Kveld ved gravrøysene på Mølen. Langs den enorme rullesteinstranden på mølen ligger i alt 230 større og mindre gravrøyser fra vikingtiden. Her ligger alt fra vikinghøvdinger til tjenere begravd under enorme steinmasser. Se det gjerne i fullskjerm.
Utstyr
  • nikon D200
  • sigma 10-20mm
  • Blender-
  • Lukker30s
  • Nei
  • AnnetStativ.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger655
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_287973} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
anne g.
hei ivar! liker dette bildet, litt mystikk over det! fin kontrast mellom tung og lett form! mvh anne
Stig Børre E.
Hei Ivar.
Syns du har lykkes godt her med å skape en litt mystisk stemning.
Tonene er fine. Midstilling og kvadrat er et godt valg. Bevegelsen passer godt med tanke på historien. Bra.

StigB
ingebjørg fyrileiv g.
Dette ble spennende, Ivar. Uttrykket treffer, og den tekniske løsningen fungerer bra. Jeg liker også tonene, at det ikke bare er grått, men også innslag av blå- og bruntoner i steinene. Bildet hadde sikkert fungert med korn også. Jeg liker diagonalen med mindre stein, og formatet fungerer bra. Kan i grunn ikke finne noe negativt i farta.

vh ingebjørg
Torild H.
Spennende plass dette...!...og fint med brytningen på lett skrå i steinhaugen mellom større og mindre steinar. Den oppkomne vikingen som visst ennå ikkje har funne kvile, (alle eventyra dei var ute på, skulle ein ikkje undrast over det,) tykte eg vart fin, og viktig for biletet. Det kan jo vera at lysforhold var slik som vist på himmel, men vignettering/skyggelegging virkar litt kunstig, jevn og lite truverdig, for min del. Kunne i grunnen heller vore utan.
Mvh Torild
Inger Anne Maritsdotter V.
Du er så flink til å sette ditt særpreg på bildene dine Ivar, det er viktig og her gjør du det igjenn. Det kunne fort blitt et bilde som det går 12 på dusinet av, men du har skapt ditt eget bilde fra dette velkjente motivvalget.
Fin mystisk stemning i bildet og super-bra dybde. Veldig bra teknisk.

Mvh Inger Anne
Espen A. I.
Bra gjort. Artig med lang lukkertid. Samtidig fortjener denne en god s/h konvertering. Føler ikke fargene gjør noe særlig for bildets helhetlige inntrykk.

mvh Espen
Avsluttet .
Hei Ivar,

Lekkert bilde som gir frysninger. Topp tekn og komp.
Dette hadde også gjort seg i sh.

mvh
Tommy
Christer Hoel O.
God idé med gjenferdet på toppen av graven. Bildet hadde ikke vært særlig interessant uten. Komposisjonen passer godt til det kvadratiske formatet. Jeg kunne også tenke meg en rein s/h versjon.
Artig bilde!

Mvh Christer
Avsluttet .
Lys og fargetoner bidrar til å skape en fin og ettertenksom stemning her. Men jeg synes kanskje det blir litt i meste laget mye grushaug i forgrunnen - kunne nok foretrekt et standpunkt litt lengre oppe. Men for all del fungerer fint dette.
John H.
Hei
Et bilde som man stopper opp ved dette. Artig efekt med vikingen som står opp fra grava. Flott eksponert, skarpe farger, nyanser og detaljer i steinene. Flott med skillet mellom store og små steiner i en fin diagonal som skaper spenning. Fungerer best i farger dette.
John
Thorbjørn R.
Spennende variant, dette. Bra sug i bildet. Kreativt og bra.
anders s.
dette var bare et knalltøft bilde ivar.artig med di små steina som står i stor kontrast med di større steinene.med litt fantasi så ser jeg en engel som vokter over grava her. herlig og gjennomtenkt formidling dette her.mvh anders
Ivar B.
Hei! Takk for kommentarer alle sammen.

Ingebjørg: Jeg har lagt på litt ''korn'' i himmelen, men det ble kanskje litt glatt likevel.

Torild: Vigneteringen på himmelen er lagt til i erretarbeidet. Vignetering er ofte en smakak har jeg lagt merke til. Jeg synes selv det fungerer fint, og ''konsentrer motivet.

Ser at flere av dere kunne tenkt seg en s/h -konvertering. Det er prøvd, men ble ikke like fornøyd. Skal se om jeg får lagt ut en versjon i kveld.

Mvh Ivar.
Torild H.
Takk for svar, Ivar!
Bare til opplysning:
Til kamera som Holga/Lomo/Lubitel sitt forsvar og anbefaling tykkjer eg dei gjer ein finare vignetteringseffekt, då det der skjer på naturleg måte, i og med at effekten følger kameraet, og kan visa seg ulik i kvart hjørna etter korleis lyset fell. Eks: bilde nr. 323631 bilde nr. 263607
Men det må ein sjølvsagt velga sjølv korleis ein vil få fram ein spesiell stemning i eit bilete, for min del velger eg det ''ekte og ærlige''; kan ikkje anna.

Mvh Torild
Svend Wiig L.
Hei Ivar!

''Ånden som går''!

Spennende og utenomjordisk preg over dette.
Fine, duse farger i stenene med stor kontrast.
Det at det er fra Mølen, bare forsterker mystikken. Det har selvfølgelig
hvilke referanserammer en har, men kunnet vært hvor som helst....!
Villet sett noen flere alternativer i svart/hvitt konvertering...!

Spennende og bra!

Mvh Svend

Ivar B.
Hei Torild: Først beklager alle skrivefeilene i mitt forrige svar. Gikk litt fort for seg en tidlig søndag morgen:-) Enig i at vigneteringen til Holga o.l. kamera kanskje gir en finere vignetering. Men at det er så mye mer ''ekte og ærlig'' fordi effekten følger kamera, den kjøper jeg ikke helt:-) Mer naturlig er det vel heller ikke så lenge lysforholdene ikke var slik. Jeg kjøper derimot at som fotograf er det kanskje mer spennende å jobbe med et kamera som gir denne effekten i kamerahuset enn å legge det til i etterarbeidet. Mvh Ivar.
Knut Børge S.
Hei Ivar!

Kreativt komponert, kontrastrikt og en mystisk og litt ekkel stemning som drar meg over på det overnaturlige. Meget bra!

mvh KBS
Rune S.
Meget flott og mystisk bilde med vikingeånder. Et spennede og fortellende bilde i fin komposisjon. Har møtt gamlinger, som med skrekk i øynene har fortalt om lignende opplevelser i fjellet:-) Kreativt og flott utført.

Mvh
Rune S
Steinulf L.
Dystert,men vakkert.
Kristin S.
Oi dette var flott. Hærlig mystisk stemning over dette bilde.
Fine fargertoner og god komposisjon. Format og midstillingen passer utmerket. Vigneteringen forsterker den mystiske stemningen.
Kreativt og spennende, et bilde som må anbefales:)

Mvh Kristin
Tom E.
Vakker og spøkelsesaktig stemning, eller kanskje snarere litt x-filesaktig. Flott lys og du har fått fram fine fargevariasjoner i steinene.

Mvh TomE
Dag T.
Kult, liker kontrasten mellom det konkrete og diffuse..
Arvid M.
Jammen er du kreativ Ivar! Dette fungera bra i mine auge.. stein på stein og på toppen ein skugge som skua nedover gravhaugen til fotografen. Litt skummelt, men bra bilde. Synes det fungera bra i farga.
Mvh Arvid
Ivar B.
Hei alle sammen! Takk for fine kommentarer.

Kristin: Takk for anbefaling.

Arvid: Godt å vite at skyggen på toppen er fotografen selv, men jeg håper ikke at du har rett i at det er gravhaugen til fotografen:-)

takk alle sammen! Mvh Ivar.
Robin J.
Kreativt og morsomt bilde som kan gi betraktern flere assosiasjoner. Du er flink med slike bilder. Mvh RJ
Sverre H.
Igjen kreativt og morsomt fra deg Ivar. Er det mobilt Volvo V40 blits anlegg eller? :)

Jeg liker svært godt bevegelsene og bildets øvre del. Jeg er litt mer usikker på denne enorme steinrøysa, men faller på at jeg liker det. Bra jobbet.

Sverre.
Fred S.
Tøft, men jeg har mest sans for den massive steinhaugen som du kar klart å eksponere så bra at enkeltsteiner står fram tydelog ''all over''. Han på toppen er morsom, han, men jeg er ikke helt med på ideen.

vh fred
Kjell Sigurd S.
Liker det tilnærmet kvadratiske formatet og den massive røysen. Vignetteringen kler også bildet synes jeg. Personen er jeg derimot usikker på, ville nok fortrukket en annen plassering i bildeflaten.

Kjell S
Håvard S.
Flott bilde med ditto undertekst!
Fint utsnitt der et helt spesielt lys treffer steinene.
Er det Harald Hårfagre eller Harald Hardråde som er på veg opp til himmelen her da mon tro?

Mvh. HåvardS
Ivar B.
Hei alle sammen! Takk for kommentarer.

Sverre! Intet mobilt blitz-anleggg av typen volvo-v40:-) Kunn naturlig lys. Tatt etter solnedgang. Steinrøysa har siste rester av lys bakfra.

Håvard: Det er nok fotografen selv, og jeg er ikke hårfagre i allefall:-)

Takk igjen. Mvh ivar.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu