemt sotimporten fra øst på 60-tallet, med grå snø fra Polen, er alt mulig, hvis det tjener den gode sak.
Men bakgrunnen har da vokst seg rank og fin. Gode gener?
Jeg gjorde om til gråtoner på ren ryggmargsrefleks, og kjente igjen Tri-X, men noe snillere enn den jeg var vant til. Jeg synes nok at toningen uller til dette bildet unødvendig mye.
Kornstrukturen her kjøper jeg glatt, har mye verre eksempler her på dotten selv.
Odd Tore

Svend Wiig L.
Obs!

NÅ forstår jeg....!
Brit M.
Et flott bilde, og interessant å lese om gamle teknikker. Syns også det er godt når fotografer snakker med varme om savn av gamle teknikker.
Når det er snakk om ujevnt fordelt kornstruktur, så ser det faktisk ut som kornet har lagt seg i riller oppover, spesielt på venstre side under grenene. Eller blir det slik?

Brit
Arild K.
Dette synes jeg var et flott bilde !
De trærne der bare ber om å bli tatt bilde av !
Et bilde som passer fint i stua i stort format.

Mvh AK
Edmund M.
Et bilde som utvilsomt ville tatt seg godt ut i en flott innramming, hengende på en vegg.
Panoramaformatet forsterker effekten med trærne som heller. Tåken isolerer trærne fra bakgrunnen. Bra bilde! Dette er vel et motiv det går an å komme tilbake til i forskjellige lysforhold?
Tri-X og Rodinal... Korn og litt ulne konturer hører med.

E.M.
Rune Edvin H.
Pent, enkelt , men mangler det mennesklige snitt. I denne settingen ville jeg ha satt inn en pike med kjole for å fullføre stilen. (mulig litt vel påvirket av utstillingen med richard avedon som jeg så på lousianna i forigårs)
Rune
Christer Hoel O.
Svært dekorativt. Har sans for toner og kornstruktur.
Kunne kanskje tenkt meg et litt videre utsnitt (litt mer himmel rundt trærne).

Mvh Christer
Erik J.
Takk for mye god tilbakemelding!
Odd Tore, som den eneste peker du rett på det jeg forventet pepper for, at ''toningen uller til'' bildet. Min intensjon var å sky alle PS effekter, men jeg falt likevel for fristelsen. Jeg legger derfor til en renere versjon, selv om kommentarene i sum støtter toningen.
Brit, jeg tror bilder må opptre ulikt på ulike skjermer, for jeg kan ikke se det du beskriver. Ingenting er som en real papirkopi, den er entydig!
Rune Edvin: heldiggrisen! Takk for en kjempeide som jeg legger meg på hjertet - den skal bli realisert i en eller annen form!
Tove H.
Synes kornene ble altfor framtredende på v2, jeg er personlig ikke så glad i kornete bilder. Liker motivet kjempegodt - velkomponert og spennende bilde hvor bildet kler at det er ''ullet til'' (smak og behag). Men har også sansen for v2 (minus kornene), blir et litt annet uttrykk, men stilig.
Mvh Tove
Stig Børre E.
Syns bildet gjorde seg i S/H. Jeg er fortsatt like begeistret over kornstrukturen på de analoge opptakene dine.
Bildet får en merkelig effekt, det virker som bildet er trekt sammen vertikalt pga de merkelige trærne og bruken av vidvinkel. Komposisjonen er grei, kanskje litt statisk.

StigB
Erik J.
Takk igjen! Jeg syns ikke s/h versjonen jeg la inn fungerte særlig godt, så jeg prøver enda en...
Brit M.
Hei igjen! Hvis du klikker på v3 og 1 litt frem og tilbake, ser du stripene, litt bølgete, jeg nevnte. Likte godt v3, men hva med en mellomting 3 og 1?

Brit
Espen A. I.
For noen korn! Helt nydelig vil jeg si, både med analogeffekten og lignende. Liker det!

Espen
Nina C. K.
Jeg bryr meg ikke om alt det tekniske. Er mer opptatt av bildeopplevelsen. Jeg synes dette er et utrolig flott bilde som er godt å se på. Fint at noen finner slike motiver og foreviger dem. Jeg skulle ha likt å vite om bildet er tatt i Norge eller utenfor landets grenser. Vennlig hilsen Nina
Svend Wiig L.
Hei Erik!

Ja, da går jeg for ve. 3!
Bra jobba!

Mvh Svend
Knut-Inge J.
Har sett ein god del på dette bildet, og det tek skikkeleg tak i meg kvar gong. Og alle tre versjonane fungerer utmerka kvar for seg. Det er særleg treet til venstre, som verkeleg kjempar mot naturens kraft og gang - og som strekker greinene mot vindkreftene, nesten som ein slags Don Quixote.... Mykje stoff til refleksjon.
Nina S.
v3, absolutt. V1 er unaturlig i fargene synes jeg, for mye rødt.
Synes dette er behagelig, flott format for motivet, fine toner, behagelig bakgrunn.

Mvh Nina
anne g.
dette ble virkelig et flott bilde, storslagent nakent på en gang! v1 er absolutt min favoritt. magisk...mvh anne
Jon-Petter T.
V3 for meg. Synes det sitter som ei kule.
Klassisk motiv som du har løst veldig bra. du fyller formatet godt synes jeg, og toneforløpet er slik det skal være for å få en litt ''dypere feeling ''på bildet.

J-P
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu