Uvær i byen min
Det var en dag i oktober på vei hjem fra jobb, det var uvær i lufta, skyene drev over himmelen, lyset fra solgløttene kom og gikk.
Og så kom regnet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-11-13 23:59:49
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-11-14 16:03:18
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger466
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_287456} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Tom E.
Hei Brit. Så fint å få en slik variant av bryggene ved Nidelven. Likte det dystre lyset og fargene her. Syns v2 er best, v1 fikk litt for harde kontraster og skarpe reflekser, samt at det i mine øyne hadde litt mindre av den fine melankolske stemningen. Syns komposisjonen funger bra med flytebryggen og stolpene som peker oppover mot gamle bybro.

Mvh TomE

Brit M.
Hei Tom, glad du likte. Ja det var v2 jeg tenkte å legge inn, lyset var ikke fullt så utbrent der. Jeg har flere bilder, men jeg syns det var vanskelig denne dagen, lyser var helt sykt. Jeg er dessuten ikke så veldig flink med skyer og lys, bare novøse (:-)

Takk for kommentaren din.

Brit
Svend Wiig L.
Hei Brit!

Oii-ojjj som jeg tenker, dette var ''knakanes flott''!
Dybde, skarphet, linjer, farger, lys, miljø, atmosfære....mm...

Hva kan gjøres bedre.....hm.....

Hærlig!!
Brit M.
Tusen takk for positiv kommentar, Svend, og hjertelig takk for anbefaling, ble veldig glad for det!

Brit
Caroline M. S.
Jeg liker v1 best - synes det er fint lys i den. v2 ble ganske flat i forhold synes jeg, selv om den kanskje beskriver stemningen du følte bedre enn v1 gjør.

Når det gjelder de utbrendte partiene på himmelen, så kan du jo jobbe i lag. Lage et lag på v1 med samme etterbehandling som på v2 og så viske bort alt opp til himmelen. Overgangen mellom himmelen og resten av bildet vil kanskje bli for stor/tydelig da, men det kan du fikse på ved å viske bort i en lavere prosent enn 100.
Chr. G.
Hmm, jeg ser ikke noe uvær her, bare pen aftensteming med noen skyer. Jeg gjetter på at du også synes det formidler uværet litt svakt i og med at du har valgt å beskrive været i detalj med tekst.

Som ''gatebilde'' er det greit, lyset er fint. Tror dog jeg hadde valgt å se nærmere på bygningene på bekostning av himmelen, som (nesten) nødvendigvis blir utbrent i situasjoner der du ønsker detaljer/nyanser i en mørk forgrunn.
Tormod H.
Hei Brit, her har du fått en nydelig lyssetting. Huset øverst til venstre kommer veldig godt frem, og jeg tror jeg ville vinklet det litt mer i forhold til dette og litt vekk fra gul RIB(siden det for anledningen er en av den fargen som skjærer litt fra resten). Jeg likte bildet.

mvh
Tormod
Magne S.
Hei Brit! Synes du har fått frem en fin stemning her, men noe uværsfølelse får jeg ikke. Likte veldig godt lyset og komposisjonen, med brygga i forgrunnen.

Mvh Magne
Brit M.
Takk for fine kommentarer og forslag, dere fire!

Caroline: skal legge inn en annen versjon senere idag. Det er slik jeg pleier gjøre, slik du beskriver. Men dette var vanskelige forhold for meg som er ganske uerfaren på akkurat slike bilder. Himmelen forandret seg fra sekund til sekund.

Chr: Jeg ser jo at uværet ikke kommer frem så godt i skyene, men lyset var slik som dette. Det hadde ikke vært noe spesielt hvis det var kveld, men klokka var tre på dagen, det var ganske voldsomt vær. Synd jeg ikke fikk det frem tydeligere.

Tormod: Jeg også syns huset fortjener mer oppmerksomhet, det får bli ved en annen anledning, det var spesielt lyset oppover elven som fenget meg.

Magne: Artig at du nevner brygga i forgrunnen, den er kommet til i det siste og jeg liker den ikke selv, den ødelegger det typiske ved elva og de vakre pålene, syns jeg.
Hyggelig med kommentarer som påpeker godt og dårlig, setter pris på det.

Brit
Tove H.
Har ikke problemer med værvarselet, du formidler fint en ''like før regnet - stemning''. Liker lyset på husene, fjorden - og da spesielt i v2. Ellers er det komposisjonen jeg faller for, med treanten med bryggen i forgrunn - som videreføres av formen på fjorden... Flott dybde. Liker bildet!
Steinulf L.
Fine linjer i komposisjonen. Fascinerende lys. V#2 er best på min skjerm.
Erik J.
Komposisjonsmessig fungerer dette veldig godt! Valg av opptakssted/vinkel slik at linjene i brygga/pålene blir optimale gjør hele bildet. Jeg liker v1 best, men jeg tror skjermforskjeller er bidrar til ulike oppfatninger her. Det som er viktig for meg med v1 er at vannflaten foran brygga står finere fram.
Brit M.
Takk til Tove, Steinulf og Erik for fin tilbakemelding!
Jeg har nå lagt ut en nesten ubehandlet versjon, dette er originalen. Det eneste jeg har gjort er å bruke recovery for å fylle inn tegning i de mest utbrente partiene, derfor merkelige artifakter på trærne i bakgrunnen. Rec tok ikke alt. Dette er heller ikke skarpet.
Tove: dette er ikke fjorden, men Nidelven stille og vakker du er... :-)
Steinulf: Jeg syns himmel og hus er best på v2, men fargen i elva kom ikke fram slik den var den dagen. Ellers er skjermer så forskjellige, har jeg forstått :-)
Erik: Enig med deg ang vannflaten. Jeg prøvde å få fram den kobberaktige virkningen.

Brit
Gunnar John C.
Jeg liker også perspektivet her, og slutter meg til at pælene og flytekaien gir en ypperlig forgrunn.

Eksponeringsmessig byr dette motivet på litt av en munnfull, og jeg synes du har gjort mye ut lys og skygger i de første versjonene. Men jeg synes det er mest trøndersk temperament i versjon #3, og selvom hele fasaderekken på høyre side er borte i skyggen, så finner jeg mest uttrykk i dette.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Fred S.
Herlig lys på husrekka til venstre, og forgrunnen gjør underverker for kompen. Himmelen er jeg ikke overvettes begeistret for.

vh fred
Brit M.
Takk for kommentarer, dere to med-natteranglere!
Gunnar: hyggelig at du setter pris på trøndertemperamentet i v3 :-)
Jeg ser nå at det er et annet bilde enn de to første, jeg har med mindre av brygga. Men her var fargen pg lyset på elva vakker, og jeg syns jeg fikk det til.
Fred: Jeg tilgir deg så gjerne at du ikke lar deg begeistre av himmelen, jeg er ikke flink med sånt (enda) Hvordan ville du løst det? Jeg kan ikke hdr...

Brit
Fred S.
Hvem er hdr ? jeg ville ha klonet over de utbrente partiene, og med mine kloneferdigheter kan du jo tenke deg hvordan himmelen ville ha sett ut, hø,hø...

vh fred
Brit M.
high dynamic range - ja et alternativ ville vært å klone bort, men himmelen var jo sånn...

Brit
Bodil Kristine F.
Et flott fanget motiv. Faller helt for husfasadene med det skiftende lyset og fargetonene. Brygga i midten minner om baugen på en båt. Det utbrente på himmelen er nevnt. Jeg ville bli fristet til å klone. Synes v4 er mest spennende med den dramatiske stråleglansen til høyre. Belysningen helt i bakgrunnen (Byåsen?) gjør også noe for bildet.

Mvh Bo
Brit M.
Takk for hyggelig kommentar, Bo! Artig at du velger v4, der er himmelen mest utbrent, men stråleglansen var jo mektig i virkeligheten også. Du ser oppover mot Fossegrenda, Tiller og Heimdal, sørover.

Brit
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu