Iran # 11
Usikker på denne komposisjonen, men synes det funker greit.
Bildet inngår i albumet Iran - Iran er en verdens eldste sivilisasjoner, med historie tilbake til 4000 år BCE, og kan være stedet for verdens første etablerte menneskelige samfunn. Iran er i dag under et teokratisk politisk styre som har innført svært konservative islamske reformer, men det er fortsatt interne konflikter mellom reformister og konservative over landets fremtid, gjennom valgt politikk. Bildene i denne serien er tatt på en snau ukes ferietur sentralt i landet. Det er ikke enkelt å være fotograf her, da det er mye begrensninger på hva som er lov til å avbilde. Derfor må forsiktighet utvises. Noen av bildene kan derfor ha komposisjonsmessige og/eller tekniske mangler, men håper allikvel at de kan fortelle en historie.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Canon EF 100-400mm 1:4.5-5.6 L IS USM
  • Brennvidde100mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeRAW ISO 250
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_287885} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Per Einar G.

God kveld Espen!

Jeg syntes denne vinkelen fungerer fint. Liker spesielt godt at du har valg en såpass åpen plass med mye flott stein struktur, dette tilfører bildet mye. BW her er meget bra, så også skarphet. Jeg liker alle damene i venstre nedre kant iført burka......men syntes mannen virker noe forstyrrende.
Kansje dette er et naturlig fenomen og ikke av fototeknisk art, jeg stusser faktiskt litt på dette selv.....men nei, seriøst, mannen passer liksom ikke inn her ;-)

Ha en trivelig helg, liker Irak bildene dine.

Mvh

Per E.
Per Einar G.

Høyre nedre kant!........ :-D
Espen B.

Tøft bilde dette! Digger vinkelen og formatet. Er ikke sikker på om mannen ødelegger eller tilfører noe her...

mvh Espen
Thorbjørn R.

Nok en fin dokumentasjon fra Iran-turen. Formatet fungerer bra.
Inger Anne Maritsdotter V.

Dette syns eg var spennande og interessant.
Sånn umiddelbart var min første tanke at mannen burde klones bort:-)
Men tror det blir en mer spennende komp. og utsnitt når han er med........

Mvh Inger Anne
Unni F.

Nok et flott Iran-bilde fra deg. Synes mannen absolutt skal være på bildet, for meg blir det en historie om hva slike samfunn gjør med mennesker. Mannen er kledd i behagelige klær og kvinnene må pakke seg inn på en (ja unskyld....) helt unaturlig måte, i sorte klær, i et land med mye sol og varme. Synes bildet viser hvordan menn og kvinner forskjellsbehandles.
Det nesten hvite ''torvet'' hvor bildet er tatt gir et stekende varmt inntrykk og stemmer veldig godt med de sorte og kontrastrike klærne.
Skulle jeg pirke på noe måtte det være at menneskene er litt i overkant ned mot høyre, - kanskje bildet ville kledd å ha dem litt lenger opp/mot venstre, men ikke mye. Ville gjerne hatt med skyggene bare...
Hilsen Unni
Inge S.

Hei.
Et bra motiv som forteller at her er det ''mannen som er friheten'' eller
er det slik ? Kanskje litt trangt i bunnen.

Mvh Inge
Espen R.

Takk for kommentarer, alle sammen. Ja, jeg tenkte mye på om jeg skulle ha mannen med eller ikke. Men fant ut at han passet bra inn. Irriterer meg selvsagt selv over at ikke skyggene ble med...
Espen
Inger Anne Maritsdotter V.

Er veldig enig med Unni sin svært passende beskrivelse her:-)

IAV
Espen R.

Takker så mye, Inger Anne:-)
Anne Ø.

Tre damer og en mann, hm...
Synes dette er svært bra, gode kontraster og
kanskje betegnende for den del av verden.
Mannens frihet synes jeg var noen treffende ord her.

Anne:)
Espen R.

Takker for hyggelig kommentar, Anne:-)
Tom E.

Liker godt Iranserien din. Bilder til ettertanke. Dette er et av de beste. Ser poenget med at skyggene kunne/burde vært med, men da tenker jeg at det burde vært med mer av torget rundt også. Liker hvordan alle fire personene er inne i en kvadrant av bildet og det likevel kommer fram en nærhet mellom kvinnene og en avstand til mannen. Nærhet/avstand vel så mye som frihet/ufrihet.
Effektiv bruk av s/hv, linjer og utbrente flater i torget mot relativt massive mørke skikkelser. Bra.

Mvh TomE
Tove H.

Liker komposisjon og kontraster. Interessant og fortellende på ulike måter, som mange har nevnt over her. Et av de beste fra serien, synes jeg!
Mvh Tove
Espen R.

Takk så mye for hyggelige kommentarer, Tom og Tove:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu